Ar vērienu svinēs Jelgavas Pilsētas svētkus

Pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uz Jelgavas pilsētas 753. dzimšanas dienas svinībām, kas ar pasākumiem visai ģimenei, plašu kultūras un izklaides programmu norisināsies no 25. līdz 26. maijam.  Latvijā populāri mūziķi uzstāsies trīs dažādās vietās pilsētā - Zemgales Olimpiskajā centrā, Hercoga Jēkaba laukumā un Uzvaras parkā.

 Svētkus tradicionāli atklās piektdien, 25. maijā, pulksten 18 ar Pilsētas svētku gājienu. Jelgavas svētku gājiens ir patriotisma, lepnuma un prieka brīdis ne tikai gājiena dalībniekiem, bet arī skatītājiem.  Ikviens iedzīvotājs ir daļa no šīs pilsētas, tādēļ svētku moto skan “Mēs esam Jelgava!”. Gājiens virzīsies no O.Kalpaka ielas pa Lielo, Uzvaras, Krišjāņa Barona ielu un noslēgsies pie Jelgavas Kultūras nama.

Viena no galvenajām pasākumu norises vietām būs Hercoga Jēkaba laukums, kur 25. maija vakarā pulksten 19 ar koncertprogrammu “Tik dēļ jums, daiļās dāmas” uzstāsies Dailes teātra apvienība “ILGA” (G. Silakaktiņš, A. Siliņš, L. Dzelzītis vai G. Grāvelis) un grupa “Jestrās meitenes”, pūtēju orķestri izspēlēs defilē programmu, skatītājus priecēs Intars Busulis un Abonementa orķestris, kā arī grupa “Stradivari”.

Savukārt pulksten 18 Zemgales Olimpiskajā centrā notiks Eduarda Rozenštrauha simtgades dziesmu svētki “Bij vasara toreiz tik zaiga”. Šajos dziesmu svētkos skanēs vieglas, dzirkstošas un katra latvieša sirdij tuvas E. Rozenštrauha dziesmas, kā arī mazāk dzirdētas melodijas no ziņģu pūra izdziedās Dainis Skutelis, Anmary, Normunds Zušs, Kristīna Zaharova, Mārtiņš Ruskis, Atis Auzāns, Oranžo meiteņu trio un Rozenštrauha jubilejas orķestris.

Sestdien, 26. maijā, Kultūras nama priekšā pašus mazākos jelgavniekus izklaidēs Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris ar izrādi “Mazā raganiņa” un Liepājas ceļojošais leļļu teātris ar izrādēm “Draudzēsimies” un “Šņākuļa piedzīvojumi”. Laukuma zaļajā zonā bērni varēs nodoties sportiskām aktivitātēm un darboties darbnīcās “Burbuļi” un “Spēka zīmes smiltīs”. Sadarbībā ar VIVO centru, no pulksten 13 līdz 15 skatītājus priecēs Mārtiņa burbuļu šovs. Savukārt pulksten 14 visi interesenti tiek aicināti reģistrēties strītbolam, kas notiks uz Krišjāņa Barona ielas.

Pulksten 12 Hercoga Jēkaba laukumā izskanēs Ādolfa Alunāna dziedošo aktieru koncertprogramma, uzstāsies “Zaļā galma kapella”, vakarā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt mūziku Vjačeslava Mitrohina un grupas “Master band” izpildījumā, no pulksten 22 koncertēs MUSIQQ un MC orķestris, kā arī grupa “Mākoņstūmēji”.

Skvērā aiz Jelgavas Kultūras nama darbosies svētku tirdziņš un uzstāsies Liepājas Beztemata cirks. Zemgales Olimpiskajā centrā koncertā “Šī brīnišķā pasaule” muzicēs Jelgavas Bigbends, Elza Rozentāle un Ralfs Eilands. Savukārt Raiņa parkā pasākums “Te, par-Kā?!” ietvers gan radošas aktivitātes, pārsteigumus, pulciņu darbu izstādes, gan Jelgavas bērnu un jauniešu centra “Junda” audzēkņu koncertu. Savukārt RAF Mikrorajonā, pie tirdzniecības centra “Pērnava”, garāmgājēji varēs baudīt koncertu “Draudzības vainags”. Uzvaras parks sestdienas pēcpusdienā pulcēs dejotājus ar krāšņu tautas deju koncertu, pēc kura īstu zaļumballes mūziku spēlēs grupa “Tirkizband”. Turklāt abus vakarus, gan 25., gan 26. maijā, Jelgavas pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt uguņošanu no Pasta salas, kuru varēs vērot, atrodoties Jāņa Čakstes bulvārī.

Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

Satiksimies Jelgavas Pilsētas svētkos no 25. līdz 26. maijam!

Vairāk informācijas meklē Jelgavas festivālu lapā!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 18.04.2024 - 25.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 19.04.2024 - 26.04.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23902607sec.