Siguldā notiks pasākums gardēžiem «Ziemas garšu svinēšana»

27.janvārī Livonijas ordeņa Siguldas pilī otro gadu pēc kārtas norisināsies pasākums gardēžiem „Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma laikā no plkst.12.00 līdz 16.00 apmeklētāji būs aicināti ļauties gastronomiskam piedzīvojumam un izbaudīt astoņu labāko Rīgas–Gaujas reģiona restorānu šefpavāru ēdienus, kas gatavoti brīvā dabā uz dzīvās uguns.

Izaicinājumu pieņēmuši un ar ziemīgām garšām pārsteigs restorāni: „Entresol” un šefpavārs Raimonds Zommers, „FERMA Restaurant” un šefpavārs Māris Astičs, „Restorāns 3” un šefpavārs Ēriks Dreibants, „Kungu Rija” un šefpavārs Gvido Skoboļevs, Mālpils muižas restorāns un šefpavāre Aija Gabrāne, Bīriņu pils restorāns un šefpavārs Kaspars Rocēns, Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā un šefpavārs Uģis Veits, kā arī siguldiešu un pilsētas viesu iecienītā kafejnīca „Misters Biskvīts”.

Pasākumā varēs mieloties ar grilētiem nēģiem, noturētas liellopa gaļas burgeriem, kūpinātu burkānu zupu, mežacūkas sautējumu,  melnā ķiploka kēksiem, briedinātas rupjmaizes desertu, pīlādžu un ābolu strūdeli un citiem gardumiem.  Ēdienu cenas būs no 3 līdz 5 eiro. Pasākuma apmeklētājiem jāņem vērā, ka norēķināties varēs tikai skaidrā naudā.

Restorānu sarūpēto garšas baudījumu papildinās vietējie Siguldas novada labumi, tostarp vīni no vīna darītavām „Zilver” un „Krimuldas muiža”, dabīgas sulas no „Dabas laboratorija”, kā arī siltā gelato virtuļi un pašu gatavota šokolāde no „Bliss Gelato”.

Par atmosfēru un muzikālo baudījumu gādās mūsdienu tautas mūzikas grupa  „Jauno Jāņu orķestris” – grupas „Dzelzs Vilks” radīts projekts, kas latvju dainu enerģiju pārvērš oriģinālās kompozīcijās, kā arī ekoloģiskās mūzikas grupa „Ducele”, kas spēlē pop, folk hipsterroku.

Tā kā pasākums norisināsies brīvā dabā, apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši laikapstākļiem!

Jāpiebilst, ka sportiskākie gardēži šajā dienā aicināti apmeklēt arī bobsleja un kamaniņu trasi „Sigulda”, kur no 27. līdz 28.janvārim varēs vērot aizraujošas sacensības – Eiropas čempionātu kamaniņu sportā.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50480294sec.