Valmiera jūlijā atzīmēs pilsētas 735. dzimšanas dienu

No 27. līdz 29.jūlijam Valmiera atzīmēs pilsētas 735. dzimšanas dienu. Pilsētas svētku „Valmiera virmo!” ietvaros 27. jūlijā plkst.19.00 no Vienības laukuma līdz Hanzas sienai norisināsies gājiens „Valmiera lepojas!”.

Valmieras pilsētas svētki 27. jūlijā sāksies ar „Valmieras dzimšanas dienas ballīti” Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” dārzā un sportiskām aktivitātēm pilsētas centrā. Svētku pirmajā dienā notiks mākslinieka Gunta Laudera rotu un Voldemāra Johansona mākslas izstāžu, kā arī Latvijas-Vācijas mākslas simpozija darba pilsētvidē „Laika upe” atklāšanu. Pēc gājiena „Valmiera lepojas” laukumā pie Hanzas sienas notiks svētku atklāšana ar Vidzemes kamerorķestri un solistiem Ievu Kerēvicu, Ati Ieviņu, Igo un Daumantu Kalniņu, pēc tam skanēs Dona koncerts un būs balle kopā ar grupu „Mākoņstūmēji”. Vecpuišu parkā tiks izveidota alternatīvās mūzikas skatuve „Harmonija brīvdabā”.

Svētku sestdienā, 28. jūlijā, pilsētas centrā un vecpilsētā norisināsies amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Mazie svētku dalībnieki varēs pārbaudīt savu veiklību un atjautību Bērnu piedzīvojumu parkā, atpūsties „Annels” atrakciju parkā un izmēģināt savas prasmes, piedaloties „Klucīšu dienas” aktivitātēs Valmieras Kultūras centrā, daudzās radošās darbnīcās un aktivitātēs. Svētku apmeklētāji varēs doties atjautīgā pastaigā ar uzdevumiem „Valmierai 735” un „Orientēšanās labirintā”, kā arī pilsētas svētku ekskursijā, vērot Retro automobiļu parādi, airēšanas slaloma sacensības „Valmieras viļņojas”, kā arī dažādu sporta organizāciju paraugdemonstrējumus un paši piedalīties sportiskās un veiklības aktivitātēs. Plkst.20.00 Dīvaliņa pļavās koncerttūres „Skārda bungu tūre” ietvaros notiks grupas „Prāta Vētra” koncerts, savukārt svētku Centrālajā laukumā koncertā uzstāsies grupa „Turaidas roze”, „Slavenais Jersikas orķestris” un būs balle ar grupām „Džentelmeņu špagats” un brāļiem Auzāniem. Pusnaktī debesīs uzziedēs krāšņi uguns ziedi, sveicot valmieriešus un pilsētas viesus Valmieras 735. jubilejā.

29. jūlijā ikviens interesents varēs piedalīties aktīvās atpūtas aktivitātēs – doties atjautīgā pastaigā ar uzdevumiem, kā arī pārgājienā ar bērniem un piedalīties Valmieras rogainingā – komandu orientēšanās sacensībās apvidū īpaši garā distancē.

Valmieras pilsētas pašvaldība aicina Valmieras uzņēmumus, iestādes, biedrības un ikvienu interesentu pieteikties dalībai svētku gājienā, rosinot padomāt par vienotu kolektīva vizuālo noformējumu. Dalība svētku gājienā būs iespēja netradicionālā un atraktīvā veidā prezentēt savu uzņēmumu, iestādi vai biedrību valmieriešiem un pilsētas viesiem. Piedalīties gājienā tiek aicināti arī šogad un pagājušajā gadā dzimušo mazuļu vecāki ar savām atvasēm. Dalību Valmieras gājienā „Valmiera lepojas” var pieteikt līdz 20. jūlijam elektroniski, sūtot e-pastu: [email protected] vai zvanot pa tālruni: 64210873 (Evija). Pieteikumā lūdzam norādīt uzņēmuma, iestādes vai biedrības nosaukumu, kontaktpersonu un provizorisko gājiena dalībnieku skaitu, arī motorizēto transportlīdzekļu skaitu, ja tādi plānoti.

Pagājušajā gadā svētku gājiens pulcēja vairāk nekā 70 uzņēmumu, biedrību, iestāžu, interešu grupu un kolektīvu.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10957098sec.