Valdība atbalsta dzelzceļa satiksmi ar Baltkrievijas Republiku

28. augustā, Ministru kabinets apstiprināja Satiksmes ministrijas sagatavoto likumprojektu "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par starptautisko dzelzceļa satiksmi". Nolīgums tiks noslēgts uz nenoteiktu laiku.

Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgums par starptautisko dzelzceļa satiksmi nodrošinās regulārus un netraucētus pasažieru, bagāžas, kravas bagāžas un kravu dzelzceļa pārvadājumus pāri valsts robežai. Nolīgums nosaka starptautisko dzelzceļa satiksmi starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku, kā arī tajā noteikti pārvadātāju pienākumi, personāla pienākumi, robežkontroles un cita veida kontroles veikšana, rīcība avārijas situācijās un negadījumu izmeklēšanā u.c. jautājumi. Piemēram, nolīgumā teikts, ka starptautiskajā dzelzceļa satiksmē pārvadājamo kravu, vagonu un konteineru pieņemšana un nodošana tiek veikta nodošanas stacijās visu diennakti pēc saskaņota kravas vilcienu kustības saraksta. Nolīgums tiešā veidā ietekmēs komersantus, kas veic dzelzceļa pārvadājumus uz un no Baltkrievijas.

Darbs pie tiesiskās bāzes dzelzceļa transporta jomā pilnveidošanas tika veikts kopš 2015. gada atbilstoši Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas un Baltkrievijas Republikas Transporta un komunikāciju ministrijas kopīgo pasākumu plānam par divpusējas sadarbības attīstību transporta jomā.

Pašlaik satiksmi dzelzceļa transporta jomā nosaka Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgums par dzelzceļa transporta darbību, kas parakstīts Rīgā 1995. gada 18. maijā. Abu valstu transporta ministrijas ir atzinušas, ka šis nolīgums vairs neatbilda mūsdienu situācijai, bet Latvijas gadījumā – arī Eiropas Savienības regulējumam. Tāpat valstu dzelzceļa nozarē ir notikušas lielas izmaiņas, valstīs tika sadalīta valsts un komercsabiedrību kompetence. Abu valstu transporta ministrijas ir nonākušas pie secinājuma, ka esošais nolīgums ir jāatceļ un jānoslēdz jauns divpusējās sadarbības starpvaldību nolīgums par sadarbību dzelzceļa transporta jomā. 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14105487sec.