Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīca , baznīcas

Gogoļa iela 9, Rīga, LV-1050
Viena no senākajām pareizticīgo baznīcām Rīgā ir Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīca – tā pazīstama arī kā Sv.Nikolaja Brīnumdara baznīca. Pirmo reizi tās nosaukums rakstos minēts jau 15.gs. – kopš tā laika baznīca pārbūvēta vairākas reizes, taču joprojām gaida ticīgos.
Šodien redzamā dievnama - Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīcas celtniecības darbi noslēdzās 1818.gadā un kopš tā laika baznīca līdz mūsdienām ir saglabājusies nepārbūvēta, pēdējo reizi tā remontēta 20.gs. beigās.
Savā ziņā šī celtne ir unikāla – tā ietver divas baznīcas. Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīca ir celta kā centrālā ēka. No tās ar sienu un stiklotām durvīm atdalīta Sv.Nikolaja Brīnumdara baznīca, kas tika uzcelta kā piebūve centrālajai baznīcai.
Maskavas forštates ainavā baznīcas tēls šķiet gluži vai negaidīts – tā atrodas vien dažu minūšu gājienā no autoostas, pretīm Zinātņu akadēmijai. Taču, gluži kā spītējot pilsētas murdoņai, baznīcas astoņstūru, trīspakāpju zvanu tornis ar krustu tiecas stāvus debesīs. Lielo kupolu apskauj četri kupoli un nelieli tornīši. Fasādes rotātas ar klasicisma elementiem.

Vissvētās Dievmātes pasludināšanas baznīca, baznīcas

Adrese: Gogoļa iela 9, Rīga, LV-1050
Tālrunis: +371 67220566
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: