Simtiem cilvēku apmeklē Brīvdabas muzeja Gaismas spēles ziemas mijkrēslī

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs gada sākumā piedāvā saviem apmeklētājiem aplūkot to no cita skatupunkta. Ziemas pelēkajās novakarēs un tumšajos vakaros muzejs pārvērš ierasto vakara pastaigu par košu, krāsainu un izzinošu notikumu kā maziem, tā arī lieliem. Izgaismotās muzeja ēkas, sētas un celiņi, tā vien neviļus piedāvā ielūkoties dzīvojamo māju lodziņos, lai iepazītos kā agrāk saimnieki un saimnieces rotājuši māju un klājuši galdu.

Tikai pusstundas braucienā no Rīgas centra, katru dienu ir iespēja apmeklēt

muzeju, kas līdz 8. janvārim ir pārvērties par īstenu pasaku. Katru dienu tiek izgaismota Kurzemes zemnieka sēta, dzirnavas, Nidas dūmistaba, Vidzemes sētas ēkas, Lībiešu sēta, Mauri un Kurzemes zvejnieka sēta. Aicinām apģērbies atbilstoši laikapstākļiem, uzvilkt ērtus apavus, ņemt līdzi termosu ar tēju, lukturīti.

Nākat, meitas, skatities,

Kurâ ciemâ nu iesim;

Nu iesim tâi ciemâ,

Kur tie zilie dūmi kūp,

Tur meitiņas rakstitajas,

Cimdu, zeķu aditajas.

Citam cimdi, citam zeķes,

Citam pate rakstitaja. LD 33311-5


2016. gadā Brīvdabas muzejs ir bijis atvērts katru dienu, tajā notikuši 22 plānoti un neskaitāmi citi pasākumi, to apmeklējuši teju 120000 viesu – te ir smiets, diets, precēts, iegādāts, satikts un izklaidēts. Muzejs ir pateicīgs ikkatram no jums, atgādinām, ka muzeja apmeklējumu var padarīt vēl baudāmāku, nestāvot rindās pasākuma dienā – iegādājoties gada vai sezonas ieejas karti, kas darbojas kā ikdienā, tā arī svētkos.

2017. gada 24. martā Brīvdabas muzejā atklās “Ostas noliktavu”, kas atjaunota Kultūras ministrijas programmas „Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana” apakšprogrammā.

Brīvdabas muzejs ir pieejams bez maksas bērniem pirmskolas vecumā.

Ziemas sezonā apmeklētājiem grupā (vismaz 10 cilvēki) – 1,40EUR, pieaugušajiem standartcena 2,00EUR, studentiem, pensionāriem, 1,40EUR, skolēniem 0,70EUR, ģimenes biļete – 4,00EUR. No 17.00 visiem apmeklētājiem vakara biļete – 0,70EUR.

Pie muzeja darbojas bezmaksas stāvvieta.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24066997sec.