Spīķeru kvartāls , kultūras nami, kultūras objekti

Maskavas iela 6, Rīga, LV-1050
Vēsturiskais Spīķeru kvartāls pārtapis par mūsdienīgu kultūras centru – tur mīt aptuveni divdesmit dažādu organizāciju. Saglabājot senatnīgu auru, no ķieģeļiem celtās bijušās noliktavu ēkas tiek pakāpeniski renovētas un kļūst par mājvieta radošās kultūras organizācijām, laikmetīgās mūzikas un kino pasākumiem, mākslas galerijām, birojiem, mājīgiem restorāniem un kafejnīcām.
Spīķeru kvartāls ir ēku komplekss starp Maskavas, Turgēņeva un Krasta ielām un Spīķeru krastmala posmā no Dzelzceļa tilta vecā balsta līdz Salu tiltam. Tas atrodas Rīgas Vēsturiskajā centrā, kas 1997.gadā iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Jau kopš XIV gadsimta šajā vietā atradās kuģu kravu iekraušanas, izkraušanas vietas un noliktavas, kas tika dēvētas par kaņepāju noliktavām. Taču tagadējos vaibstus kvartāls ieguva XIX gadsimta otrajā pusē: laika posmā no 1864. līdz 1886. gadam kopā tika uzcelti 58 spīķeri, no kuriem saglabājušies vairs tikai 13. Vienā no tiem trijos stāvos izmitinājies lielākais alus restorāns Latvijā “Merlin”, kurā var nogaršot uz atklātas liesmas un ar alu gatavotus ēdienus. Veikalā un bistro “desa&co” nobaudāms un nopērkams plašs brieža un meža cūkas gaļas izstrādājumu produkcijas klāsts. Savukārt “Meta-kafe” virtuves “statūtos” ierakstīts svaigums un iespēju robežās – slow-food pieeja, bet restorāns “Pirosmani” iepriecinās ar gruzīnu virtuvi. Kad vēders ir pilns, tad var nodoties citiem priekiem: radošā māja “Dirty Deal Café” piedāvā koncertus, dejas, “Dirty Deal Teatro” izrādes, izstādes, radošās darbnīcas un kulinārijas pasākumus gardēžiem, bet “Kanāla Motorlaivu kompānija” – braucienus ar trīs kanāla koka kuģīšiem gar Rīgas vecpilsētu pa pilsētas kanālu un Daugavu. Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja pilotprojekts “kim?” rūpējas par laikmetīgās mākslas izstādēm, lekcijām, performancēm, kino un mūziku, bet Spīķeru koncertzāle ir vieta, kur dzīvo mūzika. Spīķeru kvartāls ir vieta, kur dzimt, attīstīties un eksplodēt visdaudzveidīgākajām mākslinieciskajām idejām!

Spīķeru kvartāls, kultūras nami, kultūras objekti

Adrese: Maskavas iela 6, Rīga, LV-1050
Tālrunis: +371 67229008
E-pasts: spikeri @spikeri.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: