Dzintaru pludmalē apskatāms tēlniecības projekts «Jūrmalas leģendas»

Jūrmalā, Dzintaru pludmalē pie Turaidas ielas izstādītas Jūrmalas dabas un leģendu iedvesmotas skulptūras, ko veidojuši mākslinieki Roberts Diners, Mārtiņš Daksis un Andris Loss.  

Bronzā, misiņā, tēraudā, kokā un dzintarā veidotās skulptūras izstādītas liedagā, ļaujot mākslai dabīgā veidā saplūst ar vidi un padarot to pieejamu ikvienam pludmales apmeklētājam. Mākslinieciskajās kompozīcijās izmantoti arī Jūrmalas vidē sastopami dabas materiāli: koks, jūras putnu spalvas, gliemežvāki. Vakara krēslas stundās tēlniecības objekti tiks izgaismoti, kas piešķir ekspozīcijai maģisku noskaņu.

Izstādes veidotāji vasaras gaitā organizēs arī bezmaksas radošās darbnīcas ar paraugdemonstrējumiem. Tās notiks Dzintaru pludmalē līdzās izstādei 28. jūlijā un 11. augustā no plkst.15.00 līdz 18.00, 26. augustā no plkst. 17.00 līdz 21.00. Ikvienas apmeklētājs varēs piedalīties mākslas darbu tapšanā: veidot cieto smilšu skulptūras, noņemt jūras gultnes smilšu rakstu nospiedumus, izmantojot īpašu tehniku, kad smilšu raksts tiek saglabāts cietā materiālā, kā arī vērot metālliešanas paraugdemonstrējumus.

Tēlniecības izstāde "Jūrmalas leģendas" Dzintaru pludmalē būs apskatāma līdz. 10. septembrim.

Biedrības "Erelde" tēlniecības projekts "Jūrmalas leģendas" veidots Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansēto iniciatīvas projektu konkursa ietvaros. Šogad tapusī izstāde ir iepriekšējā gada projekta "Mākslas mols" konceptuāls turpinājums.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12522101sec.