Nakts pārgājienā varēs iepazīt Līgatnes dabas taku zvērus tumsā

Līgatnes dabas takas 2018. gada 15. decembrī aicina piedzīvojumu kāros dabas draugus pievienoties nakts pārgājienam un iepazīt neparasto un noslēpumaino zvēru dzīvi tumsā.

Pārgājienā gida vadībā būs iespēja izstaigāt ar svecēm izgaismotās meža takas, īpašā noskaņā baudot un iepazīstot tos mežu iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami.

Lai gan cilvēki, tumsai un ziemai iestājoties, labprātāk patveras savos siltajos mājokļos, daudzi dzīvnieki tieši šajā laikā kļūst aktīvāki, izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā –, rosīgu un dažādu skaņu piepildītu.

"Pašlaik dabas un dzīvnieku iepazīšanai tumsā ir īpaši labvēlīgs laiks, jo dienas sarāvušās pavisam īsas, tumsa iestājas gana laicīgi, lai arī mazākie interesenti varētu piedalīties nakts pārgājienā. Turklāt koki un krūmi ir nometuši lapas, atsedzot daudz slēpņu un ļaujot mums vieglāk ieraudzīt dzīvniekus," stāsta Līgatnes dabas taku vadītāja Inta Lange.

Pārgājiens sāksies pie Līgatnes dabas taku Informācijas centra plkst. 18.00. Līdzi jāņem lukturītis un jāsaģērbjas piemēroti laika apstākļiem un pastaigai dabā. Pieteikšanās pasākumam zvanot pa tālruni 28328800! Dalība iespējama ar Līgatnes dabas taku ieejas biļetēm. Ikvienam pēc pārgājiena būs iespēja sasildīties ar siltu tēju.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Līgatnes novada pašvaldības aģentūru "Līgatnes novada kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41946197sec.