Aicina piedalīties Ventspils fotokonkursā 2018

Jau piecpadsmito reizi Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centrs rīko fotokonkursu, ik gadu visus fotografēšanas entuziastus aicinot dalīties, ar skaistākajiem Ventspils skatiem. Atlasītie skaistākie 40 fotoattēlu darbi tiks izstādīti fotoizstādē un labākie saņems atzinības balvas no Ventspils pilsētas domes.

Ventspils fotokonkursā 2018 aicināti piedalīties ne tikai profesionāli fotogrāfi, bet arī amatieri un visi, kuru kaislība ir fotografēšana. Šogad fotokonkursā fotoattēli tiks vērtēti divās kategorijās - Reklāmas un Mākslas fotogrāfija, kas nozīmē, ka attēla mākslinieciskā vērtība un kvalitāte būs Ventspils pilsētas veiksmīgs vai abstrakts atspoguļojums.

Konkursa mērķis ir veikt kvalitatīvu un orģinālu fotoattēlu atlasi Ventspils pilsētas 2019. gada tūrisma izdevumu sagatavošanai, Ventspils mārketinga un tūrisma attīstības veicināšanai un  pilsētas popularizēšanai, kā arī piedāvāt 40 labāko darbu izlasi apskatei plašākai publikai, veidojot fotoizstādi, kura būtu apskatāma gan Ventspilī, gan arī citās Latvijas pilsētās. 2017. gada labākie darbi pabijuši gan dažādās pašmāju izstādēs, gan Talsos, Daugavpilī, Rēzeknē, gan tuvākajā laikā ceļos arī Bausku. 

Piedaloties Ventspils fotokonkursā 2018, katrs fotogrāfs var iesniegt ne vairāk kā 20 vērtējamus fotoattēlus. Fotoattēliem jāraksturo Ventspils pilsētas atpazīstamība, atspoguļojot Ventspils pilsētas ikdienas notikumus, tūrisma objektus un Ventspilī notiekošos pasākumus šādās tematiskajās grupās: Ventspils pilsētvides, kultūrvēsturiskie, tūrisma un atpūtas objekti, Ventspils iedzīvotāji 2017. un 2018. gadā dažādos gadalaikos, ikdienā un pasākumu laikā, pilsētas ekonomiskās, sabiedriskās aktivitātes, kultūras un sporta pasākumi pilsētā, kā arī pilsētas infrastruktūras veiksmīgs atspoguļojums.

Iesniegtos fotoattēlus, divās kategorijās vērtēs kompetenta konkursa komisija, no visiem iesniegtajiem darbiem izvēloties labākos 40, kuri vēlāk tiks izstādīti Ventspils fotokonkursa 2018 fotoizstādē. Komisijas noteiktie laureāti, fotoizstādes atklāšanā saņems atzinības rakstus un Ventspils pilsētas domes naudas balvas. Šogad godalgas saņems labākie reklāmas un mākslas fotoattēli, interneta balsojuma – skatītāju simpātijas uzvarētājs un jaunais talants, tādēļ īpaši fotokonkursā tiek aicināti piedalīties tie mākslinieki, kuri savu fotogrāfa darbu uzsākuši nesen un ir vecumā līdz 28 gadiem.

Lai noteiktu skatītāju simpātiju, portālā www.ventspils.lv interesentiem būs iespēja balsot par komisijas izvēlētajiem labākajiem 40 darbiem. Skatītāja simpātijas balvu iegūs pretendents, kura fotoattēls portālā būs saņēmis vislielāko balsu skaitu.

Piedāvājumus fotokonkursam var iesniegt līdz š.g. 24. augustam plkst. 17:00 Ventspils Tūrisma informācijas centrā Dārzu ielā 6. Pretendenti ar konkursa nolikumu iepazīties un to saņemt var Ventspils pilsētas Tūrisma informācijas centrā, katru darba dienu no plkst. 8:00 līdz 17:00, kā arī ŠEIT.

Pērn Ventspils fotokonkursā 2017 tika iesniegti 26 autoru 355 darbi, pirmo vietu ieguva Dzintra Jūra ar fotoattēlu “Rudens Reņķa dārzā”, otro vietu un arī portālā ventspils.lv balsojuma skatītāju simpātiju ieguva Renārs Boļšēvics “Nakts skaistums”, bet trešā vieta Alenam Kārlim Vimbam par fotoattēlu “Saules ceļš”. Balvu nominācijā “Jaunais talants” saņēma Andra Ālīte  par fotoattēlu “Saules laiviņas rudens noskaņās”, žūrijas komisija piešķīra arī speciālbalvu konkursa jaunākajam dalībniekam – astoņgadīgajam Kristoferam Emanuēlam Pavāram par darbu “Re, - tas tāds kā jūras lauva!”

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22550488sec.