Viedokļi: Ceļošana vienatnē – kāds ir ceļojumu aģentūru piedāvājums un ar ko jārēķinās?

Domājot par ceļošanu, pirmais instinkts ir ceļot ar kādu kopā. Šādos gadījumos būs gan drošāk, gan lielāka iespēja tikt pie labākām bildēm un piedzīvojumiem. Turklāt, izmantojot ceļojumu aģentūru pakalpojumus, tā parasti arī ir lētāk, jo piedāvājumi tiek veidoti divām personām. Taču, ja nav tā otra cilvēka ar ko ceļot? Jāceļo vienam, vai ne? Cik bieži cilvēki izvēlas ceļot vieni un kādas ir priekšrocības un arī mīnusi šāda veida ceļošanai - to vaicājām tūrisma aģentūrām.

Dace Pumpure, ceļojumu aģentūras “Ap Sauli” vadītāja

Neteiktu, ka ir vērojamas īpašas izmaiņas šāda ceļošanas veida popularitātes ziņā – cilvēki vienmēr ir ceļojuši arī vienatnē un to turpinās darīt. Ceļojot vienatnē vienmēr nakšņošana būs dārgāka, kā arī izmaksas, piemēram, par  transportu, kas parasti tiek dalītas uz vairākiem cilvēkiem, piemēram, ceļojot pārī vai draugu kompānijā, būs jāsedz vienam. Parasti divvietīgs numuriņš viesnīcā maksā tik pat cik vienvietīgs – tāpēc izdevīgāk, tomēr, ir ceļot ar kādu kopā. Protams, šāda veida ceļošanai ir arī priekšrocības – brīvība, iespēja neviena neiespaidotam darīt to, ko vēlas.

Diemžēl šobrīd mums nav nekādu īpašo ceļojumu piedāvājumu tieši vientuļajiem ceļotājiem, un vairāk cenšamies piedāvāt ceļojumus cilvēku grupām – parasti, ja tikai viens cilvēks piesakās kādā ceļojuma grupā, mēs meklējam vēl cilvēkus.

Uldis Alksnis, tūrisma aģentūras “Jēkaba ceļojumi” vadītājs

Ceļošana vienatnē mūsu pieredzē ir mazāk izplatīts ceļošanas veids, bet tādi ceļotāji arī ir. Lai gan parasti cilvēkiem labāk patīk ceļot divatā, mazā kompānijā vai grupās, ceļojot vienatnē arī, protams, var iegūt ļoti labu pieredzi. Ceļojot vienam visas ar ceļošanu saistītās problēmas ir jārisina pašam – kas tad arī kļūst par daļu no šīs pieredzes. Ceļošanas izmaksas lielos vilcienos parasti ir lielākas, bet viss ir atkarīgs arī no tā, kā cilvēks izvēlas ceļot. Ja izvēlas tā saucamo “backpacker” tipa ceļošanas veidu, tad izmaksas ir daudz mazākas –, ja izmato vietējo sabiedrisko transportu, dzīvo hosteļa tipa naktsmītnē vai ļoti vienkāršās viesnīcās. Ja viens pats ceļo arī var viegli atrast vietas, kur lēti paēst. Ceļojumu ir pašam jāmāk meistarīgi saplānot un to izdarot veiksmīgi iespējams var pat sanākt lētāk nekā ceļojot ar kādu kopā.

Mums nav tādu standarta programmu – mēs ceļojumus izstrādājam pēc pasūtījuma, tāpēc varam ceļotājam palīdzēt izveidot viņam piemērotāko ceļojumu. Mēs varam piedāvāt aviobiļetes, mašīnas nomu, vīzas un visu citu ceļošanai nepieciešamo – dažreiz cilvēks izvēlas tikai vienu no tiem, bet citreiz vēlas pie mums saplānot visu ceļojumu. Mēdz būt arī situācijas, kad cilvēks pats ir iegādājies piemēram viesnīcas rezervāciju vai aviobiļeti un prasa, ko lai tagad dara – tad nu mēs mēģinām palīdzēt kā vien varam.

Guna Kalna, “Impro” ceļojumu konsultante

Mums kādreiz bija šāds pakalpojums un speciālas ceļojumu programmas, bet jau kādus 6 gadus ar to diemžēl nenodarbojamies, tāpēc, ka tas ir ļoti laikietilpīgi un samaksa par šāda ceļojuma veidošanu nav adekvāta. Internetā mūsdienās ir daudz informācijas kā iegādāties aviobiļetes, kā norezervēt viesnīcas kā arī ir lielās kompānijas, kas organizē čarterlidojumus – uzskatu, ka īsti šādai ceļošanai vairs īsti ceļojumu aģentūras nav nepieciešamas un tā īsti nav “Impro” niša. Protams mēs individuālajiem ceļotājiem varam palīdzēt, dot ieteikumus, konsultēt, bet mēs neizstrādājam maršrutus.  

Visiem ceļojumu veidiem ir savi plusi un mīnusi. Grupu ceļojums sanāk lētāks, kompaktāks, ceļotājam ir maz pašam jādomā, bet ir mazāk brīva laika un nevar apstāties, kur vēlas, nevar uzturēties ilgāk kādā vietā. Individuāli ceļojot viss cilvēkam pašam ir jāizplāno – kā tikt no vienas vietas uz otru –, un izmaksas visbiežāk ir lielākas. Izmaksas ietekmē cilvēka prasības un vēlmes, ja cilvēks ir gatavs “mugursomnieka” jeb  “bacpacker” tipa ceļojumam, visur ir iespējams atrast ļoti lētas viesnīcas, jauniešu viesnīcas, bet, ja vēlas ceļot ļoti komfortabli, tad izmaksas būs lielākas nekā ceļojot grupā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11482sec.