Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Pēc sniegputeņiem nedēļas sākumā, gaisā sāk virmot pavasara dvesma. Meteorologi sola, ka termometra stabiņš pamazām sāks kapt aizvien augstāk un ziemai gribot negribot būs jāpiekāpjas pavasara plaukumam. bet līdz tam, protams, vēl kāds laiks jānogaida, jo šiem abiem gadalaikiem nudien patīk paspītēties! Lai pavasara gaidīšana būtu priecīgāka, godam jāatvadās no ziemas, tādēļ steidzies pabūt dabā, pirms sniegs pazūd nebūtībā un izbaudi kādu no nedeļas nogales pasākumiem gan ārā, gan iekštelpās!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Gaiziņā notiks kalnā braukšanas sacensības «Auto Traks 2019»

Gaiziņkalna un apkārtnes iedzīvotājiem ziemas prieki nav iedomājami bez tradicionālā pasākuma "Auto Traks 2019" un 2019. gada braukšanas svētki norisināsies 16. februārī. Pasākumā notiks cīņa starp motoriem un "Gaiziņa" stāvāko slēpošanas trasi "Golgātu". Jaunums! Visu disciplīnu reģistrētie dalībnieki, tiek aicināti piedalīties "AUTO KARNEVĀLĀ". Karnevāla tēma - Ziemassvētki. Lampiņas, virtenes, astes un cepures, ziemeļbrieži un sniegbaltītes... ļaujiet vaļu fantāzijai! Uz apbalvošanu tiks aicināti ne trīs, bet arī ceturtais, katras disciplīnas skaistākais, dullākais, spožākais. Iespēja izpausties ikkatram dalībniekam! Pasākumu vadīs Gaiziņa komanda kopā ar sporta veikala "Fans" aktīvistiem un EHR radiošova Party Service balsi un autosportistu vienā personā- [EX] da Bass. Apmeklētāju ērtībai darbosies kafejnīca, pikniks un mobilā āras virtuve. Komfortam būs sagatavoti pārnēsājamie ugunskuri un malka. Pasākuma noslēgumā plkst. 22.00 gaidāma lielā uguņošana! Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

2. Turaidas muzejrezervātā aicina svinēt Meteņus

Ziema jau pamazām iet uz beigu pusi, un Turaidas muzejrezervāts 2019. gada 16. februārī plkst. 14.30 aicina svinēt latviešu gadskārtu svētkus – Meteņus, lai iezīmētu pavasara gaidīšanas laiku. Meteņus agrāk svinēja februārī vai martā, tādā veidā iezīmējot ne tikai pusceļu saulei no Ziemassvētkiem līdz Lieldienām, bet arī vienu darbu beigšanu un citu sākšanu. Meteņdienā Turaidā kopā ar Siguldas folkloras kopu SENLEJA tiks izdzīvotas senās tradīcijas – meklēts Metenis un Laimes pogas, notiks lielīšanās, vizināšanās, no dārziem dzīti kurmji, vārīta un baudīta īpašā miežu putra, dziedātas Meteņu dziesmas un dancoti latviešu danči. Meteņos pēdējo reizi pirms pavasara ļaudis devušies maskotos gājienos no sētas uz sētu. Arī Turaidā lieli un mazi aicināti nākt maskās. Uz vietas darbosies arī masku darbnīca. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

3. Tukuma pusē svinēs Mīlestības svētkus

Ar bagāti sarūpētiem romantiskiem pasākumiem Tukuma pusē aicina atzīmēt Mīlestības svētkus. Neiztrūkst ne apkārtnes piļu un muižu piedāvājumi, ne vietējo kafejnīcu sarūpētie pārsteigumi. Jaunpils pilī par romantisku tiek uzskatīts viss februāra mēnesis, un tādēļ jau no 1.februāra līdz pat mēneša beigām Jaunpils pils krodziņā tiek piedāvāta romantiska trīs ēdienu maltīte, bet ja vēlaties izbaudīt īpaši romantisku gaisotni, tad Jaunpils pils aicina izmantot īpašo piedāvājumu ar nakšņošanu. Piedāvājumā iekļauta nakšņošana viduslaiku apartamentos, romantiska ekskursija viduslaiku tērpos, trīs kārtu maltīte un brokastis. Adrese: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils novads. Vairāk par pasākumiem iespējams uzzināt šeit.

4. Siguldā notiks lāpstu šļūkšanas sacensības Valentīndienas noskaņās

2019. gada 16.februārī, plkst.18.00 bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" notiks lāpstu šļūkšanas sacensību "ShowelRace" 6. sezonas 9. posms jeb "Valentine's Day Special" sieviešu, vīriešu un divnieku konkurencē. Īpaši Valentīna dienai veltītajā sacensību posmā būs pieejama 50% atlaide dalības maksai dalībniekiem, kuri startēs divnieku nobraucienos. Reģistrācija sacensību dienā sāksies plkst.17.00. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

5. Ziemeļlatgalē aicina aktīvi izbaudīt ziemu un daudzveidīgu kultūras programmu

Ceturto gadu pēc kārtas Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novadu tūrisma informācijas centri aicina ikvienu doties baudīt daudzveidīgu kultūras un aktīvās atpūtas piedāvājumu "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē" 2019. gada 15., 16. un 17.februārī, kas tapis sadarbojoties ar reģiona tūrisma uzņēmējiem, objektu saimniekiem un pasākumu rīkotājiem. Nedēļas nogali Ziemeļlatgalē piedāvājam sākt jau piektdienas, 15. februāra vakarā ar jautru humora pilnu šovu "Pa jokam nenopietni precamies" un lustīgu ballīti Salnavas kultūras namā. Sestdienas, 16. februāra rīta pusē būs iespēja baudīt aktīvo atpūtu dabā, dodoties pārgājienā "Izbaudi ziemu Stompaku purvā", kur kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieku varēs izzināt dabas norises ziemā, savukārt Viļakas muzeja speciālisti dalīsies vēsturiskos faktos par Nacionālo partizānu mītnēm šajā vietā. Pirms pārgājiena ikviens tiek aicināts iegriezties Viļakas Kultūras un radošo industriju centrā, kur skatāma starptautiska arheoloģiskā izstāde "Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture". Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

6. Ventspils novadā norisināsies XX Starptautiskais masku tradīciju festivāls

XX Starptautiskais Masku tradīciju festivāls 2019. gadā notiks Ventspils novadā no 16. līdz 17. februārim. Galvenās norišu vietas Pope, Tārgale un Ventspils. Festivāls sāksies sestdien, 16. februārī, ar masku grupu viesošanos Ventspils novada pagastos -  Popē, Tārgalē, Zirās, kā arī Ventspils Vecpilsētas tirgus laukumā. Viesojoties lauku sētās, maskas nesīs savu svētību un aizsardzību novada ļaudīm. Vakarā visas masku grupas pulcēsies Popes kultūras namā uz lielo masku saietu. Ikvienam interesentam būs iespēja redzēt masku grupas darbībā mājas situācijā. Masku saieta noslēgumā notiks individuālo masku skate un labāko masku apbalvošana. Ventspils novada iedzīvotāji un viesi īpaši varēs baudīt festivāla noslēguma dienu – svētdien maskas izies ielās un dosies gājienā pa Tārgali uz Lībiešu sētu. Tārgales Lībiešu sētā notiks festivāla noslēguma ceremonija un aizrautīga Meteņa svinēšana. Zinātkārajiem interesentiem īpaši saistoša būs masku tradīciju konference, kurā piedalīsies lektori no Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

7. Uz pikantiem piedzīvojumiem aicina festivāls «Erots 2019»

Jau nedēļas nogalē, 2019. gada 15. un 16. februārī Ķīpsalas hallē Baltijā vērienīgākais izklaides festivāls pieaugušajiem  "Erots 2019", kas nojauks seksualitātes robežas. Brīnies, baudi, sajūti un piedalies! Divu draisku un kaislīgu nakšu garumā apmeklētāji varēs vērot gan graciozu burlesku no Krievijas, karstasinīgas kubiešu dejas un neķītrus šovus no Francijas, gan akrobātiskus trikus un erotiskas dejas ap stieni, gan arī baudīt perfektus sieviešu, vīriešu un pāru striptīzšovus. Par dzirksteļojošu atmosfēru rūpēsies pasākuma vadītāji – Sigita Brazdauska, kurai šis būs jau septītais "Erots" un viens no Latvijas seksīgākajiem vīriešiem – aktieris Lauris Dzelzītis. Festivālā būs padomāts arī par jaunu sajūtu meklētājiem – varēs ne vien pavisam tuvu satikt māksliniekus, saņemt autogrāfus un nofotografēties ar zvaigznēm, bet arī apgūt japāņu siešanas mākslu šibari, piedalīties SM meistarklasē un izbaudīt vīriešu spēju un prasmi pārvērsties par pavedinošām sievietēm drag queen šovā. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10333395sec.