9 neaizmirstami vasaras piedzīvojumi visai ģimenei Baltijas valstīs

Vai jūs apsverat, kur doties ar bērniem vasaras atvaļinājumā? Iedvesmojoties no miljoniem īstu ceļotāju atsauksmju, uzņēmums Booking.com (pasaulē vadošā naktsmītņu rezervēšanas vietne) ir izvēlējies šos 9 neaizmirstamos galamērķus Baltijas valstīs, kuros ir pieejamas ģimenēm piemērotas atpūtas iespējas. Sākot no pastaigām dabas parkos un peldēm jūrā līdz izklaidei ūdens atrakciju parkos un iespējai iejusties bruņinieka lomā –  šajās vietās būs, ko darīt, visai ģimenei.

Lai nesteidzīgi izbaudītu brīvdienas, ir vērts padomāt arī par nakšņošanas iespējām. Vietnē Booking.com ir vairāk nekā 1,3 miljoni naktsmītņu visā pasaulē, tādēļ piemērotas opcijas varēs atrast gan ģimenes, kas vēlas izbaudīt atpūtu pilsētā un palikt mājīgā dzīvoklī vai viesnīcā, gan tās, kuras vēlas pabūt tuvāk dabai un uzturēties viesu namā vai brīvdienu mājā.

Hāpsalu, Igaunija

Hāpsalu ir neliela un mājīga pilsēta, kurā valda īpaša noskaņa un ir daudz kafejnīcu, restorānu un zaļo zonu. Šajā pilsētā ģimenes varēs ļauties atpūtai smilšu pludmalē vai doties pastaigā pa pilsētas centrā esošo promenādi. Gan bērnus, gan pieaugušos iepriecinās iemīļotās ilustratores Ilonas Viklandes bērnības mājas apmeklējums  – viņas zīmējumi ir iekļauti vairākās Astridas Lindgrēnes grāmatās. Šeit jūs sastapsiet Karlsonu, kas dzīvo uz jumta, un citus pazīstamus tēlus. Lai piedzīvotu mazliet noslēpumainu noskaņu, ģimenēm tiek ieteikts arī apmeklēt Hāpsalu viduslaiku pils drupas un uzzināt vairāk par Igaunijā vispazīstamāko spoku – Balto dāmu.

Otepē, Igaunija

Otepē ir laba izvēle mierīgai nedēļas nogalei pie dabas. Izmantojiet iespēju doties pārgājienā, vērojot gleznainus pakalnus, vijīgus ceļus un krāšņus ezerus. Pihajerva ezera smilšainie krasti vilinās tos, kuri vēlas sasildīties saulē, savukārt ģimenes, kam patīk aktīvāka atpūta, iepriecinās piedzīvojumu parks, kurā visu dienu varēs izmēģināt spēkus dažādos interesantos pārbaudījumos. Tajā ir arī droša trase, kas ir piemērota jaunākajiem apmeklētājiem. Otepē var nomāt laivas, smailītes vai kajakus un doties braucienā pa ūdeni – tas noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums bērniem.

Rakvere, Igaunija

Lai gan Rakvere ir vairāk zināma visai ģimenei pieejamo spa iespēju dēļ, Igaunijas piektajā lielākajā pilsētā ir arī citas ģimenēm ar bērniem piemērotas atpūtas iespējas. Bērnu Policijas muzejs, piemēram, ir kā radīts bērniem, kuri vēlas iejusties izmeklētāja lomā, turklāt visa ģimene varēs pielaikot policijas uniformas un uzzināt, kā pareizi ņemt pirkstu nospiedumus un tikt noziedzniekam pa pēdām. Lai ceļotu atpakaļ laikā, Rakverē ir arī tematiskais parks, kurā var iepazīt ikdienas sadzīves apstākļus 16. gadsimtā. Gan lielie, gan mazie apmeklētāji varēs iejusties bruņinieku un karavīru lomā, pārģērbjoties atbilstošos tērpos, kā arī uzzināt vairāk par vēsturi un izbaudīt dažādas izklaides iespējas.

Anīkšķi, Lietuva

Anīkšķi ir viens no Lietuvas tūrisma apslēptajiem dārgumiem. Šo mierīgo pilsētu ieskauj meži, un tajā ir baudāmas arī rāmas pludmales un sena arhitektūra. Anīkšķos ir daudz atpūtas iespēju ģimenēm, piemēram, viesi var izmēģināt īpašus rodeļus, kas citur Lietuvā nav atrodami, un braukt lejup no Kalitas kalna vai arī doties pastaigā pa unikālu taku virs koku galotnēm, apskatot krāšņo dabu, kas ieskauj pilsētu. Ja aktīvais tūrisms nav iecienītākā jūsu ģimenes nodarbe, tad dodieties izbraucienā ar tūristu vilcienu, kas ved gar galvenajām apskates vietām, vai piesakieties nodarbībai, kurā var apgūt gleznošanu ar smiltīm, – bērni būs sajūsmā!

Druskininki, Lietuva

Ja jums patīk atpūsties spa un pavadīt laiku svaigā gaisā, tad jums patiks Druskininki. Atklājot Druskininku minerālūdens ārstnieciskās īpašības, šo kūrortpilsētu Lietuvas dienvidos 18. gadsimtā dibināja dižciltīgie. Druskininkos gan ir vēl citas iespējas atpūtai. Lai sajustu skudriņas skrienam pār muguru, dodieties uz tematisko parku mežā – šeit var izmēģināt neaizmirstamu šļūcienu pa 212 metrus garu slidkalniņu ūdens atrakciju parkā. Druskininkos ir arī visu gadu atvērta iekštelpu slēpošanas arēna, tādēļ ģimenēm pat jūlijā būs iespējams ļauties slēpošanai. Ģimenēm tiek piedāvātas arī alternatīvas, lai izbaudītu mierīgāku kopā būšanu. Ceļotāju atsauksmes vietnē Booking.com liecina, ka Druskininki ir lieliski piemērota vieta dabas, veselības spa, iekštelpu slēpošanas un ģimenēm piemērotu ceļojumu baudīšanai.

Birštona, Lietuva

Birštona atrodas starp Vilņu un Kauņu – divām lielākajām Lietuvas pilsētām –, un šī pilsēta ir lieliska vieta, uz kuru doties nedēļas nogales brīvdienās ar ģimeni. Birštona atrodas gleznainajā Nemūnas deltas reģionālajā parkā, un, nomājot laivu, mierīga diena uz ūdens būs garantēta. Šeit var arī atpūsties, pastaigājoties gar upi, vai iznomāt velosipēdus, lai iepazītu apkaimi. Noslēdzot iespaidiem bagātu dienu, Birštonā labsajūtai izvēlēties kādu no spa iespējām.

Ventspils, Latvija

Ja vēlaties rosīgas brīvdienas ar ģimeni, tad dodieties uz Ventspils pludmali. Šeit ir ne tikai balto smilšu kāpas un laba ūdens kvalitāte, bet arī vairāki slidkalniņi, šūpoles un vietas kāpelēšanai, lai bērniem būtu, ko darīt. Dodoties pastaigā gar jūru, jūs arī pamanīsiet brīvdabas ūdens atrakciju parku, savukārt, ja jūs interesē vēsture un kultūra, tad neaizmirstiet izstaigāt arī Ostas ielas promenādi, kur ir aplūkojama 13. gadsimta Livonijas ordeņa pils. Vēl, protams, nedrīkst palaist garām krāsainos mākslas objektus – lielas govju skulptūras, kas noteikti tiks iemūžinātas jaukā ģimenes fotogrāfijā.

Cēsis, Latvija

Cēsīs, kas ir Latvijas senāko pilsētu starpā, var labi sajust vēstures noskaņu, apmeklējot vienu no iespaidīgākajām viduslaiku pilīm Baltijas valstīs (neskatoties uz to, ka liela pils daļa ir drupās). Lai baudītu lielisku skatu pār pilsētu, uzkāpiet pils tornī vai Sv. Jāņa baznīcas tornī. Neaizmirstiet arī apmeklēt atpūtas kompleksu "Rakši" – bērni priecāsies iepazīties ar tādiem eksotiskiem dzīvniekiem kā vienkupra kamieļi, lamas un alpakas. Ja bērni ir aizrāvušies ar zinātni, tad zinātnes centrs "Zinoo" ir noteikti jāredz – jums būs garantēti neskaitāmi jaunaktlāsmes brīži!

Sigulda, Latvija

Sigulda ir laba izvēle tām ģimenēm, kurām patīk aktīvas brīvdienas. Šeit var ne tikai pastaigāties pa krāšņo Gaujas Nacionālo parku un apskatīt leģendāro Gūtmaņalu, bet arī piedalīties dažādās aktivitātēs – izbraukt ar gaisa vagoniņu pār Gaujas ieleju, izmēģināt izklaides iespējas āra piedzīvojumu parkos, kā arī doties neaizmirstamā braucienā ar tā dēvēto "zipline" pa trošu ceļu gluži kā putna lidojumā. Siguldā ģimenēm gan ir vēl vairāk, ko atklāt un darīt, tādēļ ir vēlams ieplānot pietiekami daudz laika, lai varētu izbaudīt brīvdienas pilnībā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50655389sec.