Viedokļi: Kā tūrisma uzņēmumu vadītāji ņem dalību Dziesmu un Deju svētkos?

Šonedēļ norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki kuros piedalās neskaitāmi daudz dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī no citām pasaules valstīm. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju šos svētkus plāno izbaudīt tajos piedaloties paši vai tos vērojot klātienē vai televīzijā. Gribējām noskaidrot kā šos svētkus aizvadīt plāno tūrisma nozares pārstāvji.

Valters Zirdziņš, restorāna “Valtera restorāns” dibinātājs un  šefpavārs

Dziesmu un Deju svētki man sirdij un dvēselei noteikti ir ļoti nozīmīgi svētki, bet mēs restorānā diemžēl šos svētkus varam izbaudīt tikai minimāli. Šo svētku laikā diezgan daudz Rīgas viesu pie mums nāk ieturēt pusdienas un vakariņas – tad mēs šos cilvēkus iepriecinām ar garšīgu ēdienu. Šobrīd ir fantastiska sezona daudzām lietām, piemēram, gailenēm, cūku pupām un burkāniem – mēs tieši šo svētku laikā varam viesus palutināt ar īstu Latvijas ēdienu. Pašam nesanāk svētkos piedalīties lielā darba apjoma dēļ, bet man ir daudz draugu un paziņu, kas dzied un dejo un visādi citādi tajos ņem dalību. Katru dienu saņemu sveicienus un fotogrāfijas gan no šiem pazīstamajiem cilvēkiem, gan amata brāļiem. Esmu iepriekš arī piedalījies Dziesmu un Deju svētkos – visspilgtāk atmiņā ir palikuši 1990. gada svētki, tieši svētku gājiens. Tajā laikā biju pavisam jauns, bet joprojām atceros, ka bija Atmodas laiks un ar vecākiem un ģimenes draugiem stāvējām pie Brīvības pieminekļa – tas patiesi vienmēr man atmiņā būs kas īpašs.

Raimonds Zommers, restorāna “Entresol” līdzīpašnieks un šefpavārs

Mēs restorānā īpaši nejūtam nekādu Dziesmu un Deju svētku ietekmi, jo neesam īsti piedalījušies nekādos konkursos, kā arī nesanāk ēdināt svētku dalībniekus. Es personīgi nekad neesmu dejojis vai dziedājis tāpēc varbūt man šie svētki savā ziņā nozīmē mazāk, bet, protams, es vienmēr šos svētkus izbaudu – izbaudu mūsu kultūru, kultūras mantojumu, tautas sanākšanu kopā izveidojot kaut ko patiesi skaistu. Svētkos piedalās daudzi man pazīstami cilvēki, piemēram draugi un kolēģi – daudziem pat šajās dienās ir brīvdienas! Mana ikdiena ir saistīta ar lielām cilvēku masām tāpēc īpaši nevēlos doties vērot kāsus koncertus vai piedalīties aktivitātēs, bet to taču var baudīt arī televīzijā, ko arī iespējams domāju darīt.

Sandis Solims, viesnīcas “Hotel Gutenbergs” īpašnieks

Šo svētku sakarā mūsu viesnīcā ir ļoti daudz tūristu – lielākoties latvieši, kuri dzīvo ārpus Latvijas un uz svētkiem izlēmuši uz šejieni atbraukt vai nu, lai svētkos piedalītos, vai, lai vērotu tos. Man šie svētki šķiet kā patiešām svarīgs notikums Latvijā, pašam gan neizdodas piedalīties kā dziedātājam vai dejotājam, bet piedalīšos kā skatītājs un klausītājs. Ar bērniem apmeklējām un apmeklēsim dažādus pasākumus – arī iesim uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu un dažādiem deju koncertiem –, gājām arī gājienā. Uzskatu, ka šie svētki ir patiešām laba un izdevusies tradīcija Latvijā. Šis pasākums ik pēc četriem gadiem piepilda Rīgu, tās viesnīcas un restorānus, kā arī cilvēkus ārpus Latvijas iepazīstina ar mūsu kultūras tradīcijām.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4130919sec.