Sestdien Jūrmalā norisināsies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

Sestdien, 16. jūnijā, plkst. 14:00, Majoru pludmalē notiks Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Pasākums pulcēs 20 labākos ielu vingrotājus no 10 valstīm. Sacensības Jūrmalā ir viens no 18 Pasaules kausa posmiem, kas šogad norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās pie Ēģiptes piramīdām.

Katram no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase – maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 20 atlēti, un tikai uzvarētājs kvalificējas Pasaules kausa finālam Ēģiptes galvaspilsētā Kairā. 16. jūnijā plkst. 10.30 norisināsies arī Latvijas čempionāts ielu vingrošanā, kurā tiks noskaidroti labākie Latvijas ielu vingrotāji spēka kategorijā sievietēm, junioriem, juniorēm un vīriešiem.

Latviju Pasaules kausa posmā Jūrmalā kopā pārstāvēs pieci dalībnieki, un divi no viņiem – Daniels Laizāns un Pauls Jemeļjānovs – jau ir kvalificējušies Pasaules kausam ar iepriekšējiem sasniegumiem. Latvijas un pasaules titulētākais ielu vingrotājs Daniels Laizāns ir divkārtējs Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs, pēdējo trīs gadu pasaules čempionātu godalgoto vietu ieguvējs un 2017. gada pasaules čempions ielu vingrošanā. Daniels ir viens no galvenajiem šī Pasaules kausa posma favorītiem. Savukārt Pauls Jemeļjānovs šogad ir ieņēmis vairākas godalgotas vietas starptautiskās ielu vingrošanas sacensībās. Papildus trīs dalībnieki no Latvijas tiks noskaidroti īsās kvalifikācijas sacensībās Latvijas čempionāta ietvaros, kas notiks 16. jūnijā dienas pirmajā pusē turpat Majoru pludmalē. Vēl Jūrmalas posmā startēs labākie ielu vingrotāji no Kanādas, Dānijas, Izraēlas, Somijas, Norvēģijas, Itālijas, Zviedrijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji varēs sacensties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu, kā arī pārējos 18 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija.

“Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē,” uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņs. “Nu jau tradicionāli reizi gadā esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par visu atbalstu un uzticību kopš 2009. gada.”

Dalībnieku vidū no citām valstīm ir 2013. gada pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejus Žilo (Andžejus Žilo) un 2015. gada Pasaules čempionāta 2. vietas ieguvējs Roberts Polonski (Robert Polonski) no Lietuvas, kā arī 2016. gada Pasaules kausa kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs soms Edgars Zindoga (Edgar Zindoga). Starp dalībniekiem ir arī 2018. gada nacionālo čempionātu uzvarētāji Deivids Ngiens (David Nguyen) no Dānijas, Dans Rozenbergs (Dan Rosenberg) no Izraēlas, Duglass Ekermarks (Douglas Ekermark) no Zviedrijas, Daniels Joze Čirilli (Daniel Jose Cirilli) no Itālijas, Sondre Bergs (Sondre Berg) no Norvēģijas un Havjērs Korvjērs (Xavier Corvier) no Kanādas.

Pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt savus favorītus, nosakot, kuram piešķirt simpātijas balvu, piedaloties skatītāju simpātijas balvas noteikšanā. Skatītāju balvu iegūs tas sportists, kurš saņems visvairāk balsu. Pēc iepriekšējās pieredzes parasti šo balvu saņem tie dalībnieki, kuri paralēli spēcīgu ielu vingrošanas elementu izpildei neaizmirst arī par publikas izklaidēšanu.

Pasaules kausa posma norises laikā apmeklētāji varēs piedalīties dažādos konkursos, baudīt populāru Latvijas DJ uzstāšanos un citu mākslinieku priekšnesumus.

Pasaules kausa posma ielu vingrošanā Kenguru Pro, Latvijas Tautas sporta asociācijā, “Hotel Eiropa”, uz sacensībām aicina Jūrmalas pilsēta.

Par dalībnieku un skatītāju veselības drošību rūpēsies medicīnas sabiedrības „ARS” speciālisti.

Pasākumu rīko Pasaules ielu vingrošanas federācija kopā ar Latvijas ielu vingrotāju biedrību.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40911412sec.