Aicina uz saldo svētdienu Jasmuižā

16. jūlijā Starptautiskajā saldējuma dienā plkst. 15.00 RAIŅA MUZEJS "JASMUIŽA" (Preiļu novada Aizkalnē) ģimenes ar bērniem aicina uz pasākumu SALDĀ SVĒTDIENA. Kopā skatīsimies filmu studijas "Animācijas brigāde" animācijas filmas "Vaikiki" un "Ruksīša ceļojums" (piedāvā projekts "Kinopunkts"), dziedāsim dziesmas, lasīsim dzejas, iesim rotaļās, pūtīsim un ķersim ziepju burbuļus, baudīsim saldējuma kokteiļus un gardas kūciņas.

Animācijas filma "Vaikiki" (2017, režisors Māris Brinkmanis, scenārija autors, mākslinieks, producents Māris Putniņš, operators Ēvalds Lācis, komponists Goran Gora) ir stāsts par vakaru konditorejas veikalā. Kāds tumši brūns bumbulis, kakao saldais kartupelis, noveļas no šķīvja, kurā ir līdzīgas kūkas, un nokrīt vienu plauktu zemāk. Kakao bumbulim no trieciena atveras acis un parādās mazas rociņas un kājiņas. Viņš uz galvas ir ievēlies zefīru traukā. Zefīram, rozā meitenei, no grūstīšanās atveras acis. Abi saldie radījumi saskatās. Jaunie draugi dodas pastaigāties pa kūku plauktu, un piedzīvojumi var sākties.

Animācijas filma "Ruksīša ceļojums" (2016, pēc Dzidras Rinkules-Zemzares poēmas "Kā ruksītis ciemos gāja" motīviem, režisore un scenārija autore: Dace Rīdūze, operators: Ēvalds Lācis, māksliniece: Ilze Kiršteina, komponisti: Aigars Voitišķis, Andris Sējāns, Ingus Ulmanis, producents: Māris Putniņš) stāsta par Ruksīti, kurš labprātāk saldi paguļ, nekā iesaistās mājas darbos. Draugu neizpratne viņu aizvaino. Pļāpīgā žagata pastāsta Ruksītim par bagātajiem un dāsnajiem radiem mežā. Ruksītis, ilgi nedomādams, pamet dzimto sētu un dodas turp, kur dzīve būs tik bezrūpīga un skaista! Taču burvīgais sapnis izrādās mānīgs, un Ruksīša ceļojums drīz vien pārvēršas bīstamā dēkā.

Ieeja pasākumā: EUR 1,00.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34587789sec.