Tuvākajos gados savus ūdens ceļus uzsāks «Titanic II»

Runas par bēdīgi slavenā "Titanic" kuģa atgriešanos jaunā līmenī virmo sen – jau kopš 2012. gada (100 gadus vēlāk pēc kuģa nelaimes), kad radās ideja un trīs gadus vēlāk - 2015. gadā - kompānija "Blue Star Line" uzsāka "Titānika II" projekta virzību, taču finansiālu apstākļu dēļ projekts piedzīvoja neveiksmi pēc neveiksmes un ideja grima gluži kā kuģis liktenīgajā aprīļa dienā 100 gadus atpakaļ.

Un tomēr – beidzot tapis zināms, ka kuģis sāks kursēt 2022. gadā. "Titāniks II" savu pirmo divas nedēļas garo kruīzu sāks no Apvienoto Arābu Emirātu mūsdienu spožās pērles Dubaijas un dosies uz Sauthemptonu Lielbritānijā, bet pēc tam virzīsies pa bēdīgi slavenā "Titāniks I" maršrutu - no Sauthemptonas uz Ņujorku pāri Ziemeļatlantijas okeānam, ziņo CruiseArabia.

Kompānija "Blue Star Line" ziņo, ka kuģim būs deviņi stāvi un tajos tiks izvietotas 835 kajītes, kurās varēs ietilpt 2435 pasažieri. Interesentiem tiks piedāvāta iespēja iegādāties biļetes pirmajā, otrajā un trešajā klasē – gluži kā kuģī "Titāniks I" . Arī dizaina ziņā kuģis būs veidots maksimāli līdzīgi – tajā būs pat slavenās kāpnes, kurās risinājās zīmīgi notikumi arī Džeimsa Kamerona ekranizētajā filmā "Titāniks". Kuģis, ņemot vērā 106 gadus seno notikumu, šoreiz būs aprīkots ar pietiekamu skaitu glābšanas laivām, drošības vestēm un daudziem citiem mūsdienīgiem drošības aprīkojumiem.

"Titāniks" bija otrais no superlaineru trio, kas tika uzbūvēti, lai dominētu transatlantijas ceļojumu biznesā. Kuģis piederēja "White Star Line" un tika uzbūvēts Harlanda un Volfa kuģu būvētavā. Izlaišanas laikā "Titāniks" bija lielākais pasažieru tvaikonis pasaulē. Savā pirmajā braucienā 1912. gada 14. aprīlī, svētdienas vakarā 23:40 (pēc kuģa laika), "Titāniks" saskrējās ar aisbergu un nogrima pēc divām stundām un četrdesmit minūtēm 15. aprīļa rītā 2:20. Bojā gāja 1500 cilvēku un tā bija viena no lielākajām miera laika jūras katastrofām. "Titānika" uzbūvēšanai tika izmantotas modernākās tā laika tehnoloģijas, tādēļ tika uzskatīts, ka kuģis ir nenogremdējams.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.14946294sec.