Savus brūvējumus degustēt aicina jaunie alus darītāji

8. septembrī uz pārtikas izstādi “Riga Food 2018” Ķīpsalā īpaši ir aicināti alus cienītāji, jo visas dienas garumā vienkopus varēs satikt vairāk nekā 10 Latvijas mazos alus darītājus un mājbrūvētājus – trīs no tiem ražošanu ir uzsākuši šogad un izstādē piedzīvos savu debiju.

“Izstādes apmeklētājus iepazīstināsim ar tik dažādo alus pasauli. “Alus fans” ekspozīcijā varēs apskatīt Latvijas alus atribūtikas kolekciju – dažādas vēsturiskas Latvijas un pasaules alus etiķetes, alus kausus un glāzes, korķus, paliktņus un citus ar alu saistītus aksesuārus. Būs arī iespēja aplūkot mazo alus darītavu veikumus un iepazīties ar dažādo alus garšu niansēm,” atklāj AKCB “Alus fans” valdes priekšsēdētāja Daiga Skrimble.

“Bruvepats.lv” alus meistars Raivo Tilners Ķīpsalā vārīs alu un dalīsies ar pieredzi, kā izbrūvēt kvalitatīvu miestiņu. Jaunākais alus darītājs Latvijā – “Nomadu alus”, kas sevi dēvē par čigānbrūzi, jo savu alu ražo citās alus darītavās, sola lauzt stereotipus par tumšo un gaišo alu, kā arī iepazīstināt ar dažādām pasaules alus garšām.

Alus darbnīca “TEIKA” ir veidojusies jau trīs gadus, taču tikai šogad tā sper savus pirmos soļus lielajā alus pasaulē un būs sastopama izstādē “Riga Food 2018” kā viens no gada jaunumiem. Tikpat nozīmīga debija izstādē būs “Kalēju alus” – mājbrūvētāju duets, kas jau ilgu laiku mājas apstākļos vāra kvalitatīvu un gardu alu, šogad sāk savus gardumus piedāvāt ne tikai tuvākajiem paziņām, bet arī plašākam alus cienītāju lokam.

“Riga Food 2018” varēs arī satikt pārstāvjus no alus darītavas “La Barda” – tā popularitāti ieguvusi, radot alu ar oriģinālu konceptu katra Rīgas rajona iedzīvotājiem un par godu dažādām Latvijas pilsētām, piemēram, “Dobeles”, “Siguldas”, “Čiekurkalna”, “Centra” u.c. alus. Alus darītava “Viedi” prezentēs savu alus daudzveidību un turpinās lauzt stereotipu, ka tikai ar senču metodēm var pagatavot labu alu, bet “IndieJānis”, kas sevi uzskata par huligānu alus pasaulē, dalīsies ar aizraujošiem stāstiem un parādīs, ka alus garšas var būt tik dažādas. Izstādē varēs satikt arī pārstāvjus no alus darbnīcas “Labietis” – tas savu popularitāti iemantojis ar unikālo alus garšu, kas iegūta no pļavu un mežu veltēm.

Dalībnieku vidū varēs satikt arī izstādes veterānus – “Nurme Brewery”, “Tālavas ķēniņa alus”, alus darbnīca “PUMPURS”, “Ādažu Meistara alus” – un nobaudīt viņu gardo alu, kā arī iegādāties to līdzņemšanai.

Visas četras izstādes dienas – no 5. līdz 8. septembrim – Latvijā labi zināmi alus meistari sniegs ieskatu alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijās. “Riga Food 2018” apmeklētāji varēs vērot alus vārīšanas paraugdemonstrējumus, nodegustēt alus misu un uzzināt jaunumus nozarē, kā arī degustēt dažādu Latvijas mazo alus darītāju un mājbrūvētāju alu.

“Latvijas alus darītāji eksperimentē ar alus sastāvdaļām, radot alus veidus, kas pārsteidz pat lielākos skeptiķus. Kopš 2013. gada vidus, kad savu alu patērētājam piedāvāja pirmā mazā alus darītava “Labietis”, ir radušās vēl 30 mazās alus darītavas. Lielākā daļa šo alus meistaru ir izauguši no apvienības KUPLA (Kustība Par Labu Alu), kura apvieno visus alus entuziastus, kas mājās gatavo alu savām vajadzībām,” stāsta Daiga Skrimble.

“Alus fans” un Latvijas Alus darītāju savienības ekspozīcijā visas izstādes “Riga Food 2018” dienas varēs degustēt alu un iepazīties ar alus vēsturi un tendencēm.

Kā zināms, no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums –  izstāde “Riga Food 2018”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas. ”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12384892sec.