VEF Kultūras pilī norisināsies kamermūzikas koncertu cikls

Ar koncertu “Fantāzijas un dejas” 2018. gada 24. janvārī plkst. 19.30 VEF Kultūras pils sadarbībā ar Latvijas Radio 3 ”Klasika” aizsāk kamermūzikas koncertu un sarunu ciklu “COME PRIMA” jeb kā iesākumā.

Koncertos VEF Kultūras pils Kamerzālē klausītājiem būs iespēja atgriezties pie mājas muzicēšanas pirmsākuma, izbaudīt atbrīvotu un mājīgu gaisotni, veidot mūzikas draugu kopu, kas uzticas profesionālu mūziķu piedāvājumam, iedvesmojas no izzinošām sarunām un muzikālā baudījuma, un rod prieku savstarpējā saskarsmē.

Būtiska koncertu sastāvdaļa ir sarunas – ne tikai mūzikas valodā, bet arī muzikologa veidotais koncertprogrammas otrais plāns, kas iepazīstina ar izpildāmo mūziku, atklāj jaunus kontekstus un laikmeta zīmes gan mūzikas laukā, gan izpildītājmākslinieku personībās. Sadarbība ar Latvijas Radio 3 “Klasika” programmu vadītājiem, muzikologiem Gundu Vaivodi, Lieni Jakovļevu un Andri Dzenīti ir lielisks garants interesantam, izzinošam un aizraujošam ceļojumam kamermūzikas pasaulē.

Pirmajā šī cikla programmā 24.janvārī klausītāji tiks aicināti ceļojumā uz fantāziju un deju pasauli. Franča Šūberta Polonēzes un Fantāzijas, Antonīna Dvoržāka slāvu dejas, Ludviga van  Bēthovena un Henriha Volfa dziesmas būs šī ceļojuma muzikālais pamats. Koncerta programmas centrālo asi veidos Franča Šūberta Latvijā maz atskaņoti opusi. Koncertprogrammas veidotāji un dalībnieki ir izcilās pianistes Dace Kļava (klavieres), Herta Hansena (klavieres), solisti Laura Purena (soprāns) un Edgars Skarbulis (bass). Koncertu vada: muzikoloģe, Latvijas Radio 3 ”Klasika” direktore Gunda Vaivode.

Cikla nākamajos koncertos klausītājus gaida tikšanās ar izcilo ansambli “Brokastis četratā”, kura izsmalcinātā spēle piedāvā unikālu klasiskās mūzikas un džeza sintēzi, tostarp arī gaumīgu jokošanos, programmu 28.februārī vadīs komponists Andris Dzenītis. Savukārt, 25.aprīlī programmā “Trioletas. Ziedonis un mūzika” uzstāsies pazīstamie mūziķi Dita Krenberga (flauta), Inta Sunepa (čells) un Juris Žvikovs (klavieres), koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva. Šī programma būs īpašs veltījums mūsu izcilā un iemīļotā dzejnieka Imanta Ziedoņa daiļradei, paši mūziķi lasīs viņa dzeju no krājuma “Trioletas”.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Sīkāka informācija: www.vefkp.lv 

COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.476789sec.