Balvos tiks svinēti Gaismas svētki

20. un 21.jūlijā Balvos tiks svinēti Balvu novada Gaismas svētki. Tiem gatavošanās sākusies ar radošo ideju akciju “KĀP – NES” Balvu pilsētas un novada iedzīvotājiem, aicinot visus vienoties kopējam darbam - izpušķot svētku simbolu- KĀPNES - un izvietot pie savas mājas, uzņēmuma vai iestādes, tādejādi veidojot saikni starp zemi un debesīm, pietuvojoties Gaismai.

Paši svētki sāksies 20.jūlija vakarā ar „Gaismas meklēšanu” Balvu pilsētas parkā. Notiks nakts orientēšanās ar velosipēdiem, tajā pašā laikā pie Balvu ezera būs elektroniskās mūzikas deju nakts “NAAC UN TUSEE” un nakts velo šovs, bet parkā tiks iedegts gaismas objekts.

21.jūlija rīts sāksies ar „Gaismu dvēselei” – svētku dievkalpojumu Balvu Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā, pēc kura būs pasākums Balvu novada piecgadniekiem – Bērnības svētki – ar teatralizētu gājienu, ziepju burbuļu šovu un burbuļu darbnīcu Lāča dārzā.

Ap pusdienlaiku Balvu pilsētas parkā sāks rosīties tirgotāji un Balvu novada mājražotāji un amatnieki, kā arī izsolē būs iespēja iegādāties kādu Balvu novada mākslinieka veidotu mākslas darbu. Tikmēr Balvu pilsētas estrādē būs  Liepājas teātra aktrišu folkloras kopu “ATŠTAUKAS” un postfolkloras grupu “RIKŠI” koncerts.

Dienas otrajā pusē sekos senioru kolektīvu koncerts, piedaloties Balvu Kultūras un atpūtas centra deju kolektīviem “Atvasara”, “Luste” un viņu draugu kolektīviem no Jaunannas, Preiļiem, Ulbrokas, Kubuliem, Lazdukalna, Viļakas, Baltinavas un Žīguriem, bet pēc tā varēs nobaudīt „Gaismas garšu” – īpašu svētku zupu.

Balvu novada Gaismas svētki noslēgsies ar muzikālo vakaru „Gaismas dzirkstis” Balvu pilsētas estrādē, kur uzstāsies Balvu novada pašvaldības sadraudzības pilsētu mākslinieki un brīvdabas koncertšovā priecēs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, aktieris un operdziedātājs Juris Jope, operdziedātājs Juris Vizbulis, mūziklu dziedātāja Annija Putniņa, operdziedātāja Baiba Renerte, dziedātāja Anmary, KINO ORĶESTRIS, bet vakarā uz jautru deju soli aicinās grupas “Galaktika” un “Ceļavējš”.

Laipni gaidīti Balvu novada Gaismas svētkos!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35009789sec.