Eiropas Savienība lemj par izmaiņām aviokompensāciju likumdošanā

Eiropas Savienības tiesa otrdien nākusi klajā ar negaidītu ziņu, kas nopietni satraukusi Eiropas aviācijas tirgu. Amatpersonas lēmušas, ka ES aviopārvadātājiem turpmāk ir pienākums pasažieriem izmaksāt kompensācijas par lidojumu traucējumiem, kas radušies sakarā ar neplānotiem aviokompāniju darbinieku streikiem.

Industrijas likumdošanā tā dēvētie “ārpuskārtas streiki” tiek definēti kā uzņēmuma darbinieku vairākuma lēmums atteikties veikt darba pienākumus, tādējādi protestējot pret aviokompānijas paziņojumiem. Šāds lēmums tika pieņemts, balstoties uz gadījumu, kad vācu aviokompānijas TUIfly piloti, apkalpe un pārējais personāls uzreiz pēc uzņēmuma paziņojumiem par reorganizāciju uz nedēļu noformēja slimības lapu.

“Pēdējā laikā pieredzētie streiki Itālijā, Francijā un Vācijā ir bijuši iepriekš izplānoti un par tiem ir noslēgta iesaistīto pušu savstarpēja vienošanās, kā rezultātā jaunā likumdošana reālo problēmu ar streikiem Eiropas aviācijas tirgū būtiski neietekmēs. Neraugoties uz to, šis ir solis pareizajā virzienā, lai beidzot pierādītu, ka esošā situācija ar apkalpes streikiem Eiropā ir pilnībā absurda un tā ir jāmaina,” skaidro lidojumu kompensāciju pieprasījuma uzņēmuma “Skycop” izpilddirektors Marjus Stonkus.

Apstiprinātās izmaiņas ES likumdošanā paredz, ka aviokompānijām ir jāizmaksā pasažieriem kompensācijas no 250 līdz 600 EUR apmērā, kuru apjoms ir atkarīgs no attāluma, par kavētiem vai atceltiem lidojumiem tādos gadījumos, ja aviokompānijas darbinieki  atsakās strādāt neparedzamu iemeslu dēļ. Pēc M. Stonkus teiktā, jau pavisam drīz arī iepriekš izplānoti streiki visdrīzāk vairs netiks uzskatīti par “ārkārtas apstākļiem”.

“Tirgū šobrīd valda vēl nebijusi daudzveidība un konkurētspēja un aviopārvadātāji nav apmierināti ar nelielo peļņu un to izjūt arī darbinieki, kuriem netiek sniegtas skaidras atbildes no vadības puses. Diemžēl, vislielākās sekas izjūt pasažieri, bet mēs ceram, ka jau pavisam drīz tas mainīsies,” informē M. Stonkus.

Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums “Skycop” martā uzsāka parakstu vākšanu ar mērķi izmainīt esošo kārtību, kura paredz, ka aviokompāniju streiki tiek definēti kā “ārkārtas apstākļi”. Petīcija parakstīšanai ir pieejama šeit:

 https://secure.avaaz.org/en/petition/European_Commission_president_JeanClaude_Juncker_European_Parliament_pre_Skycopcom_Passengers_caught_up_in_flight_distur/?cQRoRmb

 Par „Skycop”:

Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums “Skycop” – uzņēmums, kas visā pasaulē cīnās par pasažieru tiesībām ar aviolīnijām, kas izvairās no kompensāciju izmaksāšanas par kavētiem vai atceltiem lidojumiem. Uzņēmums piedāvā ceļotājiem, kas vīlušies aviolīnijās, viegli atgūt naudu par kavētu, atceltu vai pārpildītu lidojumu, izmantojot starptautisko platformu www.skycop.com. " Skycop" profesionāļi ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi aviācijā, tiesā un parādu pārvaldībā ir gatavi palīdzēt pasažieriem cīņā par savām tiesībām, atgūstot maksimālu kompensāciju par ciestajām neērtībām. “Skycop” pārvalda kompensāciju portfeli vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.08595991sec.