2018.gadā starp Londonu un Amsterdamu sāks kursēt ātrgaitas vilcieni [2]

2018.gadā starp Nīderlandes galvaspilsētu Amsterdamu un Lielbritānijas metropoli Londonu tiks uzsākti "Eurostar" ātrgaitas vilcienu maršruti, kas tiek plānoti kā labāka alternatīva lētajiem lidojumiem, vēstī ārvalstu mediji.

Šobrīd Nīderlandē notiekot darbi pie infrastruktūras izveides, kā arī šobrīd jau norisinās pirmie testa braucieni. Plānots, ka vilciens kursēs starp Amsterdamas centrālo dzelzceļa staciju un Londonas Svēto Pankrasa staciju, kas atrodas blakus slavenajai Kingskrosas stacijai.

Paredzēts, ka brauciena ilgums būs zem 4 stundām, esošo aptuveni piecu stundu vilciena vietā. Ar šādu risinājumu, "Eurostar" cer mest izaicinājumu lētajām aviolīnijām, kas nodrošina satiksmi starp Amsterdamu un Londonu jau šobrīd. Tomēr, ņemot vērā, ka zemo cenu lidsabiedrības lido no lidostām, kas ir attālinātas no centra, kā arī lidostā jāierodas laicīgi, laika ziņā ātrgaitas vilciens varētu būt tikpat ātrs kā lidojums.

Arī Nīderlandes puse ir ļoti ieinteresēta ātrgaitas vilciena nodrošināšanā, jo uzskata, ka Nīderlande ir perfekts galamērķis londoniešiem šogad.

Paredzēts, ka pavasara - vasaras sezonā starp Amsterdamu un Londonu dienā kursēs vismaz divi ātrgaitas vilcieni. Ja maršruts būs pieprasīts, vilcienu operators vēstī, ka varētu pārtraukt veikt pieturas arī Beļģijas galvaspilsētā Briselē, kas ļautu braucienā ietaupīt vēl pusstundu - tādā gadījumā ceļš starp Londonu un Amsterdamu aizņemtu tikai 3,5 stundas.

Starp abām pilsētām ir aptuveni 550 kilometri. Lidojumi starp Londonu un Amsterdamu ir otrs populārākais lidojumu maršruts Eiropā.

COMMENTS

(name)

1 Ella 02/09/2018 11:54 Ella, Lamanšu turpinās šķērsot caur Eirotuneli starp Franciju - Lielbritāniju :)

2 Ella 02/08/2018 14:39 Nekaitētu paskaidrot, kādā veidā iecerēts šķērsot Lamanšu.


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.88970804sec.