Viedoklis: Apceļo Latviju - Ko apskatīt divu dienu laikā Jelgavas apkārtnē?

Latvija ir skaista un daudzveidīga zeme! Un to saka teju ikviens ārvalstu tūrists, kas atbraucis šurp un par to pārliecinājies pats. Mēs paši, latvieši, ikdienas steigā, bieži vien aizmirstam par to, kā mums ir paveicies ar iespēju dzīvot tik skaistā zemē! Tieši tāpēc nolēmām par to atgādināt - un uzzināt kas būtu jāapskata Latvijā, dodoties ekskursijās. Šoreiz vērsāmies pie Jelgavas reģionālā tūrisma centra, vaicājot - kā plānot divu dienu ekskursiju Jelgavas apkārtnē.

Liene Strazdiņa, Jelgavas reģionālā tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste

1.dienas ekskursijas maršruts:  Zoo "Lauku Sēta" – atpūtas komplekss "Viesu Līči" - Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis – Jelgavas pils – Lielupes palienes pļavas – Pasta sala – atpūtas komplekss "Grantiņi"

Ja Jelgavas apkārtnes apmeklējumam tiek veltītas divas dienas, tad braucienu var sākt ar zoo "Lauku Sēta" apmeklējumu, te var iepazīt dažādus dzīvnieciņus, apskatīt pundurdzīvnieciņus un redzēt, kā dzīvnieciņi pavada savu ikdienu dabiskā vidē. Tālāk ceļš ved uz atpūtas kompleksu "Viesu Līči" – Vircavas upes krastā, kur izveidots brīvdabas rotaļu un atrakciju laukums dažāda vecuma bērniem. Pēc kārtīgas atpūtas ir laiks iepazīt un uzzināt interesantus faktus par Jelgavu - Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī ir izveidotas interaktīvas ekspozīcijas un skatu laukums ar panorāmas skatu uz Jelgavu no 35 metru augstuma. Dodoties pastaigā pār gājēju tiltu "Mītava" var nokļūt uz Pasta salu, kas ir lieliska vieta nesteidzīgām pastaigām, aktīvai atpūtai vai izbraucienam ar velosipēdu. Dodoties pāri uz Pils salu, jāiegriežas Jelgavas pilī, kur izveidots pils muzejs, vēstot par Kurzemes un Zemgales hercogistes varenību, kā arī mūsdienu studentu ikdienas gaitām Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kas mājvietu radusi pilī. Pils pagrabstāvā no 1.maija līdz 30.oktobrim apskatei pieejamas hercogu kapenes. Dienas noslēgumā vēl neliela pastaiga pa Lielupes palienes pļavām, apskatot 70 savvaļas zirgus, kas šo teritoriju apdzīvo jau kopš 2007.gada. Atpūsties un pārnakšņot pēc aizraujošās dienas varēs atpūtas kompleksā "Grantiņi, Svētes pagastā.

2. dienas ekskursijas maršruts: Zaļenieku muiža* un parks – Abgunstes muiža* – Piparmētru namiņš* – Vilces dabas parks– Elejas tējas namiņš*

Dienu var sākt ar atspirdzinošu peldi Ērmiķu karjerā atpūtas kompleksa "Grantiņi" teritorijā, lai tālāk dotos uz Zaļenieku pusi. Zaļeniekos atrodas Zaļā muiža, kas reiz bijusi Kurzemes un Zemgales hercogu medību rezidence. Muižu var aplūkot no ārpuses, tā atrodas ainaviskā vietā blakus Zaļenieku dabas parkam. Viesojoties pie saimniekiem Abgunstes muižā varēs sajust īstu muižas gaisotni, te radošā atmosfērā notiek muižas atdzimšanas stāsts, kuru redzēt ir interesanti ikvienam. Iegrimt piparmētru aromātā aicina Lolitas Duges Piparmētru namiņš Vilces pagastā, šeit var nogaršot dažādu mētru šķirņu tējas un uzzināt, kādus oriģinālus produktus var pagatavot no piparmētrām. Vilces dabas parkā ikviens ir aicināts doties nesteidzīgā pastaigā pa parka labiekārtotajām taciņām, iepazīt meža un dabas bagātības, bet Zaķu pļavā var noorganizēt pikniku Vilces upes krastā. Dienas noslēgumā ekskursanti aicināti paviesoties Elejas muižas parkā. Lai gan muiža līdz mūsdienām nav saglabājusies, tās parks vēl šodien priecē atpūtniekus. Parka pērle ir nesen rekonstruētais vēsturiskais Tējas namiņš, kur vienmēr izdodas notvert skaistus fotomirkļus. Iepriekš piesakot ekskursiju Tējas namiņa vēsturi var iepazīt arī gida pavadībā.

*Apmeklējums iepriekš jāpiesaka, zvanot pa tālruni.

Informāciju par objektu darba laikiem, kontaktinformāciju un ieejas maksām varēs uzzināt mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02441311sec.