Festivāla «SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante» intriga – divi saksofoni un klavieres

10. augustā – starptautiskā mūzikas festivāla "SUMMERTIME – ielūdz Inese Galante" otrajā dienā – uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzstāsies trīs patiesi spilgtas personības: leģendārais džeza pianists Daniels Krāmers (Krievija) un slavenie saksofonisti brāļi Briļi (Bril Brothers, Krievija). Jūrmalā šie mūziķi spēlēs džeza ansambļa pavadījumā.

Visā pasaulē zināmo džeza pianistu Danielu Krāmeru Latvijas publika iepazina pagājušajā gadā notikušajā festivālā, kad mūziķis uzstājās pilnas skatītāju zāles priekšā un noslēgumā saņēma aplausu vētru. Pēc neskaitāmiem klausītāju lūgumiem Daniels Krāmers pārcēla plānoto festivālu Jekaterinburgā un risināja šo jautājumu pat valstiskā mērogā, lai tikai varētu piedalīties arī šī gada "Summertime" un atkal kāpt uz Dzintaru koncertzāles skatuves ar savu muzikālo programmu. Leģendārā pianista koncerti ir norisinājušies labākajās Francijas, ASV, Spānijas, Austrālijas, Ķīnas, Āfrikas un Centrālamerikas koncertzālēs, un mākslinieka profesionālā izpildījuma tehnika un viņa pārsteidzošā harizma iekaro klausītāju sirdis visā pasaulē. Daniela Krāmera koncerti vienmēr ir ļoti emocionāli un skar dziļākos dvēseles slāņus jebkura vecuma klausītājiem. Visos mūziķa koncertos publika maestro aplaudē, stāvot kājās.

Savukārt mūziķi brāļi Briļi ir dzimuši vienā no zināmākajām muzikālajām ģimenēm Maskavā – viņu tēvs ir leģendārais džeza pianists Igors Briļs. Šobrīd slavenie mūziķi ir pieprasīti mākslinieki un bieži viesi ievērojamākajos džeza pasaules notikumos. Viņu repertuārā ir četri solo albumi, kuri izpelnījušies gan publikas, gan profesionāļu atzinību. Brāļu popularitāti pasaulē ir vairojusi arī sadarbība ar tādiem džeza guru kā basisti Nats Rīvzs un Nīls Oisteds Pedersens, saksofonisti Kenijs Gerets, Deivs Libmans un Bils Evanss, kā arī pianists un komponists Deivs Brūbeks. Viņu uzstāšanās ir ne tikai džeza standartu interpretācijas, bet arī spilgta, neatkārtojama un temperamentīga spēles maniere, kas ilgi paliek atmiņā.

Daniels Krāmers un brāļi Briļi pirmo reizi uzstāsies kopā uz vienas skatuves Jūrmalā festivāla "Summertime – ielūdz Inese Galante" ietvaros. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves mūziķi uzstāsies kopā ar džeza ansambli, kurā ietilpst kontrabass un sitamie instrumenti. Atgādinām, ka šogad festivāls norisināsies no 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22977996sec.