Par asociēto profesoru Vidzemes Augstskolā ievēlēts Andris Klepers

Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas, ģeoloģijas, vides zinātnes profesoru padome, izvērtējot Vidzemes Augstskolas docenta Andra Klepera kvalifikācijas atbilstību asociētā profesora amatam, vienbalsīgi pieņēma lēmumu ievēlēt Andri Kleperu par asociēto profesoru Sociālās un ekonomiskās ģeogrāfijas nozares, cilvēka ģeogrāfijas apakšnozarē Vidzemes Augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātē.

“Man ir patiess gandarījums par Andri. Tā sanācis, ka savulaik es Andri piesaistīju Vidzemes Augstskolai un priecājos, ka viņš ir kļuvis par vienu no tūrisma vadošajiem pētniekiem Latvijā un tūrisma nozarē viņu atpazīst ikviens. Es domāju, ka tas darbs, ko Andris veic pēcdokturantūrā, visai drīz varētu vainagoties ar profesora titulu. Viņam ir vēl ļoti daudz ko darīt un pētīt, un tas darbs, protams, vairo arī Tūrisma un atpūtas studiju virziena prestižu un ViA prestižu kopumā,” atzīst Tūrisma un atpūtas studiju virziena direktors Ilgvars Ābols.

Andris ir pabeidzis doktorantūru Latvijas Universitātē, pētot tūrisma galamērķu tirgvedību un klasteru stratēģijas, studējis tūrismu un reģionālo attīstību Vācijā, Dānijā, Somijā un Norvēģijā, sniedzis vieslekcijas Itālijā, Ungārijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā. Strādājis ar tūrisma programmu attīstību un vairāku studiju kursu docēšanu, tostarp par tūrisma tirgvedību, gidu metodiku, interpretāciju, pētnieciskajām metodēm, pasākumu mārketingu, galamērķu un klasteru stratēģijām. Līdz ar akadēmiski pētniecisko interesi, par Andra ikdienas darbu kļuvusi tūrisma attīstības stratēģiskā konsultēšana, divreiz ievēlēts Valmieras pašvaldībā par deputātu. Kopš 2017. gada septembra strādā ViA Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā” (HESPI) pēcdoktorantūras pētniecības projektā “Latvijas tūrisma intelekts”, meklējot risinājumus reģionālā tūrisma konkurētspējas uzlabošanai.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14399195sec.