Valmiermuižas saime aicina uz Ziemas saulgriežu tradīciju vakaru

Valmiermuižas saime 16.decembrī plkst. 19.00 aicina uz īpašu Ziemas saulgriežu tradīciju vakaru, kur folkloras kopas „Dandari” virsvadībā caur dančiem, dziedāšanu, zīlēšanu un citām ēverģēlībām varēs iepazīt, kā gada gaišākie svētki svinami īsteni latviskās tradīcijās.

Latviešu gadskārtā Ziemas saulgrieži ieņem ļoti nozīmīgu svinību lomu, jo pienācis laiks, kad visdziļākajai tumsai seko gaismas pieaugšanas periods.  Īstais brīdis, kad lustīgā un aizrautīgā veidā izzināt mūsu senču tradīcijas, lai gaismu savā namā varētu sveikt ikviens.

Vakars tiks iesākts ar nelielu ieskatu svinēšanas galvenajās tradīcijās. Turpinājumā jau smalkāka tradīciju izzināšana - sanākušie varēs nodoties mīklu minēšanai, rotaļām un zīlēšanai, ar kuras palīdzību ieskatīties nākotnē un izšķirt, kāda laime un prieki gaidāmi nākamajā gadā. Vakara gaitā sagaidāmi arī dažnedažādi pārsteigumi, jo kā gan svētki bez tiem! Kad būs ieklausīts, padarīts un izzināts, tad sāksies vakara jestrākā daļa – danči, lai ar lustīgu deju palīdzību ļautu prieka virpulītim iegriezties īstenā svētku virzienā.

Svētkiem par godu Valmiermuižas alus virtuves darboņi būs sarūpējuši gan brangu maltīti, gan uzkodas, bet līdzās esošās alus darītavas meistari gādās par sildošām un ziemīgām alus garšām uz svētku svinētāju galda.

Aicinām izmantot iespēju, lai mīļu un lustīgu cilvēku lokā, gardi mielojoties, jestri un viedi ieskandinātu gada gaišākos svētkus. Ielūgumu cena: 7,00 EUR, tos var iegādāt „Biļešu Paradīze” kasēs un Valmiermuižas alus tirgotavā, Dzirnavu ielā 2. Galdiņu rezervācija, zvanot pa tālr. 28664424.

Pasākumu rīko Valmiermuižas kultūras biedrība, atbalsta Valmiermuižas alus darītava un Kultūrkapitāla fonds.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13959718sec.