Valmieras pusē svinēs pavasara saulgriežus

2019. gada pirmās gadskārtu svinības Valmiermuižā būs 16. martā, kad svinēs pavasara saulgriežus un andelēsies tirdziņā "Gardu muti", kā arī izzinās garšu daudzveidību.

Pavasara saulgrieži tiek daudzināti laikā, kad dienas garums sāk pārspēt nakti. Pēc ziemas miera uz andeli pulcēsies tirgotāji no malu malām, kas piedāvās lauku labumus, dzērienus, našķus, kā arī amatnieku darinātas lietas un rotas. Svinību laikā no plkst. 11.00 līdz 15.00 mielosimies, rotāsimies un izzināsim tradīcijas. Par atbilstošu muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Daba San", kas savā muzikālajā daiļradē sapludina seno ar mūsdienām. Smeļoties iedvesmu latviešu tautasdziesmās un dainās, radošā kopdarbībā viņi rada oriģinālkompozīcijas, apvienojot dažādu tembru vokālus ar dažāda veida mūzikas instrumentu spēli.

Pēc tirdziņa – 16. martā plkst. 16.00 – Valmiermuižas alus virtuvē aicina uz garšu meistarnīcu "Atslodzes našķis – topinambūrs". Garšu meistarnīca taps kopā ar Valmiermuižas alus darītavas garšradi un "Labas saknes" meistari Dainu Eglīti-Antonu. Izzinās topinambūru, spiedīs sulu, gatavos smēriņu un asumiņam piešaus cidoniju piparus. Būs gardi! Pieteikšanās, rakstot šeit.

Gadskārtu svinības rīko Valmiermuižas kultūras biedrība. Atbalsta: Valmiermuižas alus darītava, garškopju kustība "Gardu muti", Burtnieku novada pašvaldība, Valmieras Kultūras centrs, SIA "ZAAO", laikraksts "Liesma" un tirdzniecības centrs "Valleta". Gadskārtu svinības un tirdziņi "Gardu muti" pie Valmiermuižas alus darītavas 2019. gadā plānoti četras reizes – pavasara, vasaras, rudens un ziemas saulgriežos. Svinību laikā tradicionālās kultūras saturu papildinās arī ilgtspējīgas, atbildīgas un zaļas dzīvošanas izzināšana.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.111233sec.