Siguldas Opermūzikas svētkos būs skatāma Umberto Džordāno opera «Andrē Šenjē»

Šovasar no 27. līdz 29.jūlijam jau 26.reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils kļūs par vietu vienam no izcilākajiem mūzikas notikumiem Latvijā – Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Svētku apmeklētājus gaida gan atkalredzēšanās ar māksliniekiem, kuri Siguldā jau ir muzicējuši, gan muzikāli pārsteigumi –pasaules operas solisti, kuri uz Siguldas Opermūzikas svētku skatuves būs redzami pirmo reizi.

Siguldas Opermūzikas svētki sāksies 27.jūlijā plkst.19.00 ar Svētku uvertīru – ieskaņas koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā, kurā uzstāsies Viktorija Pakalniece (soprāns), Edgars Ošleja (bass), Daumants Liepiņš (klavieres), Madara Liepiņa (vijole).

28.jūlijā plkst.15.00 Siguldas Jaunās pils dārzā notiks koncerts „Jaunās zvaigznes Latvijai”.

Savukārt plkst.21.00 Siguldas pilsdrupu estrādē būs skatāms Umberto Džordāno operas „Andrē Šenjē” brīvdabas oriģināliestudējums Edmunda Freiberga režijā, kurā piedalīsies izcilā Maija Kovaļevska, Kamens Čanevs (Bulgārija), Ilona Bagele, Irma Pavāre, Mihails Čulpajevs, Krišjānis Norvelis un citi. Diriģents – Vladimirs Kiradžijevs, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece – Ieva Kundziņa. Umberto Džordāno opera „Andrē Šeņjē” vainago visu komponista daiļradi un joprojām pieder pie populārākajām itāļu operām kopš tās pirmizrādes 1896.gadā Milānas operteātrī „La Scala„. Tas ir stāsts par reālu vēsturisku personu – Lielās franču revolūcijas laika dzejnieku un publicistu Andrē Šeņjē (1762-1794). Opera „Andrē Šeņjē” savulaik iestudēta Latvijas Nacionālajā operā – tā pirmizrādi piedzīvoja 1928. gada janvārī, bet atjaunotā izrāde notika 1937. gada aprīlī, pēc tam operas izrāde Latvijā nav izrādīta.

Svētdien, 29.jūlijā plkst.13.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks tradicionālais garīgās mūzikas koncerts.

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki kā ierasts noslēgsies 29.jūlijā plkst.18.00 ar krāšņu Galā koncertu „Marina Rebeka un Latvijas operas pērles”, kurā uzstāsies ne tikai pārsteidzošā Marina Rebeka, bet arī Andris Ludvigs, Ilona Bagele, Kalvis Kalniņš, Dināra Rudāne, Rihards Mačanovskis, Mihails Čulpajevs, Inga Šļubovska-Kancēviča, Krišjānis Norvelis un citi. Pie diriģentu pults stāsies Atvars Lakstīgala.

Biļetes uz Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem pieejamas Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē, kā arī visās „Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.  Biļetes cena – no 10 līdz 50 eiro. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem Siguldas novada Kultūras centra kasē no 5.aprīļa pieejamas biļetes par īpašu cenu – C2 sektorā – 20 eiro, pārējiem C2 – 30 līdz 35 eiro, kā arī 10% atlaide, izvēloties sēdvietu jebkurā sektorā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17095089sec.