Mūs gaida aizraujošiem piedzīvojumiem pilnas brīvdienas!

Sveiciens aktīvajiem! Ieilgušais vēsais un slapjais laiks mūs ir tā kā mazliet nogurdinājis, radījis iemeslu skumji ironiskiem jokiem par ziemas atgriešanos .. pēdējās dienās šur tur Latvijā manīta pat krusas kārta! Tomēr, kā saka, nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs, un mēs piebildīsim – neīstais noskaņojums. Un to nu mēs paši varam viegli labot. Vēl jo vairāk tāpēc, ka šo nedēļas nogali sola siltāku un gandrīz saulainu, un aizraujošu aktīvu piedāvājumu arī ir patiešām daudz.

Šī jūlija nogale zīmīga ar to, ka jau no piektdienas sporta kompleksa “333” teritorijā Ropažu novadā notiks Playground Festivāls –  dzīves stila un netradicionālo sporta veidu festivāls, kas 3 dienu garumā rosina sportisku apetīti un dod iespēju ikvienam apmeklētājam izmēģināt un iepazīt iedvesmojošākos hobiju sporta veidus un to kultūru uz ūdens, zemes un gaisa. Pasākuma lielais pluss ir tāds, ka šeit vienkopus un bez papildus maksas (jāpērk tikai ieejas biļete), dārgiem kursiem vai sava inventāra var izmēģināt lietas, kuras savādāk, iespējams, dzīvē nemaz nepamēģinātu - sērfs, SUPi, veikbords, skeitbords, kalnu velosipēdi, fiksīši, snovbords, kartingi, virves iešana – tā ir tikai daļa no plašā festivāla piedāvājuma. Varbūt kādam šis būs pirmais solis ceļā uz jaunu aizraušanos ? Un, protams, neizpaliks arī jautra ballīte ar šā gada Eirovīzijas dalībnieku “Triānas parks” un citu atraktīvu mākslinieku uzstāšanos.

Daudzi no tiem, kas savas iemīļotās aktivitātes jau atraduši, dosies uz Valmieru, kur sestdien notiks piedzīvojumu sacensību seriāla X-race trešais posms. Piedzīvojumu sacensībās jāveic distance, kas sastāv no vairākiem posmiem un ietver uzdevumus, kas veicami kājām, uz velosipēda, laivās, peldus, virvēs, un tam visam nepieciešamas zināmas orientēšanās iemaņas. Šajā posmā solītas arī īpašās “odziņas” kā lidojums ar katapultu un kāpšana ar ledus cirtņiem. Sacensībās pieejama arī ģimenes klase ar samērā īsu un vienkāršu distanci, varbūt vērts ko tādu pamēģināt?

Arī pārgājienu sezonai iestājies pats aktīvākais brīdis. Tradicionālais projekta 1836.lv “Apceļo, aplido, apmīļo Latviju!” gājiens šoreiz notiks Latgales pusē no Ēģiptes (nē, ne “tās” Ēģiptes, no Āfrikas kājām nebūs jānāk) līdz Ilūkstei, pa civilizācijas maz skartu apvidu. Gājēji visā pilnībā varēs iejusties pārgājienu dzīves burvībā, jo šoreiz nakšņošana paredzēta teltīs un ēdienu gatavos dalībnieki paši. Protams, neizpaliks tradicionālā vakarēšana pie ugunskura sestdien un koncerts svētdien.

Par citiem organizētajiem pārgājieniem: uz diezgan nopietnu, aptuveni 30 km garu pārgājienu no Līgatnes un Siguldu aicina organizācija “Solis dabā”; nodibinājums “Tēvi” uz pārgājienu Ogrē aicina īpaši tētus un viņu atvases; svētdien varēs doties ekspedīcijā “Cēsu puses dabas veidojumi” ; izturīgiem gājējiem, kurus nebaida arī no nakts pie Kolkas raga šūpuļtīklā, būs piemērots divu dienu gājiens Roja – Mazirbe, ko rīko domubiedru apvienība  “Soli pa solim”; norisināsies arī treniņa pārgājiens 22.jūlijā gaidāmajam 101 kilometru garajam diennakts izturības gājienam, kur gan paredzēti tikai 24 kilometri maršrutā Liepa-Cēsis. Sīkāka informācija par šiem un citiem pārgājieniem, kā vienmēr, Facebook grupā “Pastaigas un pārgājieni”.  

Dzīvi aizraujošu dara brīži, kad kaut ko piedzīvojam pirmo reizi. Piemēram, cik daudzi no jums ir vakara krēslā aizturētu elpu stāvējuši parkā, cenšoties saklausīt un pamanīt sikspārņus? Šāda iespēja būs sestdienas vakarā, Dabas aizsardzības pārvaldes rīkotajā Sikspārņu naktī Ķemeru nacionālajā parkā. Sikspārņu vērošana pēc saulrieta iestāšanās būs kā pasākuma kulminācija, bet interesantas nodarbes paredzētas arī līdz tam – radošās darbnīcas lieliem un maziem, vadošo sikspārņu pētnieku lekcijas, humora pilns improvizācijas teātris. Pasākums neprasa lielu fizisku piepūli, bet sniegs pozitīvas emocijas visai ģimenei. Sīkāka informācija šeit.

Izziņas, piedzīvojumu un pozitīvu emociju piepildītu dienu (sestdien) varēs pavadīt arī Līgatnē, kur jau sesto reizi norisināsies orientēšanās spēle “Alu gājējs – dārgumu meklētājs”. Padomāts ir par dažāda veida aktivitāšu cienītājiem, jo piedāvājumā ir trīs maršruti: „Lielais alu gājējs” (~85km) paredzēts komandām (1-7 cilvēki) ar automašīnām, kontrolpunkti izvietoti visa novada teritorijā; ”Velo alu gājējs” (~30km) paredzēts komandām ar velosipēdiem, kontrolpunkti izvietoti pilsētas centrā un 6 km rādiusā ap to, un  „Mazais alu gājējs”(~4km) paredzēts kājām gājēju komandām ar kontrolpunktiem pilsētas centra tuvumā. Sīkāka informācija šeit.  

Tepat Rīgas nomalē atrodas Daugavgrīvas cietoksnis – unikāla vieta, kam bijusi nozīmīga loma Latvijas, Zviedrijas un Krievijas vēsturē. Bet cik daudz (maz) mēs patiesībā par to zinām, cik daudzi tur ne reizi nav bijuši ? Lieliska izdevība vēl vienai “pirmo reizi dzīvē” būs svētdienas pēcpusdienā, kad šajā vietā tiek organizēta bezmaksas ekskursija.  Tās laikā uzzināsiet Daugavgrīvas cietokšņa bagāto un aizraujošo vēsturi, kā arī par cietokšņa visslavenākā būvnieka un vēlāk arī Zviedru Vidzemes ģenerālgubernatora Ērika Dālberga garajam un interesantajam darba mūžam Zviedrijas valsts dienestā un jo īpaši viņa saistībai ar Daugavgrīvu un Rīgu.

Runājot par dažādajām iespējām sevi aktīvi nodarbināt brīvdienās, esam gandrīz vai piemirsuši par pašu priekpilnāko no kustību veidiem – dejošanu! Kas var būt labāks par to, īpaši, ja runa ir par dejām karstasinīgos latino ritmos jūras krastā. Deju skola Agua! savu nu jau tradicionālo El Dia Cubano jeb deju pasākumu Kubas salsas ritmos rīko sestdien, Saulkrastos, pie kafejnīcas “Koklītes”. Nepiespiestā pludmales ballītes atmosfērā visu dienu notiks nodarbības, kurās apgūt salsas, bačatas, reggaeton un citu vijīgi melodisku deju soļus, bet vakarā – lielā balle Senās Romas stilā. Sīkāka informācija šeit.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.22382402sec.