Viedokļi: Taksometru anarhija Rīgā – ko par to domā jomas speciālisti un kādus risinājumus piedāvā viesnīcas?

Medijos pēdējā laikā izskanējušas ziņas par to, ka daudzas taksometru kompānijas nav godīgas pret saviem klientiem. It īpaši pie lidostas “Rīga” Latvijas viesus sagaida visdažādāko kompāniju taksometri, kas ne vienmēr rīkojas godprātīgi un nereti cenšas no neko nezinošā tūrista izspiest pēc iespējas vairāk naudas.

Maija Rozīte, Biznesa augstskolas “Turība” Tūrisma un viesmīlības katedras vadītāja

No savas pieredzes varu pastāstīt – iesēdos taksometrā, kur uz sānu uzlīmes bija rakstīts, ka par stāvēšanu stāvvietā ir papildus jāmaksā. Braucot uz lidostu maksāju vienu summu, bet braucot no lidostas dubultu summu, jo iesēdos pirmajā taksī, kas stāvēja. Bez iekāpšanas tagad ir vēl cita maksa – par stāvēšanu –, ko viņi definē kā lidostas uzliktu maksu par stāvēšanu maksas stāvvietā un interesanti, ka šī maksa tiek pieprasīta no klienta. Ir dzirdēts, ka ir arī lielas iekāpšanas maksas – pat virs 7 eiro. Protams, ārzemju viesiem automātiski rodas negatīvs pirmais iespaids, ko ir grūti labot: viesis jūtas apkrāpts jau pirmajos momentos atrodoties valstī. Mēs jau iepriekšējos gados esam veikuši pētījumu par šo tēmu un situācija uzlabojās un tika sakārtota, kad parādījās AirBaltic ar fiksēto, noteikto summu. Ja pārējie gribēja konkurēt tad bija jāpiemērojas viņiem un jāpiedāvā fiksētā maksa. Šobrīd atkal, var teikt, pilnīga anarhija, pie lidostas stāv visi, kam ienāk prātā un nosaka kādu vien cenu vēlas. Kišiņevas lidostā redzēju interaktīvos stendus, kur varēja ievadīt, uz kuru rajonu cilvēks vēlas aizbraukt, un valsts taksometri parādīja aptuveno summu, ar ko jārēķinās.  Šādi cilvēki var objektīvi izvērtēt visu taksometru firmu piedāvājumus un netikt apkrāpti – manuprāt, ja šādi turpināsies, arī pie mums kaut kas līdzīgs būtu nepieciešams.

Arvis Zelčs, viesnīcas “Grand Palace Hotel” Pārdošanas un mārketinga koordinators

Ja viesi laicīgi painteresējas par to, kā no lidostas līdz viesnīcai nokļūt, tad mēs vienmēr piedāvājam transfera mašīnas. Tomēr, ja cilvēki to nav  līdz galam izpētījuši, tad gadās, ka “uzķeras” uz negodīgām taksometru firmām. Mēs to diemžēl nekā lielos vilcienos nevaram ietekmēt – domāju, ka tā ir lidostas atbildība, jo viņi tomēr ir atbildīgi par takšu koordināciju, kas pie lidostas piebrauc. Viesiem, kas izbrauc no mūsu viesnīcas, mēs izsaucam taksi, no firmas, par kuru zināms, ka tā ir uzticama, vai piedāvājam viesnīcas mašīnas. Ja gadās, ka notiek kāda krāpšanās, tad mēs nekavējoties ar šo kompāniju pārtraucam sadarbību, jo mums rūp mūsu viesu komforts un drošība. Parasti krāpšanās gadījumi ir novērojami tieši salīdzinoši mazajās taksometru firmās – lielajās, pēc mūsu pieredzes, viss ir parasti ir kārtībā. Uzskatu, ka šī kopumā ir problēma, kura būtu jārisina, jo ārzemju visi ir neaizsargāti, viņi bieži nav pietiekami informēti par cenām Latvijā un nesaprotot, kā arī esot bezizejā, vienkārši kāpj taksometrā un nereti pirmais iespaids par mūsu zemi ir sabojāts.

Līga Elsiņa-Zuicena, viesnīcas “Bellevue Park Hotel Riga” mārketinga nodaļas menedžere

Pēdējā laikā mums nav nācies saskarties ar šādām problēmām – visticamāk tas ir tāpēc, ka mūsu viesnīcu apkalpo Baltic Taxi. Viesi braucot prom no viesnīcas visbiežāk izmanto šīs taksometru kompānijas pakalpojumus, un ir zināms, ka tā ir droša. Nodrošinām arī transferus no lidostas, kurus arī apkalpo Baltic Taxi, līdz ar to nekādas neskaidrības visiem nerodas. Vienīgā iespēja mūsu viesiem izmatot citu kompāniju taksometrus ir braucot no kādas vietas Rīgā atpakaļ uz viesnīcu, bet mēs cenšamies viesus brīdināt, lai uzmanās. Uz visu taksometru sāniem ir jābūt skaidri norādītiem tarifiem, kuriem cilvēkam ir jāseko līdzi, bet tas var būt ļoti grūti, ja cilvēks ir no ārzemēm. Mēs ieteiktu vienmēr, ierodoties viesnīcā recepcijā, vai pat pirms ceļojuma, noskaidrot, kuras taksometru kompānijas ir uzticamākās.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25771403sec.