Britu vecāki pēdējos trīs gados samaksājuši 25 miljonus sodos par bērnu brīvdienām

Pēdējo trīs gadu laikā Anglijā un Velsā izrakstīti aptuveni 400 tūkstoši sodi bērnu vecākiem par to, ka viņu bērni neattaisnoti nav ieradušies skolā. Liela daļa no šiem kavējumiem, līdz ar to arī soda naudām, rodas tad, kad ģimenes dodas atvaļinājumos un vecāki uz vienu dienu vienkārši nevar uzrakstīt zīmi "bērns bija slims".

Britu salās par neattaisnotiem skolēnu kavējumiem vecākiem tiek piespriests naudas sods, aptuveni 60 mārciņu apjomā (75 eiro). Ja šis sods netiek apmaksāts trīs nedēļu laikā, sods dubultojas uz 150 eiro.

Kopumā soda naudās piespriesti aptuveni 25 miljoni eiro, taču visā valstī soda naudu apjoms tiek novērots dažāds - atsevišķas pašvaldības piespriež pat piecas reizes lielākus sodus nekā citas.

Sodi par mācību kavēšanu arī ir būtisks faktors kad vecāki plāno ģimenes brīvdienas. Vidējais sodu apjoms ir 12 uz 1000 bērniem. Soda visbiežākie iemesli ir tieši došanās brīvdienās, kā arī kavējums bez iemesla. Par to, ka bērns ir saslimis, sodi netiek likti, bet šāda veida gadījumiem arī nepieciešams uzrādīt ārsta zīmi.

Iemesli kāpēc ģimenes izvēlas doties atvaļinājumos, ņemot bērnus līdzi - un par to samaksājot sodu, ir dažādi. Visbiežāk tie ir pievilcīgi atvaļinājumu piedāvājumi, nespēja vecākiem dabūt atvaļinājumu citos laikos, kā arī vienkārši neērtas skolu brīvdienas.

Kā piemēram, Vigta salas pašvaldība, kurā par neatļautu skolas kavēšanu tiek sodīti 6% no skolēniem, paziņojusi, ka samazinās vasaras brīvlaiku no 6 nedēļām uz 5, ieviešot divu nedēļu rudens brīvlaiku.

Liela daļa britu vecāku izmanto dažādus ceļojumu piedāvājumus, kā piemēram kāds tēvs BBC skaidrojis, ka ģimenes atvaļinājums ASV, kas pielāgots bērnu brīvdienām, būtu viņam izmaksājis 8000 britu mārciņas, bet citos laikos viņam izdevies atrast piedāvājumu par 4500. Viņi par bērna kavējumu gan bijuši spiesti samaksāt 60 paundu sodu.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 10.04.2024 - 17.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58400488sec.