Aicina pievienoties tūrisma ceļa veidošanā apkārt Latvijai - šajā nedēļas nogalē no Staiceles līdz Mazsalacai

Nedēļas nogalē – 22. un 23. jūlijā –, notiks šī gada desmitais fonda "1836" gājiens no Staiceles līdz Mazsalacai. Pirmajā dienā gājiens sāksies Staicelē, kur viesosimies Staiceles lībiešu muzejā un ir plānots noiet aptuveni 20 km. Ceļš gājējus vedīs caur meža ceļiem un Staiceles krastu.

Dienas noslēgumā pie ugunskura notiks sadziedāšanās. Savukārt svētdien, dosimies 16 km garā ceļā līdz Mazsalacai, kur apmeklēsim Mazsalacas pilsētas svētku ietvaros sagatavotās izstādes, ieraksim 1836 robežstabu. Tālāk dosimies ceļā (2.5km) līdz Skaņajam kalnam. Kā jau tradīcija gājiena noslēgumā plkst. 18:36 Skaņajā kalnā izskanēs fonda "1836" un draugu koncerts, uz kuru ir mīļi aicināts ikviens!

Par godu Latvijas simtgadei fonds "1836" veido mūsu valstij dāvanu – tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni 1836 kilometrus garš. "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" projektā var piedalīties ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļa posmu kādā no pierobežas ceļiem (Piejūras ceļā no Nidas līdz Ainažiem, Ziemeļmeitas ceļā no Ainažiem līdz Pededzei, Māras ceļā no Mārkalnes līdz Demenei un no Demenes līdz Nidai Leišmalītes ceļā).

Gājiens no Staiceles līdz Mazsalacai būs jau divdesmit piektais posms "1836" ceļā apkārt Latvijai. Sīkāka informācija par gājienu - http://1836.lv/projekta-1836-ziemelmeitas-gajiens-mazsalacas-novada/

Kopš 2016. gada maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā, Latgalē, Latvijas un Igaunijas pierobežā, kā arī Leišmalītē, ierokot pirmās ceļa norādes, ko veidojuši mākslinieki Velga Vītola un Gaits Burvis, Kolkas ragā, Engurē, Salacgrīvā, Rūjienā, Kārsavā, Indrā, Kalnos un Vaiņodē, Liepājā un Zemgalē.

Ceļa "Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!" gājienos var piedalīties ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļu, kaut vai tikai vienu dienu vai pāris kilometrus. Gājienu noslēgumā svētdienās parasti ir koncerti, kuros piedalās fonda "1836" draugi.

Gājieni notiek nedēļas nogalēs, neskatoties uz to, vai ir saule vai lietus, jo mērķis ir iepazīt Latviju, tās dabu un kultūrvēsturiskās vērtības dažādos laikapstākļos. Ceļa dalībnieku sabiedrotie ir ne tikai satiktie ceļa biedri un sarunas, bet dziesmas un vietējie iedzīvotāji. 2017. gada gājieni norisināsies līdz septembra vidum un atsāksies 2018. gada pavasarī.

Katram dalībniekam, kurš piedalās šajos gājienos, ir iespēja iegādāties īpašu pasi, kurā krāt zīmogus par noietajiem ceļa posmiem. Nedēļas nogaļu pārgājienos iespējams iegūt katra novada īpašo zīmogu. Līdz Latvijas simtgadei plānots izveidot atbilstošu ceļošanas infrastruktūru ar naktsmītnēm jeb naktenēm, izklaides un atpūtas vietām.

Papildu informāciju par nākamajiem gājieniem un plānoto tūrisma ceļu apkārt Latvijai iespējams iegūt, ielūkojoties fonda "1836" mājas lapā www.1836.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52746987sec.