Valmiermuižā daudzinās Meteņdienu un andelēsies

Lai ieskandinātu pavasara tuvošanos, 3. februārī no plkst. 11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Meteņdienas svinības un tirdziņš „Gardu muti”. Tirdziņā pulcēsies tirgotāji, kas piedāvās gan gardas ēdamlietas un našķus, gan dažādas amatnieku gatavotas lietas, kas noderēs saimniecībā. Meteņi ir arī ciemos braukšanas laiks, tāpēc būsim priecīgi uzņemt viesus, kopīgi izzinot tradīcijas, piedaloties darbnīcās, mielojoties Alus virtuvē un dodoties izjādēs ar zirgiem.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņš

Meteņu laikā ciemos nedrīkstot doties ar tukšām rokām, tamdēļ tirdziņā būs iegādājamas dažnedažādas lietas, ko dāvāt mājas saimniekiem. Labumus varēs atrast gan gardēži – kārtīgus lauku gardumus, kūpinājumus, maizi, svaigu sieru, kā arī našķus, medu, alu, vīnu un citus dzērienus, gan skaistu meistarstiķu cienītāji – krāšņumlietas, mājas rotājumus, apģērbus un saimniecībā noderīgas lietas.

Lai brauktu andelēties uz Valmiermuižu, tirgotājus aicinām pieteikties līdz 30. janvārim, rakstot uz [email protected] vai zvanot pa tālr. 27337798.

Tradīciju izzināšana

Lai gada sākumā jestrāks prāts un ātrāk pamodinātu dabu, dziedāsim dziesmas, iesim rotaļās, sildīsimies, gardi mielosimies un darbosimies. Meteņos pēdējo reizi iet budēļos, nodrošinot auglību laukiem un pasargājot sevi un tuvākos no ļauna – par šo un citiem rituāliem vairāk aicinās izzināt folkloras kopa. Svinībās sastapsiet arī draudzīgo Valmiermuižas staļļa saimi, ar ko kopā doties izjādēs.

Dzīres, alus un garškopju kustības „Gardu muti” izloloti dzērieni

Kā jau svētkos pienākas, jāgādā bagātīgs mielasts, par ko būs parūpējusies arī Valmiermuižas saime. Pērn jau varēja iepazīt un sasildīties ar garškopju kustības „Gardu muti” izloloto upeņu morsu, kam šoreiz pievienosies arī no Latvijas dzērvenēm gatavots morss. Svinībās neiztikt arī bez alus, tāpēc Valmiermuižas alus darītavas meistari būs izbrūvējušu ko jaunu celšanai galdā. Valmiermuižas alus virtuve cienās ar sātīgu zupu tirdziņā, kā arī gan sestdien, gan svētdien (no plkst. 10.00 līdz 14.00) ikviens varēs ieturēt nesteidzīgas, gardas un spēka pilnas Latvijas garšu brokastis īpašā tematikā.

Darbīga nedēļas nogale Valmieras pusē

Lai svētki tik ātri nebeigtos, fonds „1836” un „Gardu muti” rosina vakaru tupināt muzikālā gaisotnē. No plkst. 19.00 Valmiermuižas alus darītavā kā tuvi, tā tāli ciemiņi aicināti uz jaunā dziesminieka Enriko Podnieka debijas albuma prezentāciju. Svētdien, 4. februārī, plkst. 11.00 izturīgie un aktīvie kopā ar fonda „1836” komandu varēs doties pārgājienā Valkas novadā – posmā no Valkas līdz Cirgaļu skatu tornim. Vairāk par pārgājienu meklē mājaslapā 1836.lv.

/Ieeja pasākumos bez maksas/

Nākamās svinības – Pavasara saulgriežu svinības un tirdziņš „Gardu muti” – 17. martā!

Gadskārtu svinības atbalsta: Valmiermuižas alus darītava, garškopju kustība „Gardu muti”, Burtnieku novada pašvaldība, SIA „ZAAO”. Informatīvie atbalstītāji: Valmieras Kultūras centrs, t/c „Valleta”, laikraksts „Liesma”.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12734199sec.