Ar daudziem pasākumiem līdz 2019.gada beigām Francijā atzīmēs renesanses 500 gadu svinības

Francija, viena no renesanses kustības mājvietām, paziņojusi, ka 2018. un 2019. gads tiks aizvadīts īpašā gaisotnē - tiks svinēti Francijas renesanses 500 gadi.Visa gada garumā ikviens tiek aicināts ņemt dalību neskaitāmajos pasākumos un projektos visapkārt Francijai.

2019.gadā arī tiks atzīmēta 500 gadadiena kopš leģendārā Leonardo da Vinči, kas savas dzīves noslēgumu aizvadīja tieši Francijā, Luāras ielejā. Pusotra gada laikā visā Francijā, tostarp īpaši Luāras ielejā, ieplānoti daudzi un dažādi pasākumi, uz kuriem tiek aicināti arī tūristi. Ieplānots liels digitāls šovs, kura laikā varēs digitālā veidā iepazīties ar 17 Leonardo da Vinči labākajiem darbiem (tostarp leģendāro gleznu Monu Lizu). Paredzēts arī organizēt dažādas tūres pa da Vinči un renesanses laikmetam svarīgām vietām, izstādes un simfozijas. Paši francūži cer, ka plašais pasākumu skaits un informācijas daudzums varētu aizsākt tādu kā jaunu renesanses vilni Francijā un Eiropā.

"Leonardo da Vinči ir tēls, kas iet ārpus laika robežām. Viņš bija iedvesmotājs, viņa darbi bija lēciens nākotnē un par tiem mēs runājam vēl arvien. Nav noslēpums, ka da Vinči savas dzīves pēdējos gadus aizvadīja Francijā un Francijas karalis gāja pie viņa ciemos pa slepenām ejām, lai tikai parunātos ar viņu, gūtu iedvesmu," stāsta Luāras ielejas pārstāvji. Viņi uzsver, ka renesanses kustībai bijusi milzīga ietekme uz Luāras ielejas rašanos - bez renesanses idejām nebūtu šādas ielejas.

Francijas tūrisms sola neskaitāmas balles un koncertus, kas sāksies jau 2018.gadā. Par godu svinībām arī ielejā ieplānoti dažādi renovācijas darbi.

Luāras ieleja ir uzskatāma par Francijas renesanses šūpuli. Šeit, pirms vairāk nekā 500 gadiem radās māksla, filosofija, zinātne un literatūra, ko mēs izbaudām vēl arvien. Luāras ieleja iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Leonardo da Vinči šeit ieradās pēc Francijas karaļa Fransuā I uzaicinājuma. Fransuā I bija Francijas karalis no 1515. gada līdz savai nāvei 1547. gadā. Viņš bijia mākslas mecenāts un savas valdīšanas laikā piesaistīja vairākus Itālijas māksliniekus darbam Šamboras pilī (Château de Chambord), tai skaitā Leonardo da Vinči, kas atveda sev līdzi "Monu Lizu".

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.08177805sec.