Meklēs skaistos Zemgales skatus un stiprās ģimenes pārgājienā Vilces pagastā

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina sestdien, 21.aprīlī, pulksten 10.30 piedalīties pārgājienu cikla “Tavas saknes tavā zemē” trešajā pārgājienā Jelgavas novada Vilces pagastā, apmeklējot Berķenes muižu, “Piparmētru namiņu” un vērot dabas mošanos Jelgavas novadā.

Vienas dienas pārgājiens JRTC gides Inas Jurģes vadībā šoreiz vedīs uz Jelgavas novada Vilces pagastu, maršrutā Vilce – Mūrmuiža – Ziedkalne, veicot 17 km kājām, kura laikā dalībnieki apskatīs Vilces dabas parku, Vilces upi, Lielmātes avotiņu, Rukūzes un Svētes upju līkločus, Velna gravu, Barona taku, Mūrmuižas dzirnavezeru un citus objektus.

Pārgājiena cikla mērķis ir iepazīstināt ar stiprajām ģimenēm, kas uztur vēsturiskus objektus un attīsta uzņēmējdarbību tūrisma jomā Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novados. Šī pārgājiena pieturas punkti būs “Terēnu” sēta, kurā saimnieko viena no šova “Īstās latvju saimnieces” dalībniecēm Lolita Duge, kuras “Piparmētru namiņā” pārgājiena dalībnieki varēs baudīt tēju un degustēt piparmētru produktus. Tālāk pārgājiena dalībnieki dosies uz Berķenes muižu, kas 2017.gadā tika atzīta par viesmīlīgāko muižu Latvijā. Berķenē saimnieko Ilze un Aldis Melgalvji, kuri stāstīs par Berķenes vēsturi, izrādīs telpas un cienās ar īpašo muižas zupu.

Pārgājiena ilgums plānots apmēram 7 stundas. Pulcēšanās Jelgavas autoostā pulksten 10.30, izbraukšana uz Vilci ar satiksmes autobusu Jelgava – Eleja – Tērvete – Jelgava pulksten 10.35 (autobusa biļetes cena 1,90 EUR). Pārgājiena sākums pie Vilces muižas pulksten 11.40. Atgriešanās Jelgavā ar satiksmes autobusu Jelgava – Eleja – Tērvete – Jelgava no Ziedkalnes pieturas pulksten 18.49 ar ierašanos Jelgavā pulksten 19.53 (biļetes cena 2,05 EUR).

Dalībai pārgājienā nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs un apavi. Līdzi jāņem uzkodas un dzeramais ūdens (vai karstais dzēriens termosā).

Pārgājiens “Tavas saknes tavā zemē” norisināsies sestdien, 21.aprīlī. Pulcēšanos pulksten 10.30 Jelgavas autoostā, pārgājiena sākums pulksten 11.40 pie Vilces muižas. Dalība pārgājienā bez maksas, bet par degustāciju “Piparmētru namiņā” un Berķenes muižā - 7,00 EUR no personas, autobusa biļete abos virzienos 3,95 EUR. Pārgājienam iepriekš jāpiesakās pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai e-pastu [email protected].

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27445483sec.