Kā šīs vasaras laikapstākļi ietekmē SPA apmeklējumu - intervija ar «ESPA Riga» direktori Aigu Lapiņu

Kā šīs vasaras laikapstākļi ietekmē SPA apmeklējumu - intervija ar «ESPA Riga»  direktori Aigu Lapiņu

Vasara šogad Latvijā ir... Nu, ir tāda, kāda ir. Nesen laika ziņu eksperti paziņoja, ka līdz šim bijušas tikai divas pilnīgi sausas dienas - pārējās ir līņājis. Tomēr vasara ir tieši tas laiks, kad mēs "izpakojamies" no savām ziemas/rudens drēbēm un vēlamies savu ķermeni palutināt ar ko labāku - piemēram, saules D vitamīnu, jūras ūdeni, pastaigām pa mežu un pļavām. Tā kā laikapstākļi šogad to neļauj darīt - mums radās jautājums vai cilvēki tad vairāk dodas uz SPA saloniem, lai kompensētu to, ka tie nespēj atpūsties dabā. Mums interesējošos jautājumus uzdevām viena no labākajiem Rīgas SPA un skaistumkopšanas saloniem - ESPA Riga, kas atrodas Rīgas centrā - Radisson Blu viesnīcas telpās, Baznīcas ielā 4A.

Uz mūsu jautājumiem atbildēja pati ESPA Riga direktore Aiga Lapiņa.

Kā laikapstākļi šogad ietekmē apmeklējumu?

Šogad, tāpat kā katru gadu, vasaras sezona ESPA Rīga SPA centrā ir klusākais gada laiks, kad samazinās gan SPA procedūru, gan arī aktīvās atpūtas zonas apmeklētāju skaits. Pēdējo gadu pieredze rāda, ka pirmajos siltajos mēnešos - maijā un jūnijā laika apstākļi spēj ietekmēt SPA noslogojumu, jo cilvēki ir ļoti noilgojušies pēc saules un izmanto katru izdevību baudīt labo laiku. Savukārt jūlijs un augusts ir populārākais atvaļinājumu laiks, kad lielākā daļa cilvēku dodas ārā no pilsētas. Pieļauju, ka šogad vairāk nekā citus gadus, nesagaidot vasarai atbilstošus laika apstākļus Latvijā, daudzi pēdējā brīdī pieņem lēmumu doties atpūsties uz siltajām zemēm.

Vai laikapstākļi cilvēku izvēli doties uz SPA vai skaistumkolšanas salonu ietekmē vispār? Liekas, ka aukstākā laikā cilvēki vairāk domās par iespējām savu ķermeni palutināt pie Jums – jo iztrūkst iespējas, piemēram, doties uz pludmali?

Domāju, ka cilvēku vēlme apmeklēt SPA nav atkarīga no laika apstākļiem, bet gan vairāk no emocionālās un fiziskās pašsajūtas. Ir cilvēki, kuriem SPA apmeklējums kļuvis par dzīvesveida sastāvdaļu, un viņi apmeklē spa centru regulāri, neatkarīgi no tā, kāds ārā ir laiks. Tāpat ir arī daļa cilvēku, kuri atpūtu SPA izvēlas, lai atzīmētu kādu īpašu notikumu – dzimšanas dienu, kāzu jubileju vai kādus sasniegumus profesionālajā vai privātajā jomā.

Kas ir aktuālāk – vai cilvēki pievērš vairāk uzmanības estētiskām procedūrām vai arī raugās uz tieši veselības uzlabošanu?

Manuprāt, mūsdienās aizvien izteiktāks kļūst klientu sadalījums tādos, kuriem svarīgāks ir pamanāms rezultāts no jebkuras sejas vai ķermeņa kopšanas procedūras un tādos, kuriem prioritāte ir labsajūta, veselība un vēlme būt tuvāk dabai.  Skatoties, cik strauji attīstās estētiskā medicīna un cik plašs ir dažādu skaistuma injekciju un intensīvas iedarbības aparātprocedūru klāsts, nevar noliegt, ka pieprasījums pēc šiem pakalpojumiem aug un zināmā mērā sabiedrībā valda "mūžīgās jaunības un skaistuma" kults.

Protams, arī apmeklējot SPA, viesi vēlas iegūt rezultātu, bet ne vienmēr tam ir jābūt vizuāli pamanāmam. Pēdējā laikā aizvien vairāk novērojam, ka cilvēki rūpējas ne tikai par vizuālo ķermeņa skaistumu, bet daudz svarīgāka kļūst tieši fiziskās un psihoemocionālās veselības uzlabošana un uzturēšana.

Es arī pieturos pie filosofijas, ka atpūties un ar harmonisks cilvēks, arī ārēji kļūst pievilcīgāks un starojošāks.

Un kas ir pieprasītākās procedūras šogad, līdz šim? Vai ir kādas pasaules tendences, kam sekojat arī jūs, šāda veida pakalpojumu piedāvājot saviem klientiem?

ESPA Rīga, vispieprasītākā, noteikti, ir aromterapijas ķermeņa masāža, kur katram klientam individuāli tiek piemeklēta piemērotākā ēteriskā eļļa. Interesants fakts, ka statistika rāda, ka mūsu viesi visbiežāk izvēlas nomierinošu vai emocionālo līdzsvaru atjaunojošu eļļu, kas vēlreiz apliecina, ka apmeklējot SPA, klienta vēlme ir ne tikai izbaudīt SPA procedūras, bet arī nomierināt prātu un gūt pozitīvas emocijas.

Ļoti pieprasītas ir arī visa veida sejas kopšanas procedūras, jo arī tās ir dziļi relaksējošas. ESPA procedūras ir vairāk vērstas uz ādas dabisko spēju atjaunoties, katram klientam sniedzot individuālu konsultāciju un piemeklējot atbilstošus kosmētikas produktus.

Runājot par SPA attīstības tendencēm kopumā, pēdējos gados daudzviet pasaulē strauji attīstās "wellbeing" koncepts, kas aptver daudz plašāku pakalpojumu klāstu un spa centros papildus spa procedūrām klientiem tiek piedāvāti arī jogas, meditācijas, refleksoloģijas, osteopātijas un uztura speciālistu pakalpojumi.

Vai Jūsu piedāvātās mindfullness procedūras arī būtu jāsaskata kā kaut ko "trendīgu"?

Mūsdienās, viens no cilvēka lielākajiem izaicinājumiem ir saglabāt iekšējo mieru stresa, steigas un tehnoloģiju pārņemtajā dzīves ritmā, tāpēc meditācija, joga un dažādas prāta nomierināšanas tehnikas pēdējo gadu laikā kļuvušas ļoti populāras un to popularitāte turpina augt. Dabisks skaistums un iekšējs miers ir ESPA zīmola jaunā filosofija, un jaunās "Mindfulness" procedūras ir īpaši izstrādātas, lai sniegtu relaksāciju ne tikai ķermenim, bet arī prātam.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13772511sec.