Pētījums: šovasar pieaudzis motoceļotāju skaits [1]

2018. gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaudzis cilvēku skaits, kas ceļojumā dodas ar motociklu, liecina Gjensidige Latvija rīcībā esošā informācija. Vairumā gadījumu motobraucēji par galamērķi izvēlas kādu no Eiropas valstīm atbilstoši motocikla tipam. 

Kā ziņots iepriekš, Gjensidige Latvija novērojumi liecina par šī gada tendenci – atpūtai kūrortu vietā priekšroka aizvien biežāk tiek dota aktīvajai atpūtai un jauniem izaicinājumiem. Līdzīga tendence ir novērojama ne tikai galamērķu, bet arī transportlīdzekļa izvēlē – cilvēki ceļojot izvēlas brīvību un patstāvību, tādējādi par galveno transportlīdzekli kļūstmotocikls.

“Motocikls ir ērts un izdevīgs ceļošanas veids, kas kļūst aizvien populārāks vasaras sezonā. Motociklisti izvēlas ceļojumos doties gan vienatnē, gan pāros un grupās, vairumā gadījumu apdrošināšanu tomēr iegādājoties sev individuāli. Jāpiemin, ka motociklistiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, jo tos vairāk nekā citus transportlīdzekļus ietekmē ceļa seguma kvalitāte,” skaidro Gjensidige Latvija Personu apdrošināšanas nodaļas vadītājs Kārlis Eberhards.

Šogad īpaši bieži motoceļotāji par galamērķi izvēlas salīdzinoši tuvās Skandināvijas valstis – Zviedriju, Norvēģiju, Dāniju, Somiju, kas ceļotājus aizrauj ar iespaidīgo dabu, kā arī tur ir pieejami labas kvalitātes autoceļi. Pieprasīts galamērķis motoceļotājiem ir arī Balkānu valstis, kas ir īpaši izdevīgs galamērķis, taču tur ceļu kvalitāte ir ievērojami sliktāka nekā skandināvu valstīs. Tehnisku problēmu gadījumā Balkānu valstīs remonts būs ievērojami izdevīgāks, taču tur motobraucējiem jābūt īpaši uzmanīgiem. 

Vairumā gadījumu avārijas motociklistiem notiek nevis pārgalvības, bet citu satiksmes dalībnieku dēļ, kas nav ievērojuši distanci vai nav laikus pamanījuši motociklistu. Tādēļ Gjensidige Latvija eksperts aicina motociklistus pirms došanās ceļojumā  kārtīgi izvērtēt savas vadītāja spējas un pieredzi. Gjensidige Latvija dati liecina, ka, lai arī pieteiktās situācijas, kad motociklistiem notikuši negadījumi, ir samērā maz, tomēr traumas, kuras tiek gūtas, ir ļoti smagas. 

COMMENTS

(name)

1 mahinators 08/03/2018 09:22 Man ar doma nokārtot tiesības un aiziet ar mocīti pabraukāt!


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11835313sec.