Gada vērienīgākais Liepājas tradicionālās kultūras notikums jau šonedēļ

Šajā nedēļas nogalē, 19. un 20. maijā, Liepājā notiks lielākais tradicionālās kultūras notikums Kurzemē - “Līvas ciema svētki”. Svētku apmeklētājiem tiek piedāvāta bagātīga kultūras programma visām paaudzēm.

Divas dienas Liepājas promenādē ikviens varēs baudīt plašu kultūras programmu - ar dažādu žanru, formu un noskaņu tautas mūziku uz divām skatuvēm iepazīstinās programma “Līvas upe”, tautas dejas ikviens aicināts iepazīt svētku sadaļā “Dzintara krasta ļaudis”, senas latviešu spēles varēs apgūt īpašā “Spēļu sētā”, aplūkot dzīvniekus un iegādāties lauku labumus - “Lauku sētā pilsētā”, iegādāties amatu meistaru produkciju plašajā “Līvas tirgū”, baudīt tradicionālos ēdienus un dzērienus svētku sadaļā “Dzintara latvieši krogos sēž”, kā arī šogad pirmo reizi svētku programmā iekļauts atraktīvais “Tvīda brauciens”.

Tradicionālās mūzikas programmas “Līvas upe” ietvaros divas dienas uz Liepājas Promenādes skatuves un šogad jaunizveidotās Juliannas pagalma skatuves klausītājiem būs iespēja dzirdēt tādas mūzikas apvienības kā “Tautumeitas”, “Elektrofolk”, “Zāle”, “Zari”, “Saule i tuvāk”, “Zeidi”, “Rāva”, “Daba San”, “Nepieradinātā folka orķestris” un citi.

Video: Tautumeitas - Dai Citas Meitas https://www.youtube.com/watch?v=x3ntgZ3aZG4

Video: Zari - Ieraksts no koncerta Liepājā https://www.youtube.com/watch?v=9dmY6Bp-4vA

Šogad "Līvas tirgus" vienkopus pulcēs vairāk kā 230 dalībniekus – dažādus amatniekus, daiļamata meistarus, pārtikas ražotājus, māksliniekus un dizainerus no visiem Latvijas novadiem. Tirgus darbosies divas dienas - sestdien, 19. maijā, no plkst. 10.00 līdz 19.00 un svētdien, 20. maijā, no plkst. 11.00 līdz 15.00. Kā ierasts, interesentiem svētku laikā būs iespēja arī pašiem izmēģināt amatu prasmes dažādās meistardarbnīcās.

Nu jau vairākus gadus “Līvas ciema svētki” nav iedomājami bez latviešu tautas dejām, kuras divu dienu garumā uz “Līvas ciema laukuma skatuves” izdejo dažādu paaudžu deju kolektīvi. Arī šogad svētku ietvaros veidota krāšņa tautas deju programma, kurā apvienojušies teju visi Liepājas deju kolektīvi. Atzīmējot Latvijas simtgadi un esamību ceļā uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, tautas deju programmā “Dzintara krasta ļaudis” dejotāji sniegs iespēju ieskatīties gaidāmo svētku repertuārā.

Arī šogad ģimenes ar bērniem svētkos priecēs “Spēļu sēta”, kas katru gadu tiek bagātināta ar dažādām radošām latviešu senajām spēlēm “Krāsu Karuselis” vadībā. Ikviens varēs iepazīt tādas senās spēles kā zivtiņu makšķerēšana, koka vilciņu dīdīšana, klimpiņu sišana, vēja propelleru laišana pa vējam un citas. Īpašu izaicinājumu sagādās šī gada jaunums ”Lielā Jenga” jeb līdzsvara tornis. Dažādās meistardarbnīcās visā svētku teritorijā radošu nodarbju interesentiem būs iespēja pašiem izgatavot spēļu vilciņus, kā arī citus amatniecības brīnumus, bet Līvas ciema laukumā Biedrība “Liepājas Optimistu pulks” veidotā “Lauku sēta pilsētā” sniegs iespēju iegādāties dažādus lauku labumus no pašiem zemniekiem, kā arī aplūkot un pat barot tikko dzimušus mājlopus.

Mazos skatītājus, kā ierasts, svētdienā priecēs izrādes bērniem. Svētdien, 20. maijā pulksten 12.00 jaunapgūtajā Juliannas pagalmā notiks Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Bērnu teātra izrāde - Valda Pavlovska luga pēc latviešu tautas pasakas “Zirņu puika” motīviem, savukārt pulksten 13.10 Līvas ciema laukumā - Liepājas Ceļojošā leļļu teātra “Maska” izrāde “Pasaku zemes brīnumi”.

Ikviens “Līvas ciema svētkos” atradīs gan savu svētku garšu, gan prieku un atpūtu dažādās norisēs - mūzikā, tautas dejā, “Līvas tirgū”, meistardarbnīcās, “Spēļu sētā”, “Lauku sētā pilsētā” un dažādās radošās aktivitātēs, to skaitā šogad pirmo reizi svētku ietvaros, svētdien 20. maijā, starts tiks dots jau 9. Liepājas Tvīda velobraucienam “Tvīda brauciens”.

Svētku programma pilnā apjomā atrodama Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājas lapā www.liepajaskc.lv, kā arī sociālo tīkla profilā #LivasCiems. Ieeja “Līvas ciema svētkos” ir bez maksas. Svētkus” piedāvā Liepājas pilsēta, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs.

Video: Līvas ciema svēki 2018

https://www.youtube.com/watch?v=0us6_jmcvtg

Facebook lapa – https://www.facebook.com/livasciems/

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77287698sec.