Nedēļas nogalē Tērvetē notiks Baltijā lielākie meža izziņas svētki «Latvijas Meža dienas»

Šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. maijā no plkst. 10.00 līdz 17.00 “Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē”, jaunākajā parka daļā “Kurbada zeme” notiks Baltijā lielākais meža nozares pasākums – “Latvijas Meža dienas”. Tajā aicināti piedalīties lieli un mazi dabas draugi, lai kopā iepazītu Latvijas mežus un to bagātības. Pasākums ir bez maksas.
    
“Latvijas Meža dienās” darbosies vairāk nekā 80 meža izziņas pieturas, kurās apmeklētāji varēs iepazīt mežu no koka sēkliņas līdz gatavai koka mājai, kā arī piedalīties daudzveidīgās izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, raganām un īstiem meža večiem. Klātesošie atklās meža audzēšanas ciklu un varēs skatīt meža tehniku darbībā, kā arī uzzināt visu par mācību un karjeras iespējām meža nozarē. Pasākumā vienkopus pulcēsies vairāk nekā 100 dažādas ar mežu un dabu saistītas organizācijas, kas gādās par apmeklētāju iesaistīšanu un labsajūtu.
Stāsta “Latvijas Meža dienu” rīkotāju pārstāvis Normunds Namnieks: “Mežs ir mūsu zaļais “zelts” – vērtīgākais Latvijas resurss. “Latvijas Meža dienas” ir tradīcija, kas dibināta 1928. gadā kā svētki, ko rīko meža nozares pārstāvji ar mērķi vairot izpratni par ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas nozīmi. Par godu mūsu valsts simtgadei šogad notiks līdz šim vērienīgākais “Latvijas Meža dienu” pasākums, kurā laipni gaidīts ikviens Latvijas dabas draugs”.
Piektdienas, 25. maija tēma ir “No skolas uz mežu”, un tās laikā notiks arī vides kampaņas “Tīrai Latvijai!” noslēguma svētki, kurus rīko “Zaļā josta”. Pasākuma laikā tiks sumināti Zemkopības ministrijas skolu konkursa “Mūsu mazais pārgājiens” uzvarētāji. Koncertus “Latvijas Meža dienu” apmeklētājiem sniegs Agnese Rakovska un Miks Dukurs.

Sestdiena, 26. maijs, būs “Ģimenes diena” - tās gaitā apmeklētājus priecēs Auces, Dobeles un Tērvetes novada radošie kolektīvi. Apmeklējot meža izziņas darbnīcas, klases un ģimenes varēs nopelnīt brīvbiļeti ieejai LVM dabas parka Tērvetē maksas daļā, dodoties uz Rūķīšu un Pasaku mežu ar parka ieejas biļetēm.
Plašāka informācija par pasākuma programmu un aktualitātēm pieejama šeit. “Latvijas Meža dienas” rīko biedrība “Tērvetes meža izglītības centrs”, biedrība “Zaļās mājas”, Latvijas Meža Īpašnieku biedrība, Latvijas Kokrūpniecības federācija, AS “Latvijas valsts meži”, “Zaļā josta”, Tērvetes, Dobeles un Auces novadi.
Žurnālisti ir laipni aicināti pieteikt dalību “Latvijas Meža dienās”, apstiprinot klātbūtni zvanot 29337759 vai e-pastā: [email protected] līdz 23. maijam. Mediju pārstāvjiem ir pieejams transports no Rīgas uz Tērveti un atpakaļ, kā arī ekskursija “Latvijas Meža dienu” pieturām kopā ar pasākuma rīkotājiem un vēstnešiem – Oskaru Melbārdi, Kristapu Cepli, Ansi Bogustovu ar ģimeni un citiem.

 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09857988sec.