LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Bibliotēka No 1» vadītājas Ineses Dzelmes

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Bibliotēka No 1» vadītājas Ineses Dzelmes

Restorāna «Bibliotēka No 1» klienti vēlas baudīt gardu ēdienu, tiem piemeklētus dzērienus, atmosfēru un skaisto skatu uz Vērmanes parku. Tā vadītājai Inesei Dzelmei lieliski izdodas šo vietu Rīgas centrā uzturēt kā nevainojumu pulksteņa mehānismu, lai katrs atnācējs šeit justos īpaši – vienalga, vai mērķis ir draudzīgas sarunas pie kafijas tases vai trīs kārtu pusdienas dzīves nozīmīgās svinībās.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs vērtējat restorānu attīstību Rīgā, kā to vidū sevi pozicionē restorāns "Bibliotēka No 1"?

Inese Dzelme: Restorāns attīstās līdzi laikam un mēs, protams, sekojam līdzi pasaules tendencēm restorānu jomā. Ja pirms kāda laika centāmies klientus pārsteigt ar eksploziju uz šķīvja, neierastu garšu un tekstūru, un brīžiem viesi pat nevarēja saprast, ko viņš īsti ēd, tad tagad jaunākā tendence ir atgriezties pie ēdiena tīras garšas, kuru savā ēdienkartē īsteno arī restorāns "Bibliotēka No 1". Mūsu viesi to atzinīgi novērtē! Pasaulē šī ēdiena tīrās garšas tendence aizsākās jau pirms dažiem gadiem, visticamāk, pēc laika pie šīs tendences nonāks arī citi restorāni Latvijā.   

BalticTravelnews.com: Paskaidrojiet tuvāk, ko nozīmē ēdiena tīra garša?

Inese Dzelme: Ja tiek gatavots jērs, tad mūsu pavāru uzdevums ir pagatavot to savā visskaistākajā formā, saglabājot jēra gaļai raksturīgās iezīmes. Mēs nevēlamies situāciju, kad uz šķīvja tiek pasniegta pīle, bet viesis nav pārliecināts, kas ir tas, ko viņš ēd. Iepriekšējā tendence nereti radīja situācijas, kad garšas viena otru ļoti nomāca un pašu ēdienu nevarēja īsti izbaudīt. Gatavojot, svarīgi nepazaudēt katra produkta unikalitāti un nenomākt tā īsto pamata garšu. Vienlaikus ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību, šefpavāra izdomu un pieredzi ēdienus veidojam ļoti radoši, sniedzot restorāna viesiem jaunu pieredzi.

BalticTravelnews.com: Kā restorāns "Bibliotēka No 1" izvēlas produktus, kā nodrošina, lai viesi saņemtu augstas kvalitātes ēdienu?

Inese Dzelme: Mēs ļoti rūpīgi izvēlamies piegādātājus, ar kuriem sadarboties, tāpat arī daudz strādājam ar Latvijas vietējām saimniecībām. Paši dodamies uz saimniecībām, iepazīstamies ar saimniekiem, skatāmies kā produkts tiek audzēts vai gatavots, pārrunājam ar ko tiek baroti lopi un putni. Šīs sadaļa mums ir ļoti svarīga, jo tā atstāj milzīgu iespaidu uz produkta kvalitāti! Mums ir paveicies, ka esam atraduši saimniecības, kas spēj nodrošināt mūs ar nepieciešamajiem produktiem vajadzīgajā apjomā, jo viens no lielākajiem izaicinājumiem saimniecībām ir spēja nodrošināt nemainīgi augstas kvalitātes produktu visas sezonas garumā. Ēdienkarte mainās līdz ar katru sezonu, tādēļ arī saimniecībām ir jāspēj pielāgot savs piedāvājums atbilstoši tai. Loģiski, ka Latvijā nevar kvalitatīvi izaudzēt olīvas vai iegūt augstvērtīgu olīveļļu, tāpat arī daudzus citus produktus, līdz ar to daļu produktu, protams, arī importējam.

BalticTravelnews.com: Vai ēdiena izvēlē klienti bieži jautā pēc ēdiena, ko viņiem ieteicis ārsts, vai arī alerģiju dēļ nepieciešams aizstāt kādus produktus?

Inese Dzelme: Jā, šodien viesi ir daudz prasīgāki un arī restorānos ir dažādas vēlmes attiecībā uz ēdienu. Taču mēs spējam pielāgot ēdienkarti atbilstoši katra viesa prasībām. Mēs respektējam dažādus dzīvesveidus vai veselības problēmas, alerģijas, un mūsu pavāri ir gana radoši, lai spētu nodrošināt ar izcilu maltīti arī viesus, kuriem ir īpašas prasības. Piemēram, ja tā ir mūsu 9 kārtu degustāciju ēdienkarte, mēs attiecīgi nomainām ēdienus vai kādus atsevišķus produktus, vienīgi vienmēr esam priecīgi par to zināt savlaicīgi.

BalticTravelnews.com: Varbūt esat pamanījusi kādas pasaules tendences, kuras varētu tuvākā nākotnē ienākt arī Rīgas restorānos, bet pagaidām klienti nav tām gatavi?

Inese Dzelme: Pasaulē ir vairāki mūsdienīgi restorāni, kuri paši savām vajadzībām audzē dārzeņus, salātus, garšaugus, tādā veidā esot vēl pārliecinātāki par produktu izcelsmi un iespēju nodrošināt jau pieminēto ēdiena tīro garšu. Iespējams, šai tendencei tuvākajos gados varētu sekot arī kāds no Latvijas restorāniem, bet jāpatur prātā arī ekonomiskie aspekti, jo kvalitatīvas saimniecības izveide un uzturēšana prasa lielas investīcijas, kas varētu atsaukties uz produkta gala cenu. Mūsu tirgus ir salīdzinoši jūtīgs uz cenu svārstībām atšķirībā no lielo pasaules metropoļu restorānu viesiem.

Taču, neatkarīgi no tā, mēs ik dienu cenšamies ieviest ko jaunu un izmēģināt jaunas garšas, pagatavošanas metodes vai kombinācijas, jo arī šajā nozarē nedrīkst stāvēt uz vietas. Mūsu klienti ir salīdzinoši prasīgi, jo viņi ceļo, apmeklē citus izcilus restorānus ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, tādēļ "latiņa" ir ļoti augsta, un mums ir jāspēj turēties vislabākajā līmenī! Domāju, ka mūsu klients ir gatavs laiku pa laikam izmēģināt ko jaunu, taču mūsu novērojumi liecina, ka agri vai vēlu lielākā daļa tomēr vēlas atgriezties pie klasikas un ierastām garšām.

Piemēram, vasara mūsu platuma grādos nav iedomājama bez grila, tādēļ restorāna vasaras terasē esam šogad parūpējušies arī par to.

BalticTravelnews.com: Ar ko restorāns "Bibliotēka No 1" sevi Rīgā salīdzina kvalitātes ziņā?

Inese Dzelme: Man ne visai patīk salīdzināt mūs ar kādu citu, jo katram no restorāniem ir sava unikalitāte, īpašā atmosfēra un garša. Pēc Latvijā veidotā topa mēs redzam, ka viesi mūs ierindojuši blakām restorāniem "Vincents" un "Restorāns 3", kas arī iet līdzīgu ceļu. Taču mēs ļoti lepojamies ar savu rūpīgi izstrādāto ēdienkarti, kā arī restorāna plašajām telpām, terasi un burvīgo skatu uz Vērmanes parku, kas nelīdzinās nekur citur. Klienti pie mums ļoti labi jūtas, baudot ne tikai ēdienu, bet arī interjeru, atmosfēru un skatu uz parku, kas katrā gadalaikā mainās.

BalticTravelnews.com: Ko Jūs teiktu tiem potenciālajiem klientiem, kuri labprāt atnāktu uz šo restorānu, bet baidās no pārmēru augstas dārdzības. Ar cik lielu summu vienai personai vajadzētu rēķināties, lai paēstu pusdienas? Kas būs tā īpašā pievienotā vērtība, lai neteiktu, ka samaksāta tikai augsta cena par ēdienu.

Inese Dzelme: Mēs vairāk esam svētku restorāns un šo svētku sajūtu cenšamies viesiem uzburt jau no tā brīža, kas viņš ienāk pa durvīm. Neatkarīgi no tā, vai viesis pasūta tikai tasi kafijas vai plāno garāku maltīti, ikviens pie mums tiek īpaši sagaidīts un  apkalpots. Atmosfēras un garšu piedzīvojums ir garantēts! Trīs kārtu pusdienas ar uzkodām, pamatēdienu un desertu personai vidēji izmaksās 50 EUR, bet cena, protams, var mainīties no izvēlētajiem produktiem, kā arī no tā, vai pie maltītes vēlaties baudīt klāt arī piemērotu vīnu. Viens no mūsu jaunumiem šajā sezonā ir mūsu jaunatvērtā Šampanieša terase, kur katru dienu būs iespējams nobaudīt vairāku veidu šampanieti par ļoti pievilcīgu cenu, tādēļ es vēlētos iedrošināt un aicināt nebaidīties nākt pie mums.

Foto: no personīgā arhīva. Ceļojums uz Prāgu ar Kārļa tiltu fonā.

BalticTravelnews.com: Kā cilvēkiem Jūs ieteiktu iepazīt restorānu "Bibliotēka No 1"?

Inese Dzelme: Tas varētu būt, piemēram, Rīgas restorānu nedēļā, kad 20 EUR vērtībā ir iespēja pagaršot mūsu piedāvājumu. Kvalitāte ir identiska kā ikdienā, rezervāciju šajās nedēļās gan ir daudz, tādēļ galdiņi ir jārezervē savlaicīgi. Tāpat ir cilvēki, kuri ikdienā atnāk, nesteidzīgi pasēž, iedzer kafiju, apēd desertu vai malko glāzi šampanieša. Tas nemaksā tik daudz, bet tiek labi pavadīts laiks skaistā vietā.

BalticTravelnews.com: Kādi restorāni pasaulē uz Jums atstājuši iespaidu?  

Inese Dzelme: Mani aizrauj Eiropas dienvidu valstis – Spānija, Itālija un turienes restorāni ar sev tik raksturīgo un dabīgo viesmīlības mākslu. Vēlme izdabāt klientam un sirsnība viņiem spraucas ārā pa visām vīlītēm. Bieži vien viesmīļi tur ir šarmanti kungi gados, ar fantastisku pieredzi un degsmi uz darbu, ko viņi dara! Latvijā restorānu kultūra vēl ir tās sākuma stadijā, tādēļ mums šis viss vēl ir priekšā. Mums jāiemācās novērtēt un saprast, ka viesmīlis patiesībā ir ļoti cienījama profesija, un cilvēks arī 50 – 60 gados ar savu pieredzi var būt izcils šīs profesijas pārstāvis.  

BalticTravelnews.com: Šī ir arī vieta, kur tiek rīkoti lieli pasākumi, banketi. Kāds ir maksimālais viesu skaits, kādu Jūs spējat uzņemt?

Inese Dzelme: Terasē mēs varam vasarā uzņemt vairāk nekā 80 cilvēkus, restorānā 70. Slēgtajos pasākumos varam mainīt iekārtojumu, uzcelt teltis un citas lietas, līdz ar to maksimālais viesu skaits šajā vietā līdz šim ir bijis 1000. Aizvadītajā gadā NORDEA bankas rīkotajā pasākumā uzņēmām 800 cilvēkus.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu vērojumi par klientiem ikdienā? Vai viņi šeit nāk darījumu pusdienās?

Inese Dzelme: Darbdienās no pulksten 12.00 – 16.00 pamatā restorānā pieejamas biznesa pusdienas, bieži vien kompānijas ved pusdienās savus darījumu partnerus, notiek tikšanās starp iespējamajiem sadarbības partneriem. Ja tie ir ārzemju viesi, ļoti bieži īpaši piedāvājam jau pieminēto 9 kārtu degustāciju ēdienkarti, lai viņiem dotu iespēju labāk iepazīt Latvijas garšu. Tās baudīšanai gan jārēķinās vismaz ar 2,5 stundām. Izklausās, ka 9 kārtu maltīte ir neiespējami daudz, taču tā ir īpaši pārdomāta un sabalansēta, lai visas tās garumā garšas nesajauktos, un jūs spētu nobaudīt maksimāli lielu dažādību. Pasniegšanu papildina nelieli šova elementi, lai viesim būtu interesantāk. Īpašas ovācijas no mūsu ārzemju viesiem parasti tiek veltītas reņģes pasniegšanai, kas tiek servēta uz liela ledus kluča.

Kopumā esam ļoti apmierināti ar publiku, kura nāk uz mūsu restorānu. Galvenokārt tā ir zinoša vīnu un ēdienu jomā. Viesi atnāk pie mums atpūsties, viņiem ne par ko nav jāuztraucas.

BalticTravelnews.com: Vai uz šo restorānu vecāki nāk arī kopā ar bērniem? Ja atnāk, ko viņiem piedāvājat?

Inese Dzelme: Pa reizei mūsu viesi uz restorānu ņem līdzi arī bērnus, un, lai arī mums nav speciālas bērnu ēdienkartes, mēs vienmēr esam gatavi piedāvāt ko atbilstošu. Tomēr uz šāda tipa restorāniem reti nāk ģimenes ar maziem bērniem, jo parasti pie mums viesi izvēlās nākt, lai atpūstos un mazliet izrautos no ikdienas. Man pašai ir divi mazi bērni, tādēļ zinu cik daudz uzmanības tie prasa, un cik grūti viņiem ir ilgāku laiku nosēdēt mierā. Domāju, ka līdz kādiem 10 gadiem mīlestību pret ēdienu var mācīt mājās vai arī kādā no ģimenes restorāniem.

BalticTravelnews.com: Bieži vien restorānos vadītājs un šefpavārs ir viena persona. Mūsuprāt tas ir pārāk liels slogs un atbildība, ja mākslinieks staigā ar kalkulatoru rokās.

Inese Dzelme:  Tā kā esam salīdzinoši liels restorāns ar daudz darbiniekiem, apvienot darbu virtuvē ar uzņēmuma vadību ir neiespējami. Šāda prakse vairāk raksturīga maziem, ģimenes restorāniem, jo uzskatu, ka katram jādara tas, kas viņam padodas vislabāk, un neviens nevar būt izcils pilnīgi visās jomās vienlaicīgi. Pie mums šefpavārs ir atbildīgs par ēdienu un tā kvalitāti, par darbu virtuvē un zālē. Mana atbildībā vairāk ir uzņēmuma vadības funkcijas –  arī skaitļi. Man darbs nav stingri normēts, jo tikpat labi mana klātbūtne var būt nepieciešama nedēļas nogalēs vai vēlu vakaros, bet kādā darbdienā es varu strādāt attālināti vai paņemt brīvdienu.

BalticTravelnews.com: Daudzi restorāni sūdzas par personāla trūkumu un tā biežo maiņu. Kāda Jums ir pieredze šajā jomā, cik lielu vērību veltat, lai darbinieki pie jums jutos labi un reizē arī augtu?

Inese Dzelme: Restorāns "Bibliotēka No 1" ir prestiža darbavieta ar stabilu algu, un mēs ļoti rūpējamies par saviem darbiniekiem! Līdz ar to viņiem patīk šeit strādāt. Mēs ļaujam darbiniekiem izpausties, piedalīties daudzos procesos un restorāna attīstībā, tādēļ pie mums darbs ir radošs un interesants. Kolektīvā ir 40 cilvēku, kas nav pārāk daudz, tādēļ varu veltīt uzmanību katram no viņiem. Mēs nereti aicinām ciemos gan vieslektorus, gan pavārus vai vīna pazinējus, tāpat arī sūtam darbiniekus uz apmācībām ne tikai Latvijā, bet arī uz ārzemēm. Pie mums nereti viesojas vīna un šampaniešu namu pārstāvji, lai stāstītu par produktiem, to izstrādes procesiem, rīkotu degustācijas. Darbinieku apmācības un izaugsme mums ir ļoti svarīga, jo citādi jaunu pieredzi neiegūt!

Foto: No personīgā arhīva. "Bibliotēka No 1" kolektīva laivu brauciens pa Gauju.

BalticTravelnews.com: Redzams, ka restorāns "Bibliotēka No 1" daudz darba iegulda, lai nodrošinātu plašu un kvalitatīvu vīna, šampanieša piedāvājumu. Pastāstiet par šo procesu!

Inese Dzelme: Mums ir pieejama plašākā šampaniešu karte Baltijā, kurā no 30 šampanieša namiem pieejami aptuveni 130 izcili šampanieši. Kopš atvērta terase, katru dienu viesiem piedāvājam 5 veidu šampaniešus – glāze maksā 7 EUR. Piedāvājums katru nedēļu mainīsies, tādējādi vasaras garumā viesi varēs pagaršot daudzus no tiem. Šampanietis kļūst aizvien populārāks ne tikai svētkos, bet arī kā aperitīvs pie ēdieniem. Līdz ar to ēdienkarti pieskaņojam atsevišķiem šampaniešiem. Ik dienu no plkst. 16.00 - 21.00 pieejama arī īpaša šampanieša uzkoda. Protams, arī vīnu piedāvājums ir ļoti bagātīgs, par ko esam saņēmuši arī prestižo "Wine Spectator" novērtējumu.

BalticTravelnews.com: Kurus restorānus Jūs mums ieteiktu apmeklēt Tallinā vai Viļņā?

Inese Dzelme:  Lai arī šķiet, ka atrodamies netālu – tepat kaimiņos, atšķirības starp Lietuvas, Latvijas un Igaunijas restorānu nozari ir ļoti krasas. Lietuvai šajā jomā, manuprāt, vēl ir kur augt, tādēļ man būs grūti ieteikt kādu īpašu vietu. Viņiem populārāki ir ikdienas un ģimenes restorāni. Savukārt igauņi restorānu ziņā ir  slavējami, spējot izveidot vairākus augstās virtuves restorānus. Mani favorīti Tallinā ir gan "NOA", gan "Ö".

BalticTravelnews.com: Tagad ir dažādi konkursi un TOPi, kuros novērtē restorānus. Kurus Jūs uzskatiet par vērtīgiem un prestižiem, lai tiektos tajos uzvarēt vai iekļūt?

Inese Dzelme: No Latvijā veidotajiem topiem vērā ņemamākais noteikti ir "Ekselence labākais restorāns Latvijā". Tā rīkotāji ik gadu piesaista arī starptautisko žūriju, kas šo vērtējumu padara daudzpusīgāku un objektīvāku. Mēs šajā topā jau ceturto gadu stabili ieņemam 2. vietu. Savukārt Baltijas un Eiropas Ziemeļvalstu prestižākais tops ir "White Guide", kas tiek saukts arī par "Skandināvijas Michelin" un pērn bijām pagodināti tikt iekļauti tajā un saņemt izcilu novērtējumu no šīs prasīgās žūrijas.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs rūpējaties, lai par restorānu uzzinātu daudz vairāk cilvēku ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs?

Inese Dzelme: Es uzskatu, ka labs produkts runā skaļāk par reklāmu, tādēļ mūsu svarīgākais uzdevums ir piedāvāt patiešām izcilu pakalpojumu. Protams, mēs sadarbojamies arī ar vietējiem un ārvalstu medijiem un blogeriem, tāpat lielu atbalstu mums sniedz arī LIVE Riga.

BalticTravelnews.com: Kas Rīgā vēl pietrūkst, lai restorāniem klātos vēl labāk?

Inese Dzelme: Manuprāt, infrastruktūra pilsētā ir salīdzinoši sakārtota, taču vienmēr varētu būt labāk... Mēs ļoti izjūtam sezonalitāti un kopējās ekonomiskās svārstības gan Latvijā, gan arī mūsu kaimiņzemēs, jo tās tiešā veidā ietekmē mūsu klientu maksātspēju, un restorāna apmeklējums taupības periodā parasti tiek atlikts. Ziemas mēneši, agrs pavasaris ir klusāki, bet LIVE Riga iegulda lielu darbu, lai piesaistītu tūristus visu gadu.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs kļuvāt par restorāns "Bibliotēka No 1" vadītāju?

Inese Dzelme: Viesmīlība un mīlestība pret ēst gatavošanai man laikam nāk no tēva, kurš vienmēr no pieejamā mēģināja izdomāt kaut ko interesantu. Šeit kā restorāna vadītāja strādāju kopš 2015. gada, bet savu profesionālo karjeru sāku "Čili picērijā". Toreiz biju vēl studente, un man bija svarīgi, lai darbu varu apvienot ar mācībām, tādēļ sāku ar visvienkāršāko pozīciju. Taču pēc trīs gadu darba es šajā darbavietā jau vadīju struktūrvienību ar 60 cilvēkiem. Pēcāk man piedāvāja pāriet viesnīcu biznesā, palīdzot veidot jaunu viesnīcu tīklu visā Latvijā. Taču bija pirmskrīzes laiks un diemžēl toreiz paguvām atvērt tikai viesnīcu Bauskā. Trīs gadus pēc tam biju pilnas slodzes māmiņa, gaidot un auklējot savus divus bērnus. Pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma nonācu "Radisson BLU" viesnīcu tīklā, kur man uzticēja vadīt "Skyline" bāru. Pēc nepilna gada mani uzrunāja un aicināja pārņemt restorāna "Bibliotēka No 1" vadīšanu. Jā, darbavietas ar skaistu skatu pa logu man patīk!

BalticTravelnews.com: Kas Jums šajā darbā ir lielākais izaicinājums?

Inese Dzelme: Esmu mērķtiecīgs cilvēks, un mani iedvesmo darbs ar nozares spēcīgākajiem cilvēkiem. Konkurence ir liela, tā nemazināsies, tādēļ šeit vienmēr valda dinamika, un nemitīgi tiek domāts par jauniem produktiem, pasniegšanas veidu, jauninājumiem utt. Mūsu viens no lielākajiem iedvesmotājiem ir uzņēmuma īpašnieks Oskars Skara, kurš daudz ceļo un ikreiz mums atved jaunu pieredzi, idejas un redzējumu.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs atpūšaties pēc darba? Vai ēst gatavošana pēc restorānā pavadītas darbadienas vēl šķiet aktuāla?

Inese Dzelme: Mīlestība pret ēdienu un vīnu, protams, mani pavada arī mājās. Man patīk pagatavot kaut ko īpašu un izbaudīt šo procesu. Protu gan Ziemassvētkos pīli pagatavot, gan arī gardu kūku uzcept. Labprāt virtuvē eksperimentēju, bet darbs man ir pieradinājis pievērst lielāku vērību produktu kvalitātei. Es dodu priekšroku jūras veltēm, zivīm. Man. strādājot šeit, ir iegaršojies šampanietis. Taču ikdienu nevaru iedomāties bez fiziskām aktivitātēm, kuru laikā varu pilnībā atslēgties no ikdienas un izvēdināt prātu. Cenšos regulāri spēlēt skvošu, kas ļauj man gan izlādēties, gan arī uzlādēties. Tāpat iespējami daudz laika cenšos pavadīt kopā ar ģimeni, bērniem. Man patīk arī ceļot. Nav obligāti jāceļo tālu, var paceļot tepat pa Latviju vai Baltijas kaimiņvalstīm un gūt tikpat spilgtus iespaidus.

BalticTravelnews.com: Vai kāds ceļojums atstājis īpašu iespaidu?

Inese Dzelme: Prātā visvairāk palicis ceļojums ar katamarānu pa Ligūriju, pie Itālijas. Ceļojām deviņas diennaktis, un katru pusdienas laiku un katru vakaru ieradāmies citā Itālijas pilsētiņā. Redzējām ļoti daudz! Es noteikti vēlos aizbraukt uz Franciju, Indonēziju, Taizemi, lai gūtu jaunus iespaidus.

BalticTravelnews.com: Cik lielu vērību ēšanai, restorānu apmeklēšanai pievēršat tieši ceļojumos? Kā nosakiet kurā restorānā iet pusdienot?

Inese Dzelme: Ceļojumos cenšos apmeklēt vietējās kafejnīcas un restorānus un bieži vien vados pēc draugu un kolēģu ieteikumiem. Ne vienmēr restorāna necilā āriene liecina par to pozitīvo pārsteigumu, kas gaida mūs pie galda. Spānijā kāda vietējā sieviete mums ierādīja  pēc izskata pavisam necilu restorāniņu, kurā es pati noteikti neietu iekšā, taču mēs ēdām tik fantastiskas jūras veltes! Tā vieta pastāv 30 gadus un noteikti pastāvēs vēl, bet to zina tikai vietējie.

Foto: No personīgā arhīva. Ceļojuma laikā uz Tenerifi.

Uzziņa

Restorāns "Bibliotēka No1" ir ieguvis vairāk, nekā 10 dažādus Latvijas un starptautiskus apbalvojumus un novērtējumus.

Nosakot 2016.gadā labākos Latvijas restorānus un "Ekselence labākā restorāna Latvijā 2016" titulu, godpilno otro vietu ieņēma restorāns "Bibliotēka No1".

Restorāna "Bibliotēka No1" dzērienu kartē ir lielākā šampaniešu izvēle Baltijā.

Par restorāna vizītkarti šefpavārs Māris Jansons radījis 9 kārtu ēdienkarti, kas pirmo reizi Latvijas augstās gastronomijas vēsturē sniedz ne vien izsmalcinātas maltītes pieredzi, bet arī nodrošina  multi-maņu baudījumu.

"Bibliotēka No1" piedāvā banketu rīkošanu gan vairākās restorāna zālēs un terasē, gan pilna servisa izbraukuma banketu organizēšanu.

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi...

Rīgā

Mans zelta likums ir...

Lielas lietas nepaveic viens cilvēks; tās paveic komanda (S.Džobss)

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

lai ko Tu darītu, atceries arī par sevi

Mana iecienītākais restorāns Rīgā ir...

nešaubīgi BIBLIOTĒKA No 1

Mana mīļākā pilsēta Latvijā ir...

Liepāja

Latvijā man vislabāk patīk atpūsties...

pavadīt laiku kopā ar ģimeni pie dabas

Es kā tūriste ārvalstīs esmu apmierināta...

ja varu izbaudīt katras valsts unikalitāti un iepazīt vietējos iedzīvotājus

Ja man būtu neierobežotas finanses, es...

es darītu to pašu, tikai atpūstos vairāk un strādātu mazāk stundas

Vislielāko iespaidu man ir atstājis mans pirmais ceļojums uz...

Kurzemes jūrmalu, kur kopā ar ģimeni izbaudījām brīnišķīgu laiku tepat Latvijā

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz

Bali un daudzām citām skaistām pludmalēm

Lielākais izaicinājums man šogad ir...

iegūt autovadītāja apliecību

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

Lai daudz piedzīvojumiem bagāti ceļojumu!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03066993sec.