Pie Raunas Staburaga gaidāms maģisks vakars

Nevienam jau vairs nav noslēpums, ka viens no atpazīstamākajiem Latvijas dabas apskates objektiem ir Raunas Staburags, kas jau vairākus gadu tūkstošus par savām mājām sauc Raunas novadu, precīzāk Raunas upītes labo krastu, aptuveni 2 km attālumā no Raunas centra.

Raunas Staburags 2018. gadu varēja saukt par savu – gada sākumā tas tika nodēvēts par Latvijas gada ģeovietu, tam tika izstrādāts un apstiprināts dabas aizsardzības plāns, Staburags nokļuva dažādos ziņu raidījumos un daudz citas lietas, kas iepazīstināja vai atgādināja par viņa eksistenci ikvienam Latvijā. Domājams, ka ir palikuši maz Latvijas iedzīvotāju, kuri nav dzirdējuši par Raunas Staburagu un, ka liela daļa no tiem, kuri apceļo savu dzimteni, ir apmeklējuši šo vietu.

Ikdienā, visi kuri vēlas apskatīt šūnakmeni, izvelas to darīt diennakts gaišajā laikā. Bet kāda ir šīs vietas maģija tumsā? Raunas novada dome sadarbībā ar Raunas novada tūrisma informācijas centru 2019. gada 2. februārī, Sveču dienā, piedāvā unikālu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam ieraudzīt Raunas Staburagu pavisam savādāku no ikdienā redzētā, ieraudzīt to tādu, kādu vēl neviens nekad nav skatījis. No plkst. 18.00 līdz 22.00 pa sveču, lāpu un lukturīšu izgaismotu pastaigu taku nonākt pie izgaismota Staburaga, kur mūzikālu skaņu pavadībā iedzert siltu tēju un izliet savu personīgo sveci. Kā arī katrs apmeklētājs aicināts ņemt līdzi savu svecīti, kuru iedegt un novietot Staburaga pakājē, dāvājot tam savu gaismu, siltumu un laba vēlējumu iedegtu nelielajā liesmiņā. Pēc organizatoru teiktā, šī ir unikāla iespēja ieraudzīt Staburagu, kad visu Latviju jau klāj tumsa, gaismas un ēnu spēle uz šūnakmens un tumšā fona radīs nebijušas sajūtas un atmiņā paliekošus skatus, protams, neaizmirstot par lielisko pastaigu sveču gaismā visai ģimenei līdz Raunas Staburagam.

Takas sākums paredzēts Miera ielā 5 un tās garums nepārsniegs 2 km atzīmi, tāpēc tas būs pa spēkam kā pieaugušajiem, tā bērniem, kā arī netiks izmantoti ceļi pa kuriem pārvietojas automašīnas – taka vedīs pāri piesnigušam kalnam gar mežmalu. Auto novietošana paredzēta Cēsu ielā, netālu no pastaigu takas sākuma.

Pasākuma organizatori apmeklētājiem iesaka sekot līdzi laikapstākļu prognozēm un izvēlēties tiem piemērotu apģērbu un apavus.

Par pasākuma norisi un iespējamām izmaiņām var sekot līdzi Raunas novada facebook.com kontā vai neskaidrību gadijumā sazināties ar Raunas pagasta kultūras darba organizatori vai Raunas novada tūrisma informācijas centra darbiniekiem.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22592306sec.