Prognozēts, ka ASV tūrisma industrija šogad piedzīvos 1,3 miljardu dolāru lielus zaudējumus

Jau kārtējais pētījums par Amerikas Savienoto Valstu tūrisma un izklaides industriju norāda, ka šī nozare dēļ jaunās administrācijas īstenotajām politikām tuvākajā laikā cietīs milzīgus zaudējumus.

ASV jaunā prezidenta Donalda Trampa īstenotās politikas ir skaidras – tās ir tendētas uz ASV drošības paaugstināšanu, populismu un ASV lomas saglabāšanu pasaulē – tomēr tās visas nāk ar ierobežojumiem – piemēram, ceļojumu brīvības. Jaunā administrācija ar savu darbu arī veicina ģeopolitisko neskaidrību, kas bieži vien ceļotājus attur no izvēles par labu kādam galamērķim.

Starptautiskā Biznesa Ceļojumu Asociācija (The Global Business Travel Association (GBTA)) savā pētījumā, kuru publicējusi pagājušajā nedēļā, paziņojusi, ka ASV tūrisma un izklaides industrijai gaidāmi vismaz 1,3 miljardi ASV dolāru lieli zaudējumi 2017.gadā, salīdzinot ar iepriekš prognozēto.

Šie zaudējumi rodas neieņemtajos ieņēmumos, ko ceļotāji iztērē viesnīcās, ēdienā, automašīnu īrē un ieprikumos, kurus ceļotāji neveiks – jo pavisam vienkārši neceļos uz ASV.

Pētījumā izmantoti aviosabiedrību pārdoto biļešu dati, publiski pieejami ceļojumu dati, kā arī ekonomisko apstākļu pētījumi un modelēšana. No jau minētajiem 1,3 miljardiem dolāru, 250 miljoni dolāru paredzēts zaudēt nepiesaistītajos biznesa ceļotājos no Eiropas un Tuvajiem Austrumiem. Jau vēstīts, ka prezidents Tramps ieviesa ceļojumu liegumu no atsevišķām Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm, ko gan vēlāk tiesa atcēla – kā arī ieviesis elektronikas pārvadājumu aizliegumu šiem ceļotājiem.

GBTA arī izplatījusi paziņojumu, kurā aicina ASV prezidentu rīkoties ekonomiski viedi – īstenojot politiku, kas ne tikai nodrošina drošību, bet arī dod ekonomisko ieguvumu valstij.

Papildu zaudētajiem miljardiem, uzsvērts, ka aptuveni 4200 darbavietu varētu tikt zaudētas.

Ar pilnu pētījumu iespējams iepazīties šeit!

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36194491sec.