Daugavpils novada dienas «Medus lāse rudenī»

Daugavpils novada dienas jau tradicionāli tiek rīkotas septembrī, ar mērķi sekmēt novada atpazīstamību, sniegt lielisku iespēju Daugavpils un Latgales iedzīvotājiem iepazīt lauku ražotāju un tautas mantojuma produktu vērtības, kulināro mantojumu, tūrisma iespējas, bagātās tradīcijas un godināt amata prasmju nesējus.

16. septembrī Daugavpils novada pašvaldības aģentūra "TAKA" sadarbībā ar pagastiem organizē divas ekskursijas - uz Naujenes pagasta tūrisma un uzņēmējdarbības objektiem, otru - pa Biķernieku un Ambeļu pagasta interesantākajām vietām. Ekskursiju  vadīs profesionāli novada gidi. Izbraukšana uz ekskursijām plkst. 09.00 no Daugavpils novada domes, Rīgas ielā 2. Dalības maksa 7 eiro no cilvēka. Pieteikšanās elektroniski, rakstot uz e-pastu  [email protected] vai zvanot: t.65476748, 65422818, m.29431360.

23. septembrī ar plašu kultūras programmu un citām aktivitātēm apmeklētājus aicinās Novada dienu gadatirgus, kas norisināsies no plkst. 09.00 līdz 14.30 Rīgas ielā 2.

Ikviens pircējs, kas iegādāsies preces no Daugavpils novada tirgotāja ne mazāk kā 2 eiro vērtībā, saņems vienu talonu. Sakrājot divus talonus, varēs piedalīties "Lauku garduma ielas" ēdienu degustācijā.

Ražotāju un amatnieku gadatirgū vietējie Daugavpils novada ražotāji, kā arī tirgotāji un amatu meistari no citiem Latvijas novadiem pārsteigs apmeklētājus ar daudzveidīgo produkciju. Te varēs iegādāties medu, maizi, gaļu, sieru, dārzeņus, dekoratīvos stādus, izstrādājumus no koka, tekstila, keramikas un lina, adījumus, kūpinājumus, mājas vīnu, zāļu tējas, pinumus, grāmatas un suvenīrus.

Mazpulku kolektīvi, kas ik gadu priecē gadatirgus apmeklētājus ar savu produkciju, arī šogad nevienu neatstās vienaldzīgu. Tāpat gadatirgū piedalīsies Daugavpils novada muzeju pārstāvji, skolēnu un jauniešu organizācijas, iesaistot apmeklētājus radošo darbnīcu virpulī.   

Ielūkoties Ambeļu, Biķernieku un Naujenes pagastos tuvplānā varēs caur fotogrāfiju izstādi, tāpat būs iespēja caur foto prezentāciju uzskaitīt 101 iemeslu, ar ko lepojamies Daugavpils novadā. Visas dienas garumā darbosies piepūšamās atrakcijas, norisināsies sporta aktivitātes un radošās darbnīcas, notiks ugunsdzēsības tehnikas un speciālā aprīkojuma demonstrācija, kā arī darbosies Latgales Zoodārza ekspozīcija un zinātkāres centra "ZINOO Daugavpils" izglītojošās darbnīcas.

Kultūras cienītāji varēs izbaudīt svētku lielkoncertu, kurā savas programmas prezentēs pagasti, Šarkovščinas rajona Kultūras centra estrādes grupa "Rezonanse" no Baltkrievijas, Kultūras centra "Vārpa" tautas deju ansamblis "Līksme", folkloras kopa "Dyrbyni", kā arī svētku īpašie viesi – ROMU folkloras ansamblis "AME-ROMA".

Pasākumu rīko: Daugavpils novada dome.

Mūsu sadarbības partneri: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils Universitāte, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Informatīvie partneri: SOLO, Dautkom, Latgales reģionālā televīzija, Latgales Laiks, Alise plus, Latgales radio, Divu krastu radio, Latvijas Radio, Tabloid.

Uz tikšanos Daugavpils novada dienās 2017!

Informācija: www.novadadienas.lv; www.daugavpilsnovads.lv

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10720205sec.