Veloekskursijā Jelgavā aicina iepazīt seno dzelzceļa depo un retro auto

9.septembrī no pulksten 10 līdz 16 Jelgavā, Pasta salā norisināsies Metāla svētki ar tēmu "Metāla spēks". Jelgavas reģionālais tūrisma centrs svētkos aicina piedalīties veloekskursijā "Metāla spēkratu ceļš" un iegūt plašu informāciju par tūrisma iespējām pilsētā un apkārtnē Jelgavas reģionālā tūrisma centra informācijas stendā pasākuma norises vietā.

Sestdien, pulksten 12 ikviens laipni aicināts doties veloekskursijā, kuras laikā tiks apmeklēta Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas filiāle, īpašu uzmanību pievēršot jaunajai ekspozīcijai "Mazā metāla sirds" ar šaursliežu bānīti. Ekskursanti dosies pāri Lielupei pa Dzelzceļa tiltu uz vēsturisko, 1904.gadā būvēto Jelgavas lokomotīvju depo, kur apskatīs tvaika lokomotīves, vagonus un ceļamkrānus.

Tālāk veloekskursantu ceļš vedīs pa Depo mikrorajona ieliņām, kur varēs noklausīties stāstījumu par dzelzceļa lokomotīves mašīnistu Alekseju Prohorovu un uzzināt, kāpēc viņa  vārdā nodēvēta iela. Brauciena laikā būs iespēja redzēt agrīnā jūgendstila namiņus ar skaistiem kokgriezumiem un ūdens torni. Veloekskursija turpināsies gar Cukurfabrikas dzelzceļa staciju, no kuras netālu atrodas 50 hektāru liels meža masīvs – Langervaldes mežs, kas agrāk bijusi plaši apmeklēta jelgavnieku atpūtas vieta ar estrādi, šūpolēm, lapenēm un pat kafejnīcu. Tagad mežā atjaunotas takas, kur pastaigāties un izbraukt ar velosipēdiem.

Viens no interesantākajiem veloekskursijas objektiem būs bijušās Rīgas Autobusu Fabrikas (RAF) administratīvā ēka, kur ekskursijas dalībnieki varēs apskatīt pazīstamā autosportista un inženiera Andra Dambja spēkratu kolekciju – dažādus RAF ražotos mikroautobusu modeļus, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu, autoveikalu un citus ražojumus. No rūpnīcas laikiem pie sienām saglabājušies plakāti, rasējumi, kā arī foto izstāde, kas atspoguļo rūpnīcas strādnieku ikdienu.

Ekskursijas pēdējais pieturas punkts būs auto serviss SIA "Anru motors", kur skatlogā no ārpuses apskatāma vēsturisko spēkratu privātkolekcija ar autentiskām, restaurētām automašīnām –  "žiguli", "moskviču","zaporožecu", "volgu" un citām, kas mūsdienās kļuvušas par auto eksotiku.

Ekskursija "Metāla spēkratu ceļš" sāksies no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, pulksten 12, ekskursijas ilgums plānots apmēram 4 stundas. Veloekskursiju vadīs gide Zane Grava. Dalības maksa: 3,00 EUR pieaugušajiem, 1,50 EUR pensionāriem, skolēniem, studentiem, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Pieteikšanās ekskursijai pa tālruni: 63005447 vai e-pastu [email protected]. Dalībniekiem nepieciešami velosipēdi labā tehniskā stāvoklī. Iespējama velosipēdu noma "Pepijas velomānija" tālr.: 29733112, e-pasts: [email protected].

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35929394sec.