Viedoklis: Cik nopietni viesnīcas lasa un vērtē par tām atstātos komentārus internetā? [1]

Mūsdienās internetā pieejams viss - gan informācija, gan pakalpojumi, gan komentāri. Gan labi, gan slikti - teju jebkurā situācijā un par jebko. Iespējams atrast kādu, kas saka, ka balta ir labākā krāsa pasaulē, tajā pašā laikā miljoniem citu cilvēku apgalvo pretējo. Tāpat arī ir ar atsauksmēm par viesnīcām - kādam pakalpojums liekas labs, kādam slikts. Cik lielu uzmanību viesnīcas pievērš šiem komentāriem, kas nereti varbūt pat ir nepamatoti?

 Renārs Circenis, viesnīcas "Islande Hotel" valdes priekšsēdētājs

Protams, mēs daudz ņemam vērā viesu atstātos komentārus un atsauksmes! Tām sekojam līdzi dažādos rezervāciju tīklos un cenšamies ar visiem maksimāli komunicēt un sadarboties! Tā jau ir daļa no klienta apkalpošanas! Bet, ar viesu atstātajiem komentāriem, protams, gadās dažādi... Bija interesants gadījums, kad cilvēks atstāja atsauksmi "viss būtu bijis labi, ja tikai nebūtu vējš ejot pāri tiltam". Novērojam, ka klientu prasības arī nemitīgi aug un mainās – ja pirms kāda laika internets nebija ar tik lielu nozīmi, tad šobrīd ļoti svarīga lieta biznesa klientam ir ātrgaitas internets un mums tas jācenšas nodrošināt! Cenšamies arī strādāt uz tiem punktiem, kas mums ir bonusi - mūsu atrašanās vieta - tuvumā ir izstāžu halle "BT-1", tāpat pie viesnīcas ir ārkārtīgi viegli novietot auto. Mums arī ir plašs ēdināšanas pakalpojums – varam piedāvāt ne tikai visas trīs ēdienreizes, bet arī kafijas pauzes semināriem, apkalpot grupas, kā arī mums ir grillbārs, "A la carte" piedāvājums un arī branči sestdienās un svētdienās.

Travelnews.lv piezīme: "Islande Hotel" rezervāciju portalā Booking.com saņēmusi kopumā 4363 atsauksmes, kuras veido vidējo vērtējumu 8,6 (10 baļļu sistēmā). Vairums viesu visaugstāk novērtējuši viesnīcas brokastis, atrašanās vietu, personāla prasmes un arī viesnīcas cenas atbilstību saņemtajai kvalitātei.

Irina Korba, viesnīcas "Hotel Viktorija" direktore

Mēs ļoti lielu vērību mēs pievēršam cilvēku atstātajām atsauksmēm! Īpašu uzmanību pievēršam atstātajām atsauksmēm "Booking.com" un citos rezervācijas serveros. Tās, obligāti vienmēr pārskatam un izvērtējam atsauksmēs pausto. Cenšamies arī klientam rakstīt un atrast veidus kā risināt un atrodot veidus kā risināt norādītās lietas, ja atsauksme ir norādīta kā negatīva vai tajā ir kāds punkts, kas nav pozitīvs... Pat ja klients nebija neapmierināts, cenšamies veicināt to, lai viņš būtu motivēts atbraukt pie mums vēlreiz. Protams, grūti pateikt cik liela ietekme ir šādām lietām - tieši darbam ar klientiem, kas atstāj atsauksmes, kurām mēs tad atbildām un uzlabojam pakalpojuma kvalitāti, bet raugoties pagātnē ir jūtams, ka kaut kāds efekts tam ir, jo esam piesaistījuši pat klientus, kas nav bijuši apmierināti ar kādu mazu lietu.

Travelnews.lv piezīme: "Hotel Viktorija" rezervāciju portalā Booking.com saņēmusi kopumā 4231 atsauksmi, kuras veido vidējo vērtējumu 7,6 (10 baļļu sistēmā). Vairums klientu kā pozitīvo uzsver viesnīcas atrašanās vietu, personālu un atbilstību cenai (value for money), kā arī bezmaksas interneta kvalitāti.

COMMENTS

(name)

1 Gaida 07/21/2017 10:51 Esmu pārliecināta, ka pirms viesnīcas rezervēšenas pieredzējuši ceļotāji vienmēr ļoti uzmanīgi izlasa atsauksmes un izskata viesu foto. (Tiesa, viesiem patīk vairāk stāstīt par trūkumiem:)) Viesnīcu "pasūtijuma tekstus" atpazīt iemācās ātri.


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11353993sec.