Viedokļi: Ko bijušie studenti – tagad tūrisma nozares speciālisti – novēl biznesa augstskolai “Turība” 25 gadu jubilejā?

Šodien, 5. jūlijā biznesa augstskolai “Turība” svin savu 25 gadu jubileju! Šī augstskola Latvijā ir zināma ar savām izcilajām studiju programmām gan tūrisma, gan citās nozarēs. Travelnews.lv sazinājās ar tūrisma nozares speciālistiem, kas kādreiz studējuši Turībā, noskaidrojot viņu domas un atmiņas par tur pavadīto laiku.

Ilze Kikste-Vaivara, viesnīcas “Mama Boutique Hotel” direktore

"Turībā" bija patiešām interesanti un man patika tur mācīties. Studēju jau pirms kāda laiciņa un tad šī skola skaitījās modernākā skola Latvijā. Citās augstskolās vēl tikai pēc pāris gadiem bija tik augstu attīstīts tehnoloģiju līmenis, kāds tas bija "Turībā". Man ļoti patīk tas, ka visi pasniedzēji, piemēram, tūrisma nozarē paši darbojas šajā jomā un studentiem ir iespēja mācīties no reālas pieredzes kā arī jau studiju laikā veidot kontaktus. Tagad strādājot tūrisma jomā varu teikt, ka jaunajiem profesionāļiem būtu vairāk jāmāca viesmīlība un darbs ar klientiem, jo tas, manuprāt, vēl trūkst. Biznesa augstskolai "Turība" novēlu turpināt savu darbu lai varētu turpināt svinēt lielās jubilejas, un veidot un pilnveidot studiju programmas tā, lai tiktu piesaistīti latviešu studenti!

Alīna Zeļa, restorāna “Gastrobārs T73” mārketinga daļas vadītāja

Šajā augstskolā ieguvu savu otro augstāko izglītību, šoreiz sabiedrisko attiecību nozarē. Nebiju pilnīgi “zaļš” students, zināju kā viss augstskolā notiek,  tāpēc izlēmu, ka paralēli studijām varētu strādāt. Tā rezultātā īpaši neizdevās piedzīvot bagātīgu studentu dzīvi, bet pati studiju vide man ļoti patika. Esmu pabeigusi trīs augstskolas un patiešām jāsaka, ka salīdzinot visas augstskolas, studijas "Turībā" man ir patikušas visvairāk, un tas ir tieši pasniedzēju dēļ. Priekšrocība "Turībā" ir tāda, ka visi pasniedzēji ir praktizējoši un nestāsta teoriju no grāmatas, bet gan no reālās dzīves. Šādā veidā tiešām rodas sajūta, ka visa teorija patiešām tiek pielietota dzīvē – šo es arī uzskatu par lielāko vērtību, ko esmu no šīs augstskolas ieguvusi. "Turība" ir viena no pirmajām augstskolām, kas sāka piedāvāt izglītību tūrisma nozarē un joprojām, manuprāt, tur savu pirmo pozīciju sasniegumos. Studiju laikā tiek piedāvāti arī dažādi apmaiņas braucieni , kas arī ir ļoti noderīgi tūrisma programmu studentiem. Biznesa augstskolai "Turība" novēlu, lai vienmēr ir pilnas klases studentu!

Madara Brūvere, ceļojumu aģentūras “Estravel” ienākošā tūrisma ceļojumu konsultante

Studējot "Turībā" man visvairāk patika tā kopīgā interese sasniegt labākos rezultātus un ar praktisku pieredzi esošie pasniedzēji, kas deva ieskatu īstajā nozares dzīvē – tajā, kas cilvēku sagaida realitātē. Liela daļa speciālistu, kas strādā tūrisma nozarē, ir beiguši tieši šo skolu un no tā, protams, var izdarīt secinājumus. Šajā nozarē vispārīgi, var teikt, ir tikai “darīšanas vaina” un ar teoriju tālu nevarēs tikt - man šķiet, ja cilvēks vēlas augstskolā iegūt ko reāli izmantojamu praksē, "Turība" patiešām nav slikta izvēle. Biznesa augstskolai "Turība" gribētu novēlēt vismaz vēl 25 darbības gadus, turpināt augt un attīstīties esot vadošajai augstskolai Latvijā tūrisma nozarē!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09982204sec.