Ekskursijā dosies ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem

Sestdien, 12.augustā, pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu "Ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem". Ekskursijā varēs paviesoties cūku pupu kraukšķu ražotnē, tomātu pārstrādes saimniecībā, kā arī nokļūt bišu dravā un degustēt saimniecību produkciju.

Jelgavas novadā darbojas daudz uzņēmīgu un radošu saimnieku, kas savu darbību attīstījuši ne tikai tradicionālās lauksaimniecības virzienā, bet arī realizējuši oriģinālas idejas lauksaimniecības produkcijas pārstrādē. Ekskursijā "Ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem" būs iespējams apmeklēt trīs saimniecības Jaunsvirlaukas un Vircavas pusē un degustēt to produkciju, bet pa ceļam izzināt vēsturi  Staļģenes muižā un apskatīt Dzintara kapelu.

Ekskursijas laikā varēs paviesoties pie SIA "Zekants" un iepazīt neparastās uzkodas - cūku pupu kraukšķu jeb "Pupuchi" - ražošanas procesu un nogaršot šo veselīgo produktu. Pie saimnieces Ineses Jaunsvirlaukas pagasta "Jaunrasās" ekskursijas dalībnieki uzzinās, kā tiek audzēti tomāti, kā tos pārvērst gardā kečupā mājas apstākļos, un baudīs pēc saimnieces īpašās receptes uz ugunskura pagatavoto tomātu zupu. Noslēgumā, viesojoties pie "Līgas medus" saimniekiem Vircavas pusē, varēs iepazīt bišu dzīves stāstu, baudīt dzintardzelteno šī gada medu, kas ievākts tepat Jelgavas novadā, un iegādāties ziemas krājumiem svaigo medu un citus biškopības produktus.

Ekskursija ar autobusu „Ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem" sāksies 12.augustā pulksten 10 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, atgriešanās Jelgavā plānota ap pulksten 17.30. Dalības maksa par objektu apmeklējumu un degustācijām 11.50 EUR, skolēniem 9.50 EUR. Vietu skaits autobusā ierobežots, tāpēc dalībnieki aicināti pieteikties pa tālruni 63005447 vai e-pastu [email protected]. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11771297sec.