10 vēsturiskas un maciņam draudzīgas vecpilsētas, ko apmeklēt šoruden

Divi no iecienītākajiem ceļojumu veidiem 2018. gadā* ir nelieli izbraukumi uz pilsētām un ceļojumi apskates objektu iepazīšanai. Ja jūs sapņojat par braucienu uz kādu pilsētu ar pastkaršu cienīgiem skatiem vai nelielām brīvdienām ar vēsturisku noskaņu, kas vienlaikus neiztukšotu maciņu, šie galamērķi būs jums pa prātam. Uzņēmums Booking.com, kas piedāvā plašāko naktsmītņu klāstu visā pasaulē, ir izpētījis datus par cenām un ieteikumus no starptautiskiem ceļotājiem, lai noskaidrotu vecpilsētas, kas ir gan apveltītas ar vēsturisku noskaņu un neparastu skaistumu, gan ar vispieņemamākajām cenām rudenī. Gandrīz puse ceļotāju no visas pasaules (45 %) apgalvo, ka vēsturisku vietu apmeklēšana ir galvenais iemesls, kādēļ viņi dodas ceļojumā. Izvēlieties kādu no ceļotāju ieteiktajām vecpilsētām un dodieties piedzīvojumā pa bruģakmens ieliņām, iepazīstot šo pilsētu vēsturi.**


Tallina, Igaunija


Tallinas 14. gadsimta vecpilsēta ir gluži kā no pasakas – to rotā gan viduslaiku ēku smailes, gan slīpi jumti, gan apslēpti iekšpagalmi. Kā jau visās pasakās, arī Tallinai ir sava tumšā puse – zem bruģakmens ir pazemes aizsargtuneļu sistēma, kur apmeklētāji var iepazīt Igaunijas vēstures nesenāko daļu – šī sistēma ir saistāma gan ar 17. gadsimta Zviedrijas veikto okupāciju, gan patveršanos II Pasaules kara bombardēšanas laikā.


Kad apmeklēt? Karstā sezona šeit ir no maija līdz septembrim, un cenas šajā laika posmā saglabājas aptuveni vienā līmenī. Tomēr Tallina ir pat šarmantāka rudens beigu daļā, tāpēc apmeklējiet to novembrī, un jūs varēsiet gan izvairīties no pūļa, gan apmesties naktsmītnēs par cenu, kas ir par 20 % izdevīgāka nekā gada karstākajā sezonā.


Kotora, Melnkalne


Kotoras vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā, un tā ir viena no visrūpīgāk saglabātajām viduslaiku pilsētām Adrijas jūras reģionā. Ja vēlaties vērot iespaidīgu skatu no augšas uz vecpilsētu, kāpiet Sv. Jāņa cietoksnī, bet varat arī doties laivas braucienā uz leģendāro Škrepjela dievmātes salu – Romas katoļu baznīcu, kas ir uzcelta uz nelielas saliņas Kotoras līcī.


Kad apmeklēt? Jūs izvairīsieties no pūļa un kruīza kuģiem, apmeklējot šo pilsētu pēc tūrisma sezonas, kas ir jūlijā un augustā. Sākot no novembra, cenas ir par 50 % izdevīgākas, tomēr tad vēl joprojām ir iespēja piedzīvot lieliskas, saulainas dienas.


Nirnberga, Vācija


Bavārijas otra lielākā pilsēta Nirnberga ir Minhenes mājīgā un miermīlīgā mazā māsa. Šeit aplūkojama gan viduslaiku arhitektūra, gan ievērojama pils ar sarkanu jumtu, kā arī daudzas citas vēsturiskas apskates vietas. Iepazīstiet Vācijas vēsturi, dodoties uz Dzelzceļa muzeju vai Vācijas Nacionālo muzeju, kurā ir apskatāms arī pasaulē senākais globuss.


Kad apmeklēt? Cenas Nirnbergā saglabājas samērā zemas no septembra līdz novembrim. Ja apmeklēsiet Nirnbergu septembrī, varēsiet arī paspēt uz ikgadējo folkloras festivālu un cenas būs par līdz pat 40 % izdevīgākas nekā gada dārgākajā periodā.


Šibenika, Horvātija

Šibenika ir mazāk zināma nekā Splita un Dubrovnika, un tajā ir mazāka burzma, tomēr tā nebūt nav mazāk iespaidīga. Šī ir senākā pilsēta Adrijas jūras piekrastē, ko dibinājuši horvāti. Apmeklējiet iespaidīgi balto Sv. Jēkaba katedrāli un ar kuģīti dodieties apskatīt tuvējos zvejnieku ciematus, kur varēsiet gan iegādāties koraļļu rotas, gan vienkārši baudīt atspirdzinošus dzērienus, vērojot apburošo Dalmācijas piekrasti.


Kad apmeklēt? Neskatoties uz to, ka temperatūra septembrī joprojām ir ap 25 °C, cenas ir par aptuveni 40 % zemākas, salīdzinot ar dārgāko periodu gadā. No novembra līdz martam cenas ir pat līdz 80 % izdevīgākas.


Kaseresa, Spānija


Kasaresas viduslaiku vecpilsēta jau gadsimtiem ir viena no Santjago ceļa pērlēm. Pēdējā laikā tā piesaista vairāk cita veida svētceļniekus, jo tajā ir filmēti skati seriālam “Troņu spēles”, tomēr tā joprojām ir vēl pilnībā tūristu nepārņemta pilsēta bez suvenīru veikaliem. Šī ir arī spāņu uzkodu jeb “tapas” galvaspilsēta, kur jūs līdz ar katru dzērienu bieži vien saņemsiet uzkodu “pincho” bez maksas, savukārt jūsu vakariņu piedzīvojums var izvērsties pievakares pastaigā pa šaurajām bruģakmens ieliņām.


Kad apmeklēt? Vislabākie laikapstākļi Kaseresā ir pavasarī un rudens sākumā, tādējādi šie ir arī dārgākie mēneši šī galamērķa apmeklēšanai. Ja sagaidīsiet novembri, jūs priecēs cenas, kas ir līdz pat 25 % zemākas nekā karstajā sezonā.


Bergamo, Itālija


Bergamo atrodas Lombardijā, un tās sirdī ir vecpilsēta Citta Alta, ko apņem ievērojami nocietinājumi. Apstaigājiet 16. gadsimtā celto “Venēcijas mūri”, kas ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojumā, vai dodieties braucienā ar vēsturisko funikulieri, no kura pavērsies brīnišķīgs panorāmas skats uz pilsētu. Lombardijas virtuves ēdieni ir ļoti bagātīgi – tas padara tos lieliski piemērotus vēsākām rudens dienām.


Kad apmeklēt? Klusā sezona sākas novembrī – naktsmītņu cenas samazinās par aptuveni 20 %, salīdzinot ar karsto sezonu.


Sanantonio de Areko, Argentīna


Iepazīstiet Argentīnas izslavēto latīņamerikāņu kovboju gaučo pagātni līdzenumu “Pampas” vidū. Sanantonio de Areko ir neliela pilsēta, kas ir dibināta 1730. gadā, un tā ir obligāti jāapmeklē tiem, kas vēlas iepazīt līdzenumu “Pampas” vai kas no Buenosairesas dodas vienas dienas izbraucienā. Apmeklējiet Gaučo muzeju un uzziniet vairāk par šo latīņamerikāņu kovboju tradīciju. Izstaigājiet 18. gadsimta koloniālisma laikmeta ieliņas vai apmeklējiet kādu no tuvējiem rančo.


Kad apmeklēt? Cenas ir visaugstākās gan janvārī un februārī, gan jūlijā, bet, ja jūs apmeklēsiet šo vietu oktobrī vai novembrī, cenas būs par 20 % izdevīgākas nekā karstajā sezonā. Apmeklējot Sanantonio de Areko novembrī, jūs varēsiet piedzīvot festivālu “Fiesta de la Tradición” – nedēļu ilgas svinības par godu gaučo kovboju kultūrai.


Pendltona, Oregona, ASV


Pendltona ir izslavēta tās rūtaino kreklu dēļ, un tajā atrodas viens no pasaulē labākajiem rodeo – šī pilsēta ir dzīvs piemērs senajiem Mežonīgajiem rietumiem. Dodieties vēsturiskā piedzīvojumā, iepazīstot pilsētas noziedzīgo pagātni, apmeklējiet leģendāro vilnas fabriku vai gūstiet ieskatu par vietējo pilsētas apmetņu vēsturi, apmeklējot kultūras institūtu Tamástslikt.


Kad apmeklēt? Karstā sezona ir no jūlija līdz septembrim, un tās kulminācija ir rodeo “Pendleton Round-Up”. Oktobris ir apmeklējumam lieliski piemērots laiks, jo naktsmītņu cenas samazinās par aptuveni 25 %, salīdzinot ar visdārgāko mēnesi, un vīna darītavā Walla Walla Valley ir iestājusies vīnogu ražas novākšanas sezona.


Autlendsa, Tasmānija, Austrālija


Ja dodaties ceļojumā uz Tasmāniju, Autlendsa būs neparasts vēsturisks pieturpunkts. Tā ir viena no Tasmānijas senākajām apmetnēm, kurā apmeklētāji var iepazīt 19. gadsimta sākumu, kad Eiropas ieceļotāji šeit uzbūvēja 138 ēkas no akmens, kas joprojām izceļ leģendāro pilsētas panorāmu. Dodieties pastaigā pa galveno ielu un neaizmirstiet apmeklēt Kolingtonas dzirnavas, kas ir vienīgās pilnībā funkcionējošās koloniālisma laika dzirnavas Austrālijā.


Kad apmeklēt? Nav pārsteigums, ka cenas šeit ir visaugstākās Austrālijas vasarā jeb decembrī un janvārī, tāpēc apmeklējiet Autlendsu oktobrī un novembrī, kas ir pirms karstās sezonas, jo tad šeit cenas ir par vidēji 20 % izdevīgākas nekā gada dārgākajā sezonā.


Piņjao, Ķīna


Senā Piņjao pilsēta tika uzcelta 14. gadsimtā, un tās mūris bieži tiek uzskatīts par vislabāk saglabāto seno pilsētas mūri. Mūsdienās šī pilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā, un tās ārienē jaušamas Minu un Cjinu dinastijas vēsturiskās pēdas. Pilsētas viesi var apmeklēt arī gadsimtu seno Literatūras templi, kurā var iepazīt Konfūcija filozofiju, savukārt apkārt mūrim var doties lieliskā pastaigā un uzkāpt arī kādā no skatu torņiem.


Kad apmeklēt? Cenas ir visaugstākās janvārī un februārī Ķīniešu Jaunā gada dēļ, kā arī jūlijā un augustā vasarīgo laikapstākļu dēļ. Visizdevīgāk ir apmeklēt Piņjao no septembra līdz decembrim. Ja vēlaties redzēt šo pilsētu tās vismierīgākajā (un izdevīgākajā) ampluā, dodieties uz to decembrī, kad cenas ir par 30 % zemākas nekā karstajā sezonā. Jums var arī palaimēties – šo seno pilsētu decembrī var apsegt mirdzoša sniega sega.


PIEZĪMES


*Pētījumu ir veicis uzņēmums Booking.com, neatkarīgi aptaujājot pieaugušu ceļotāju grupu, kas ir devušies ceļojumā pēdējo 12 mēnešu laikā vai plāno doties ceļojumā nākamo 12 mēnešu laikā. Kopumā tika noskaidrots 56 727 respondentu no 30 valstīm viedoklis. Respondenti aizpildīja aptauju tiešsaistē 2017. gada oktobrī.


**Metodoloģija: tika izveidots garš sarakts ar galamērķiem, ņemot vērā to, cik daudz pārbaudītu vietnes Booking.com lietotāju tos ir ieteikuši kategorijas “vecpilsēta” dēļ. No garā saraksta tika atlasīti šeit izvēlētie galamērķi, ievērojot tādus aspektus kā cena, ģeogrāfija un sezonalitāte. Cenu dati ir balstīti 2017. gada 3 un 4 zvaigžņu naktsmītņu vidējās cenās.


Par uzņēmumu Booking.com

Uzņēmums Booking.com B.V. ir dibināts 1996. gadā Amsterdamā. Tas no neliela nīderlandiešu jaunuzņēmuma ir izaudzis par vienu no lielākajiem e-komercijas uzņēmumiem pasaulē. Uzņēmums Booking.com ir daļa no uzņēmumu grupas Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG), un tajā pašlaik ir nodarbināti vairāk nekā 17 000 darbinieki 198 birojos 70 valstīs visā pasaulē.

Uzņēmuma Booking.com misija ir iedvesmot cilvēkus iepazīt pasauli, un tas attīsta digitālās tehnoloģijas, kas atvieglo ceļošanu. Uzņēmums Booking.com savieno ceļotājus ar pasaulē lielāko lielisku naktsmītņu izvēli, sākot no dzīvokļiem, privātām brīvdienu mājām un ģimeņu pārvaldītām pansijām un beidzot ar grezniem pieczvaigžņu kūrortiem, mājiņām kokos un iglām. Uzņēmuma Booking.com vietne un mobilās lietotnes ir pieejamas vairāk nekā 40 valodās, un šajās platformās tiek piedāvātas 28 925 805 reģistrētas nakšņošanas iespējas, kas atrodas 140 948 galamērķos 230 valstīs un teritorijās visā pasaulē.

Katru dienu uzņēmuma platformā tiek rezervēti vairāk nekā 1,5 miljoni istabnakšu. Neatkarīgi no tā, vai tiek ceļots darba vai atpūtas vajadzībām, lietotāji var ātri, ērti un tūlītēji rezervēt lieliskas naktsmītnes, izmantojot vietni Booking.com, turklāt netiek iekasēta rezervēšanas maksa un tiek nodrošināta cenu pielīdzināšana. Klienti var jebkurā nedēļas dienā un jebkurā laikā sazināties ar uzņēmuma Booking.com Klientu apkalpošanas centru, lai iegūtu palīdzību un vairāk nekā 40 valodās.

 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78359199sec.