Valsts svētkos, 4.maijā, Rīgā notiks starptautiskas uguņošanas sacensības

Valsts svētkos, 4. maijā, Rīgā būs plaša svētku programma, kur viens no vizuāli iespaidīgākajiem pasākumiem būs 12. starptautiskās uguņošanas mākslas sacensības, kas risināsies 11. novembra krastmalā.

Tajās piedalīsies komandas no Somijas, Lielbritānijas un Meksikas. Sacensību noslēgumā svētku uguņošanas priekšnesumu sniegs arī pašmāju mākslinieki.

4. maija svētku programmā ir pasākumi, kuros piedalās Rīgas sadraudzības pilsētu mākslinieki, kuri pārstāv valstis, kas tāpat kā Latvija gatavojas un svin savas valsts simtgadi. Tas ir koncerts "Simtgades ritmos", kā arī 12. starptautiskās uguņošanas mākslas sacensības, kurās par uzvaru cīnīsies trīs ārvalstu komandas. Viena no tām ir Somija, kura šogad atzīmē savas valsts simtgadi. Somu uguņošanas mākslinieki atsaucās aicinājumam piedalīties Latvijas valsts svētkos, piedāvājot skatītājiem enerģisku priekšnesumu rokenrola ritmos, kas mīsies ar uguņošanu populāra somu nacionālā skaņdarba pavadībā, tādējādi atklājot savas valsts kultūras mantojumu un vērtības.

Uguņošanas sacensības sāksies plkst. 22.00 pēc pasākuma "Pavasaris. Roks. Daugava". Skatītājiem būs iespēja vērtēt visu komandu sniegumu un balsot par sev tīkamāko priekšnesumu. Uzvarētāju noteiks, summējot sacensību žūrijas un skatītāju piešķirtos punktus, taču tiks sveikta arī skatītāju simpātiju ieguvusī uguņošanas komanda.

Pēc sacensībām pasākuma apmeklētāji 4. maija svētku svinību izskaņā varēs vērot pašmāju pirotehniķu uguņošanas priekšnesumu, kuru demonstrēs SIA "PyroPower". Priekšnesuma muzikālajam noformējumam par pamatu ņemta komponista Ulda Marhilēviča kompozīcija "Brīvības svīta".

Svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome. Plašāka svētku programma ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu pieejama tīmekļa vietnē: www.kultura.riga.lv, kā arī drukātā veidā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centros, Rīgas kultūras centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un tūrisma informācijas centros.

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.141011sec.