Latviešu čarter-lidojumu aviosabiedrība «SmartLynx» pērn palielinājusi ieņēmumus līdz 108 miljoniem eiro

Lidsabiedrības audits par 2016.gadu liecina, ka tās ienākumi palielinājušies par 18%. No audita secināms, ka 53,3% no uzņēmuma biznesa sastāda lidmašīnu izīrēšanas pakalpojumi, savukārt čarter-lidojumu nodrošināšana – 45,5%. Atlikušo 1,2% jeb 1,48 miljonus ASV dolāru nodrošina pilotu treniņu centrs, kas piedāvā dažāda veida apmācību un novērtēšansa kursus Airbus A320 pilotiem.

Kompānijas finanšu rādītāji palielinājušies, jo organizācija pērn uzlabojusi savas darbības efektivitāti, atjaunojusi savu izīrēšanai paredzēto floti ar jaunākiem, lielākas intensitātes izīrēšanas līgumiem, kā arī uzsākusi aktīvāku pārdošanas stratēģiju, izplatoties dažādos tirgos, norāda Zigimantas Surintas, kompānijas vadītājs.

Pieprasījums pēc gaisa transporta pieaugot, kas nozīmē, ka tirgus ir atkopies no ekonomiskās krīzes un lejupslīdes. Cilvēku ceļošanas paradumi un finansiālā situācija atgriezusies pirms krīzes līmenī.

"Pēdējos gados pasažieru skaits, kas ceļo ar "SmartLynx" pastāvīgi ir pieaudzis. 2015.gadā tie bija 1,6 miljoni pasažieru, savukārt 2016.gadā – jau divi miljoni," pauda Surintas. 2016.gadā veikti 13,300 lidojumi no 19 lidostām Eiropā un Āzijā.

2016.gadā "SmartLynx" arī ieguva jaunu īpašnieku – to iegādājās Nīderlandes investīciju fonds "Tripod Investment Management". Surintas arī sacīja, ka investori atbalstot kompānijas redzējumu, kas radot drošības sajūtu par finansiālajām iespējām un nākotni. Tas, savukārt, rada iespēju uzstādīt vairāk ambiciozākus mērķus.

Kompānijas stratēģijas plāns ir kļūt par pirmo izvēli vidēja attāluma lidmašīnu īri un čarter-lidojumu izvēlē Eiropā. Lai to izdarītu, kompānija plāno paplašināt savu floti un arī operāciju apgabalus. Arī Eiropas čarter-lidojumu sezonalitāte šobrīd ietekmējot "Smartlynx" darbību – un viņi vēlas iekļūt tirgos, kur nav novērojama sezonalitāte, piemēram, Āzijā. Lai arī jau šobrīd uzņēmumam ir bāze Vjetnamā, tā plāno lidojumus uz Kambodžu, Indiju, Filipīnām un Malaizijas. Tāpat uzņēmums mēģinās iekļūt Ziemeļamerikas un Kanādas tirgos.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44666004sec.